dobrý den, chtěla jsem od Vás poradit, jelikož můj známý má pejska, kterýmu je 1 rok, je to kříženec s retrívrem. Bohužel se mu naskytl problém, že pokud odejde z bytu, pes mu vše rozkouše. Lino, sedačku, věci a jiné. A je tak na něj naštvaný, že ho chce dát někomu jinému, ale ten pes ho miluje a ja to nemůžu nějak zkousnout, že ho chce dát pryč. Proto se Vás ptám, zda je možné a jak toto psa odnaučit? Jeho pejsek je dost živej,ale venku poslouchá na slovo. děkuji za radu misa
Problém.Retrívr je krásnej pes,pokud ale neni v začátku zvládnutej,hraje si pak celej život.Je teda sice milej,ale je to devastátor a vandal.Tady navíc chybí informace o tom,z čim je míchanej.
dobrý den, no bohužel to je ve hvězdách. Já jsem myslela, že existují nějaké rady nebo nějakej doktor, který dokáže poradit. Pokud byste o něčem věděl, prosím Vás, napište. Bohužel já si ho vzít nemohu, jednoho pejska už mám a doma by mě asi zabili děkuji Misa F.
al bunda*
A co toho psíka zavírat do místnosti, ve které nenadělá škodu? Případně s věcmi, které může zdevastovat?
vicious*
Psum teda moc nerozumim , ale kdyz ho budou zavirat do mistnosti kde budemoci devasovat, tak ho to nikdy neodnauci a potom kdyz ho daj do"normalni"tak v tom bude pokracovat
al bunda*
Možná´s nepřečetl, že pes devastuje, jen, když je sám..? BTW, tohle ho neodnaučí. Pes tímto "protestuje" proti své samotě.
No nevím, tohle je prostě chyba v základní výchově, takže by se pán měl zlobit spíše sám na sebe než na psa. Chce ho prostě začít zvykat na samotu postupně. Třeba po chvilkách. Na deset minut odejít, vrátit se, psa odměnit, že nic neprovedl, postupně prodlužovat. Nechávat ho o samotě v místnosti, i když jsme doma - tzn. že nám nemusí lézt furt za zadkem. My máme retrívra a je fakt, že co může, to má v hubě a snaží se to kousat, ale od malička jí byly určené hranice co smí a co ne. A ani by ji nenapadlo kousat v naší nepřítomnosti cokoli jiného než své hračky (kterých je plný byt). A když měla nejvíc kousací období, měla doma i klacek na kousání. Holt lepší uklízet nadrcený kus klacku než zdevastovaný byt.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.