Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naschvály pejska vůči všem okolo

Od: lada23 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Máme cca rok a půl starého pejska - kříženec yorkšíra a čivavy. Máme ho od ,,samého počátku". Máme dvě děti, dcerka 3 roky a syn 7 měsíců. S pejskem venčíme minimálně 5 x denně ( vždy rozloženo do celého dne ). Dělá ale pořád přímo naschvály - dětem chodí kakat do pokojíčku, malému čůrá a kaká do hrací deky a mezi hračky i na hračky, dokonce je třeba schopnej se i vykadit do pantofle člena rodiny atp. ... Pes je vždy potrestán - resp. ví, že je to špatně, protože vždy leží na zádech s roztaženýma nohama - ukazuje ,,břicho" a čeká trest - kolikrát zkoušeno, že se k tomuto ,,exkrementu" vzal, dalo se mu čichnout, párkrát se plácnul, nebo byl za trest nachvíli zavřený na balkóně, případně poslán na ,,místo", kde musel nějaký čas setrvat. Dokonce jsme zkoušeli i ,,čůrací tác" s novinami - tam chodil jen, když byl sám doma a byl v předsíni, jinak ne. Pejskovi se jinak věnujeme, hrajeme si s ním, chodí na procházky... Příjde mi ale, že stále na děti žárlí, proto že to dělá...

Co s tím? Proč to dělá? V tomto směru jsou nám přednější děti a jestli to bude pokračovat, budeme se s ním muset nechtíc rozloučit...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, Váš psík se snaží za každou cenu na sebe upoutat Vaši pozornost - navíc směs čivavy a jorka je vzor tvrdohlavosti a sveřeposti. Co si jednou vezmou do hlavy, těžko z ní už dostanou ven... *nevi*

Tresty nepomohou, pes to vnímá jako další ústrk a ve svém konání bude i nadále pokračovat s ještě větším úsilím.

Snad jediné, co Vás může těšit je, že nemáte třeba stejně se chovajícího bernardýna... ;)

lada23
hodnocení

Myslíte tedy, že v našem případě tedy nic nepomůže?

pecenkav*

Obraťte se na odborníka, vždy lze něco dělat. Viz moje rada výše. Máme opravdu dobré zkušenosti s radami a pomocí zmíněného cvičáku. Mají i poradnu, stačí napsat dotaz na mail, který je na jejich webu.

wrtulka*

Dobrý den,

určitě něco pomůže! Neházela bych flintu do žita. Jde taky o to jak se němu chovají děti..No každopádně doporučuji konzultaci s odborníkem..já mám velice dobré zkušenosti s lidmi odsud skola.kynolog.cz/... dělají na požádání i osobní konzultace tak do toho bych zkusila jít..držím pěsti aby se zadařilo a pejsek nemusel pryč!

pecenkav*
hodnocení

3x

Pokud vám i na pejskovi záleží, obraťte se na např. ZKO Úhonice, kde vedou i psí školky a rozhodně fundovaně poradí..
Najdete je na netu.

limetka*
hodnocení

0x

Můžete se zkusit obrátit na Dr. Žertovou - polepšovna mazlíčků hanazertova.cz/... , třeba pomůže.

almira*

boože neblbněte. Doktorka Žertová neví o psech nic. Onehdá jsme četla článek s názvem: ,,Žertujeme s Žertovou".. Vtipné to bylo...

manicka*
hodnocení

0x

Dobrý den, nevím, jak se děti k pejskovi chovají, ale jestliže ho např. bouchají hračkami(ať už úmyslně nebo ne), pak pejsek s velkou pravděpodobností začne tyto předměty nenávidět, a to může projevit vykonáním potřeby na onu věc nebo věc jí příbuzné.

Píšete, že když nejste doma, tak se pejsek vyčůrá na podložku pro to určenou. Nebudu teď řešit, že v roku už by měl být pes schopen vydržet nečůrat v nepřítomnosti svého pána, jak jsem říkala, neznám váš chod domácnosti, ale jestliže pes vykadí potřebu někam jinam, než má, tak ho netrestejte fyzicky, jen ho seřvěte. Malí psi to mají v hlavě často trochu víc "cíťo" než psi větší, takže více prožívají tresty ap. Samozřejmě jsou i odolné vyjímky. Jak jsem říkala, zkuste psa seřvat, vemte ho a položte ho na "novinové místo", tam vyčkejte tak minutku a psa odtamtuď nepouštějte déle než za zmíněný čas. Pamatujte ale, že pokud vykonanou potřebu na nesprávném místě objevíte třeba až za pět minut, prostě ne hned, resp.jestli psa neuvidíte konat potřebu, neterestejte ho. Pes už nebude vědět, za co to je. Psa, když se buď vykadí nebo vyčůrá na podložku nebo venku hodně chvalte. Chválit, chválit, chválit-nejčastější věc, co vtloukají do hlavy na kynologickém cvičišti.

Další důvod může být bojácnost psa a příliš podřízené chování nebo naopak nadřazené. Tím si ale, promiňte, nejsem vůbec jistá-myslím, že jsem to někde hodně dávno četla?

Každopádně zkuste zajít na kynolgoické cvičiště ve vašem okolí, tam by mohli poradit, najít si na internetu nějakou knihu nebo další kynologickou diskusi či případně psího psychologa, jak se říká.

koleda
hodnocení

0x

Já bych zkusila posilovací chování k pejskovi. Moje představa je chválit za vše co udělá dobře a když udělá "průšvih" - ostentativně ignoroovat. Je bezvadné, že ho často venčíte. Je to asi neurotik. Tak vše co ho zklidní - pravidelný režim, procházky v určitou hodinu a jak jsem navrhla chvála a odepření pochvaly. Dále současně s pochvalou hned malinký pamlsek /piškot?/. Netrestat před dětmi, naopak chválit za jeho klidné chování pohlazením. Pes musí mít místo pouze na zemi. Nikoli na sedačce. Dodržovat hierarchii tímto - vrstevnicovým způsobem. Musí mít své místečko na spaní, kde ho nebudou rušit děti a naopak. Nepouštět ho na sedačku. Dobrá strava, 2x denně. Tak asi. Taková je má představa. Ale psí psycholog by Vám poradil lépe. Je na internetu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]