Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zakalená voda v akváriu

Od: bibi37* odpovědí: 48 změna:

ahoj zase se mi zakalila voda v akva,tohle akva je ale nove a dva mesice byla voda krasna,cista a pruzracna,najednou ze dne na den se priserne zakalila.je teda pravda ze si tim ted akva musi projit?nic s tim neudelam a mam cekat?nebo ho mam cele vycistit,mam tam zelvu,takze je to cunatko *ee*.menim vodu,vzdycky vypustim tak ctvrt akvarka a doleju to cistou vodou,ale nepomaha to...*zed*neni videt na druhou stranu akva,pridavam foto,dekuju za odpovedi

Zakalená voda v akváriu

48 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máte tam nějaký filtr?

bizon*

Dobrý večer!

Tahle želvička nádherná už není miminko, svými výkaly zakalí vodu s přehledem, není znát pohyb vody, chtělo by to filtr a odkalovacím zvonem sbírat bobečky, není pak třeba tak často měnit vodu. Chce to nějaký výstupek adekvátní velikosti želvy a teplo, vyhřívání obyčejnou žárovkou dostačuje, nicméně můžete dopřát nějaké sun glo, žárovka k tomu určená, zakoupíte ve zveráči.. Také vitamíny, se to nezdá, ale želva je zvíře, které potřebuje stejnou lásku jako člověk, víte jak to spívá Petr Janda.

S pozdravem Bizon

bibi37*
hodnocení

dekuju za odpoved filtr,svetlo,ostruvek ke sluneni a odkalovac mam.vse co zelvak potrebuje,jde mi o tu vodu ,dva mesice byla voda cista a ted tohle.no ,skusim vycistit cele akva :)

bibi37*
hodnocení

ano samozrejme,tetra tec ex 700 je moc dobrej,ale jak sem psala,po dvou mesicich se tohle stalo *nevi*

hodnocení

0x

Někdy to tak udělá samo a člověk ani neví proč. Je to vodou. Co třeba přímé sluneční světlo? To dokáže taky divy-v tom špatném slova smyslu.

bibi37*
hodnocení

to taky ne.mam teda vycistit cele akvarko?

Pokud se to samo za den dva neprobere, je obvykle nutné to vyčistit, vyprat kamínky, vydesinfikovat, umýt želvě krunýř *smich* atd.

bibi37*
hodnocení

dobre ,pockam do vikendu,driv to stejne nestihnu udelat a kdyz to bude porad stejne,vykydam to *smich*

ludak*

Tak to si myslim je dost málo,čistit za 2 měsice.To chce aspoń 1x za měsíc a ne vyměnit čtvrtku vody ale aspoń půl.A pokud krmíš tak že želva vše nesežere a plave to po akvaarku tak to kazí vodu hodně a pak taky to zmíněné sluníčko.

jesli máš zvířata rád tak měń častěji

bibi37*
hodnocení

ja sem se asi spatne vyjadrila, ctvrt akva vylejvam a zaroven dolejvam tak 3x do tejdne a trictvrte akva tak jednou za dva tydny,jak uz sem psala ,vycistim to cele,jinak kusy jidla co zelva nesni okamzite vyndavam,vim ze to kazi vodu:)

bibi37*
hodnocení

Ahoj,tak cele akva sem vycistila a ejhle,za dva dny je zase cele zakalene,trva to uz asi 4 dny a nelepsi se to,tak ja uz vazne nevim co s tim

bruk600*
hodnocení

0x

Já bych doporučil filtr, vzduchování a rostliny. Pokud zvednete teplotu, tak taky bude voda více "žít". Taky by stálo za úvahu, zda je tato nádrž vhodná zrovna pro želvu. Želva se velmi nadře, když se potřebuje nadechnout a i v přírodě má chladné období klidu. Želva by chtěla na zimu spíše nádržku s nízkou hladinou vody. Zatím bych tedy přestěhoval želvu do vědra, do chladné místnosti 0-10 stupňů, 3-5cm vody, nekrmte ji a na jaře ji přestěhujte ven do osluněné nádrže s ostrůvkem, cca 10cm vody. (18ti letá zkušenost) Do akvária dejte rybičky a vše bude fungovat tak jak má. Takto je tu moc kompromisů a nebude to nikdy dobře fungovat.

