Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Yorkšír čůrá doma

Od: bobrova odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně čůrání doma. Mám doma 2 kluky, je jim 5 měsíců. V noci (cca 9h) vydrží bez čůrání, když jsem v práci (8h), tak udělá každý tak 1 loužičku na plínku. O víkendu, nebo když nejdu do práce ale nevydrží bez čůrání 3h. Kluci chodí sice na plínku, ale nechci mít plínku doma dalších min. 15 let :D Nevíte proč to dělají? Že by si vynucuvali pozornost bych neřekla, věnuju se jim dost a dost si vystačí i spolu. Děkuju za radu

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vymazleneccz*
hodnocení

2x

Může se jednat o zdravotní poruchu. Vyzkoušejte homeopatickou léčbu zvířat. Optimální je dělat jim každý den květovou terapii - 5 minut. Vhodné jsou kapky s názvem První pomoc - jsou vhodné pro první pomoc i pro onemocnění zvířat. Bachovy kapky naleznete v e-shopu. Kapky naneste na kůži zvířat (nejlépe hřbet a slabiny) a jemně je vmasírujte. Po celkovém zklidnění by psi mohli vydržet čůrat až za několik hodin.

bobrova
hodnocení

Zapoměla jsem dodat.. Kluci vědí, že se čůrá venku. Když jdeme ven, tak oba během 1 minuty čůrají.

mola
hodnocení

0x

Nechápu proč jste si pořizovala dva psi,když na ně nemáte čas. Jsou celé dny zavření doma,navíc jsou to štěňata,které potřebují

pozornost a výchovu.Co si mám představit pod pojmem " věnuji dost"? Evidentně ne,když vám pejsci čurají doma.

Nejsem zastáncem chození na plínku,pes není mimino, když si ho pořídím, tak snad počítám s tím,že s ním budu muset chodit ven a budu mu muset věnovat čas na úkor jiného. Pokud je naučíte na plínku, budou zásadně čurat doma.

Nevydrží bez čúrání 3h? to myslíte jako vyčúrání na plínku nebo venku?Venčení také není o tom, že se pes vyčurá u prvního keříčku a hybaj domů.Chce to procházky, chválit za vyčurání,zabavit pejsky venku, aby to pro ně byla zábava.

marenka*

Přesně tak. Mám taky dva psy a že si vystačí spolu? No nevím. Ano, hrají si, spí spolu, ale to jim nenahradí procházky. Naopak. Vzájemně se přečůrávají, kde čmuchá jeden, nacpe se i druhý, venku se honí a hrají si. Večer s nimi jdu schválně co nejdéle, aby vydrželi do rána. Chodíme kolem 21 hod, venku jsme cca do 22 hod a ráno v 6 v pracovní dny jdeme čůrat. O víkendu mě budí v 7 ten mladší (3 roky), starší by klidně tak do 10 spal.

S tím, že pokud jste doma chtějí ven každé 3 hodiny.. To naši taky, ale není to kvůli potřebě jít čůrat, ale protože vědí že jsem doma a můžeme jít ven. Prostě toho řádně využijí, panička je doma, hurá ven. *ua*A pokud vaši pejsci chtějí na procházku, nevyslyšíte je a po jejich vyčůrání na plenku jdete, je to jasné. Prostě našli prostředek, který funguje, aby se šlo na procházku. Já pokud mám doma víc práce a vím, že se mi nebude chtít tak často, pořádně je "vyvětrám". Dlouhá procházka, třeba půl hodiny jdeme, pak je nechám hodinku blbnout a dalších půl hodiny vleču znavené psy domů. To pak vypijí celou misku vody a spí a spí.

bobrova
hodnocení

Nepsala jsem nic o tom, že na ně nemám čas, do práce musí chodit každý. Pod pojmem ,,věnuji dost´´ si přdstavuju, že po práci s nima jdu na delší procházku a doma si s nima do unavení hraju.

Tím že nevydrží bez čúrání 3h jsem myslela, že pokud s nima každé 2-3h nejdu ven, tak se mi vyčůrají doma. Když přijdeme ven, tak tam čůrají vždcky hned - takže ví, že venku se čůrá.

Plínku jsme jim sebrala, ale bylo načůráno všude možně - když je to plínce, tak se to aspoň líp uklízí.

martinaa*

Molo, s jednim souhlasim, s druhym nikoli.

S miminem se opravdu musi litat neustale ven, aby si zvyklo curat venku, to je fakt, je treba poradne prochazky.

Ale to Vase "nemate cas" - to si ma psa poridit jen ten, kdo je na materske, bez prace, proste doma? Nesmysl. Ja byla se stenetem malamuta tri tydny doma, potom uz jsem odjizdela do skoly a byvalo doma samo. Nejdriv par hodin, postupne dele, jak se vracel byvaly z prace. Po dalsim mesici se presidlilo na dvur a pohoda:) Normalni pracujici clovek si tezko muze vzit pulrocni dovolenou, aby byla se psem porad doma...

hodnocení

0x

Doma máte dvě batolata ;) A zvládají to bezvadně. Pejsci přestávají čůrat proto, že začnou ovládat "držáky", asi kolem půl roku. Což se vaším prckům daří velmi dobře. Problém vám teprve nastane, když začnou v pubertě zvedat nožku. Bude to znamenat, že pohlavně dospívají. Budou mít snahu načůrat co nejvýše, aby to všichni viděli a cítili a věděli o tom. *jasne* Pak jim budete muset vysvětlit, že se čurá venku. Udělat doma u loužičky trošku bouřku, jakože Fůůj a tak. Venku při čurání pochvalam a pamlsek. Je možné, že to pochopí velmi brzy.:D Moje děti naučily prvního pejska čurat na místo, na které ukázaly. Ráno spěchaly a měly spočítané, že Andy crbne 25x. Šly tedy alejí sloupů a ukazovaly-Čurej! 12 sloupů tam a 12 zpět. Jedna paní koukala z okna, vrtěla hlavou a prý-Kozy jedny :D a žalovala mi to.*vtip*

hodnocení

0x

Vyhodila bych plenku. Dejte na zem noviny, tam kde byla plenka, denně vyhazujte. Co bych doma udělala, než se naučí čurat jen venku. Vyhradit jim v bytě, kousek místa, / třeba kousek chodby/, kde nebudou koberce, dát jim tam hračky, noviny, pelíšek. Jinak můžete dopadnout tak, že budete mít celý byt, nábytek očuraný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]