Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat čím krmit geparda (jakým masem) a kolikrát denně. děkuji ta odpověď
selmy.chovzvirat.com/... Netuším ale tipnu, že žere maso. Třeba vám tyto stránky pomohou najít odpověď. Zadala jsem krmná dávka geparda do vyhledavače,vyjelo toho víc.
doplněno 07.02.13 16:41:Mezi nejnáročnější strávníky patří gepardi. Jejich krmnou dávku tvoří denně 2 kg velmi kvalitní svaloviny, například z hovězího zadního nebo koňské roštěné. Dobrému trávení napomáhá také potrava tvořená zvířaty v srsti nebo peří, těmi jsou například králíci a slepice. Ještě jsem našla, že rostou rychle a tak je třeba dodávat minerální látky a vitamínové preparáty.
Připadá mi, že tazatelka chtěla vzbudit náš údiv, případně závist. Plno lidí se tu ptá na pejska, kočku, papouška, ale gepard? To bude poprask!
Je zajímavé, že se tazatelka ani jednou nezapojila do debaty, neodpověděla ani na to, když se jí ptali, zdali ho má. Možná má - na tom obrázku nahoře. Pokud by si geparda někdo pořídil, musel by být předem dobře seznámený s péčí o něj, s množstvím a složením stravy, častostí krmení apod. A ne mít doma hladové zvíře a shánět rady na Poradně.
Tak abyste věděli, já se zeptám taky: ĆÍM KRMIT DOMA KROKODÝLA?Jaga
V zimě je stočený v polici u komína. V létě ho nafouknu pro vnučku. To je pokaždé radosti!
Ale nežere a nežere, asi dělám něco špatně. Proto jsem se ptala na radu.Jaga.
Jaguš ona to není zas až taková blbost. Jeden rok byl na brněnské přehradě v létě poprask, sjela se snad všechna policie z Brna., proč? Byl tu jeden asi 30ti letý muž s tlustým zlatým řetězem kolem krku a se dvěma cca 1,5m dlouhými krokodýli na vodítku které pouštěl plavat do vody u kraje kde si hrály děti. Na rozdíl od toho nafukovacího tento asi žral a žral.
Pardon, ale musím se zeptat. Vy ho máte doma? A jak je starý? A co budete dělat, až vyroste?
Tomu moc nevěřím, kdyby ho tazatelka měla doma, tyto základy by musela vědět. Pokud to není nelegální import, samozřejmě.
nicknevim a susenko-chudák neuživí ani kočku, já v krámě přemýšlím zda si zadní hovězí koupím pro sebe, předpokládám, že tazatel geparda nemá. Neumím si představit, že si pořídím byť i bílou myšku a teprve pak budu zjišťovat co žere. Nicméně zeptal se tak jsem mu to našla (trvalo to 2 minuty a než sem vložil dotaz našel by to i sám).
doplněno 07.02.13 17:16:
A co tedy za sumu 1,77 milionu korun ročně může zoo pořídit? Tak třeba nakrmí všechny velké kočkovité šelmy i tři tuleně,Zdroj: jihlava.idnes.cz/... Mě se to nechce hledat ale pokud vás to zajímá není nic nesnadného najít co provoz ZOO (nejen krmení pro zvířata) stojí.
Držení a chov takových zvířat je regulován zákony a předpisy, které kdyby tazatel-ka splňoval, nemohl by pokládat tak stupidní otázky. Pro informaci: Kočkovitá šelma v zajetí se krmí "pouze" několikrát týdně.
No, vzhledem k tomu, že se zde tazatelka již neobjevila, tak se domnívám, že už nemusí mít starosti s tím, čím krmit geparda. Doufám, že gepardovi chutnala...
Mertina se asi zamilovala do toho obrázku,tak si myslí,že je to kočička.Můj medvěd nechce baštit med,co mu mám místo medu dávat žrát?
Koukám rozjela se tady velmi veselá diskuze,ale kdo ví co za tím je.Jen musím podotknout,že jsem se starala o pár Servalů (afrických rysů-tedy žádná koťátka na mazlení) a ti museli jíst denně,jinak byli pěkně agresivní.Chodila jsem k nim do výběhu,který byl v domě i uklízet,ale museli být nažraní,jinak by na mě zaútočili.Možná se ve velkém výběhu tolik neuklízí,ale tady se muselo... Oproti tomu Bažinka(Kočka bažinná) byla celkem hodná i hladová i když byla také divoká...
Serval je spíše přerostlá kočka,ikdyž připouštím,že taky dokážou pěkně poškrábat i pokousat,ale 0,6-1m a váha přibližně 9-18 kg a levhart 110-150 cm,v kohoutku až 90 cm a váha 40-65 kg.,tak to je oproti servalovi podstatně větší ,,kočička,,!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.