Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psí bouda zateplená - konstrukce

Od: juro9955 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

chtěl jsem se zeptat, je-li tu nějaký truhlář a poradil-li by mi jak postavit zateplenou psí boudu

já si vymyslel (částečně na internetu odkoukal) takovouto konstrukci

jen mám pár pochybností:

- ty svislé latě mají sice přesah ale když na ně spodní podlahovou část "pověsím" tak se to se psem propadne tak uvažuju nedělat přesahy a dolů loupnout buďto špunty nebo podélný latě kvůli odstupu vlhkosti

- dole je to OSB deska snad bude vhodná, nad ní přijde polystyren a na to podlaha? z něčeho

- stejně tak budou asi udělaný stěny, je vhodná pro vnitřek OSB deska? z venku by byla hnusná ale aby vevnitř psovi nějak nevadila :)

- obvod bych potloukl těma prknama s perem a drážkou

- střecha by byla nějak na pantech ale nemám ještě dovymyšleno jak jí sestavit

- vstup by byl jen vyříznutý přímočarkou do těch prken?

prostě kdybyste měli tipy, já fakt nejsem zručnej, chtěl jsem si to nechat nařezat a postavit domo samo, ale nechci si to zprasit úplně a nechat to truhlářovi nebo koupit, to by byla "srabárna"

Psí bouda zateplená - konstrukce

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To bude luxusní domeček, pro nějakého většího pejska. SUPER. Co jsme pro pejsky udělali my. Dělali jsme průchod do domu, aby pes mohl být doma ve svém, ale také, aby mohl svobodně chodit ven. Bylo to různé, než jsme přišli na nápad, udělat průchozí boudu. Za staré automatické pračky jsme oddělali vršek i spodek, kolem dokola dřevo i vevnitř, omítka, perlinka, 2 cm polystyrén a omítka. Na podlaze je 5 cm Hebelka, koberec. Vchod zakrývá koberec. Možná by jako podlaha do vašeho domečku 5 cm Hebelka, nebyla špatná, je teplá. Nechám na odbornících, co vám poradí. Váš pejsek se bude mít senzačně.

bizon*
hodnocení

0x

Dobrý den!

Sežeňte si pár trámů, nařezejte je a stloukněte hřebíky, na stříšku pár tašek s hřebenem a máte po starostech, na spod dva trámky napříč aby bouda nestála na zemi celou plochou, průlez si vytvoříte už při řezání trámu, budete to mít jako stavebnici, dobře to bude vázat a pokud použijete hranoly o straně 10 cm, bude to ideál! Natřít světlým lakem na dřevo a zevnitř vylepte prostor polyšem, místa budete mít dost, stačí jen sundat tašky, vytvořte malý domeček. Vypadá to skvěle, praktické a origoš! Bizon

hodnocení

0x

máte pravdu, ty svislé latě se mohou zabořit do země, když nebudou stát na pevném... nejlepší je boudu stavět na hranoly či trámy, jak píše bizon... podle rozměrů boudy se dá usuzovat na většího psa, ten bez problémů vejde do boudy s podlahou výše nad zemí... pod boudou bude průvan dobře sušit vlhkost...

udělal bych stavebnici, teda panely - dva boky, předek, zadek, z těch prken s drážkou přibitých na dvě podélná prkna, a na ta prkna zevnitř stačí nějaký tenčí velkoplošný materiál, i ta OSB deska... mezi to vložit polystyrén

na podlahu bych zhotovil obdélníkový rám z hranolků s jednou příčkou, přibil zvrchu OSB a do rámu zespodu vložil polystyren..

střecha šikmá pultová, navrch plech nebo jinou krytinu, polystyren a zase OSB...

na http://jdem.cz/snyr2 najdete plno obrázků pro inspiraci, na http://jdem.cz/snyt5 pár dalších článků a rad, které jste ještě možná neviděl...

i video se najde

google.com/... tady staví boudu podobnou Vaší, i materiálově...

i tady jsou dva mistři... 4shared.com/...

jinak zdravý pes by neměl mít problém si boudu přiměřené velikosti zahřát i bez nějaké izolace, stačí na vchod zavěsit nějaký závěs, který bude brání úniku teplého vzduchu z boudy...

jabraka*
hodnocení

0x

Ta psí bouda nepotřebuje až tak složitou konstrukci.Zvláště,pokud se jedná o menšího psa.Nejdůležitější je základ,na němž je nalepená deska z polystyrenu.Pak stačí bedna z OSB v rozích zpevněná latěmi a stříška z téhož materiálu,krytá folií.Ta přesahuje vchod o 20 - 30 cm.Zvenčí celou boudu polepíme polystyrenem,stačí 7 cm.Místo dveří použijeme závěs z koberce.Kousek koberce dáme i na podlahu.Bouda by měla být jen o málo větší,než pes.Nemá smysl nechávat příliš velký prostor.Také vchodový otvor jen tak velký,aby se pes protáhl.

Psí bouda zateplená - konstrukce #2

vymazleneccz*
hodnocení

0x

Konstrukčně to vypadá velice dobře, taky nejsem truhlář, takže rozměry boudy atd. vám neřeknu, ale protože se dostávám do styku s veterináři, tak bych vám poradil, že podlaha boudy pro psy nesmí být tvrdá a studená. Pokud je podlaha pro psy tvrdá a studená, tak je to pro psa nejhorší ležení. Z nesprávného ležení vznikají pohybová onemocnění, která jsou trvalá a jdou odstranit jen včasnou operací. Z preventivního hlediska je důležité, aby podklad boudy byl přizpůsobivý kostře psa. Je to na dlouhé povídání, rozhodně vám doporučuji, abyste do boudy umístili matraci pro psy. Matrace pro psy - více informací včetně informací o preventivním hledisku, dysplazii kyčelních kloubů a osteoartróze. Matrace pro psy je k prodeji na internetu. PE kuličky si doma nevyrobíte.

prosím vás ,psovi jsem dal do boudy už vše možné,nakonec nejradši spí na prkně,spíš prkené podlážce,která se dá vyjmout a očistit,jinak bych nechal pod boudou asi aspon kapku fuku,třechu bych udelal sundávací,mam jen takový poklop který se sundá ,je tam jen nasazen,potlučeno šindelem,jinak konstrukci mam ze střešní late 60x40,vložen polystyren60,vchod jako máte na obrázku z boku,není tam pruvan,sešroubováno a mužete použít vingle které vám ulehčí práci,maj všude v železářství,venek mam osb desku a zevnitř hladkou překližku,hlavně aby se tam pes vešel,na retrívra mam přes 2metry,ale stejně nejraděj leží venku nebo u vchodu a to za jakéhokoliv počasí,je to pes a je zvyklí,a když si zvykne pes doma je to jeho záhuba zchoulostivý,každý pes co jsem měl se dožil uctihodného věku.nebo boudu kupte ceny nejsou tak hrozné,okolo 4 tis-7tis a bez práce,záleží jak jste zručný a jaké máte vybavení

juro9955
hodnocení

Tak jsem to trochu převoral a zoptimalizoval, zakoupil nářadí a pustil se do toho.

Docela megaprojekt taková bouda.

Psí bouda zateplená - konstrukce #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]