Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zachovat - štěně vyjelo na jiného psa

Od: martina0* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám takový dotaz. Včera se mi poprvé stalo, že moje sedmiměsíční štěně vyjelo na jiného psa. Není to žádný obr, je to JRT:). Nebylo to bezdůvodně, pravděpodobněto to bylo ze strachu: Potkali jsme paní se dvěma psy - také štěňaty (ridgeback - 7 měsíců a ohař). Jako to vždy dělám, na chvíli jsem ho pustila z vodítka, aby si "zařádili". Jenže Ridgeback už byl na něj asi příliš velký, chvíli se mu mé štěně vzdávalo, pak na něj nedopatřením stoupl, a můj hodný pejsánek se začal ježit, vrčet a cenit zuby. Tak jsem ho odchytla, plácla jsem ho a řekla "nesmíš". Teď ale nevím, zda jsem to udělala správně. Co bych měla v takovéto situaci dělat? Od malička je zvyklý hrát si se psy všech plemen a velikostí, nevím co do něj vjelo zrovna včera. Nerada bych, aby mi z něj vyrostl nervozní, agresivní pes, kterého k jinému psovi nemůžu pustit.

Moc děkuji za reakce

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Netrestat! A rozhodně ne plácnutím! Spíš to plácnutí pocítil asi jako:... a ještě k tomu tohle?

Někteří psi si prostě nesednou a nelze je k přátelství nijak nutit... To Vaše štěně si toho obra, co mu šlápl na nohu, bude pamatovat celý život a kdykoliv ho potká, dá mu vždy jasně na jevo, že mu to neodpustil... Tak to prostě psi mají! *nevi*

martina0*
hodnocení

Děkuji za odpověď :) mrzí mě, že jsem mu neoprávněně "ublížila", pro příště jen odchytnu a půjdem a druhou stranu :)

marenka*

Strejc má pravdu. Já už u těch mých psů mám vysledované kámoše a nepřítele. Vidíme-li přítele, stejně sleduju jak se chovají. V případě sebemenšího náznaku, změny postoje (pes jakoby ztuhne) si je přitáhnu k sobě, řeknu neee jdeme. A jdeme jinam. Vidíme- li nepřítele, beru ho obloukem a psům celou cestu, co sledují druhého psa opakuji tichým hlasem nesmíš. ;)

martina0*
hodnocení

Já se právě setkala s tím, že by se mu druhý pes nelíbil úplně poprvé, tak mě to trochu vykolejilo :) On je jinak úžasně kamarádský ale občas až moc vlezlý :D Je to také můj první pes, takže ještě stále čerpám informace o chování a jak se mám chovat já :) každopádně moc děkuji za rady, příště dám víc na něj a ty co mu nesednou raději obejdeme :)

marenka*

Tobínek mi začal "prudit" až kolem čtvrtého roku věku. ;) Do té doby mu bylo všechno šumák, včetně lidí a psů. Oni jsou opravdu jako lidi, ať si každý říká co chce. Mají své nálady, jsou jiní jako štěňata, pubertou prochází taky (a jakou *smich*), v ranné dospělosti jsou chytří a chtějí být vepředu, pak zestárnou a zleniví. Samozřejmě ne všichni.

hodnocení

0x

Když máte potkat souseda, kterého zrovna nemáte v lásce, tak si klidně kousek zajdete. Když potkáte souseda, příjemného, kamarádského s kterým si ráda popovídáte, tak s úsměvem zdravíte a popovídáte si. Přesně, jak píše Strej, u psů je to stejné jako u lidí, jen neumí mluvit, tak na sebe štěkají. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]