lottka*
hodnocení

0x

Akvárium máme doma také,ale s rybičkami.Doporučuji zajít do zverimexu a zeptat se na nějaké roztoky ,které udrží vodu déle čistou.Také je,ale dobré čistit akvárium celé dejte si želvičku někde do nějaké nádoby ..nebo kde jí dáváte a vylijte celou směs akvária až na kameny nebo co má dole.Poté přelijte a nechte chvíli odstát.Když jsme měli ve škole první dny akvárko musely jsme ho 3x vymívat dokuď nepřestalo být zakalené vše je o usedlosti vody apod.

Doufám že jsem pomohla Lottka. *slunce*

bruk600*

Nespoléhejte na roztoky, ty vyčistí vaši peněženku, ale možný efekt je pouze přechodný. Ideálním stavem pro akvárium je biologická rovnováha. Musíme se jí alespoň snažit přiblížit, ale v nádrži výše je vše špatně. Bez rostlin, málo vzduchu a želva je zdroj obrovského množství živin, které vodu s jistotou zakalí a voda následně asi i zasmrádne.

bibi37*
hodnocení

mam tedy koupit rostlinky?a jake?ted sem vylila pulku nadrze a dolila cistou vodou,ale myslim ze to nepomuze,voda je porad stejna*ee*

bruk600*

Výměnou vody si nepomůžete. Berte to tak,že čistá (pitná) voda je voda s velmi nízkým množstvím mikrorganismů. Mikroorganismy potřebují k životu teplo, světlo a živiny. Čistá voda je čistá proto, že byla uchovávána v chladu a bez přístupu světla, ovšem živin většinou obsahuje dost a když ji nalijete do akvária, tak dostanou breberky teplo se světlem a namnoží se (zakalí vodu) díky obsaženým živinám. Rostliny naopak odebírají z vody živiny a tak neumožní rozvoj breberek (nebo jen na přechodnou dobu) Želva taky uvolňuje veliké množství dusíkatých látek a asi i bude svojí silou vytrhávat jemné kořenící rotlinky a tak bych doporučil něco plvoucího a popřípadě pevné rostlinky zatěžkané kamenem, ale ještě lépe by bylo želvu dát jinam do terária s částí filtrované vody a částí souše.

bibi37*
hodnocení

samozrejme tak zarizene akva mam ,je tam ostruvek a velice kvalitni filtr tetra tec ex 700.kdyz sem akvarko zarizovala,to bylo v srpnu a napustila sem ho vodou ,vydrzelo bez zakaleni 2 mesice,od zacatku listopadu se voda zakaluje .tak jakto ze predtim byla voda krasne cista a pak z niceho nic tohle?skusim koupit nejake rostlinky

myse*

rostliny jsou pro želvu úplně na nic... jak mává těma packama, všechny je roztrhá... a čím je větší, tím rychleji...

měli jsme dvě, teď je mají sousedi...*smich* venku v rybníčku...

Měli jsme je v akvárku bez štěrku (není zase tak potřeba) jen s kameny a velkým placatým kamenem na suchu... lépe se to vymývalo, měnili jsme vodu (všechnu) nejpozději 1x za 14 dní, krmili jsme občas syrovým masem a voda pak pěkně smrdí.

V létě bylo akvárko na terase, to jsme na to trošku kašlali... kolikrát měli kvalitní žabinec...*smich*

Tato želva prý přežije i pobyt v rybníku přes zimu...

bibi37*
hodnocení

ano mam znameho ktery je ma venku i pres zimu.stve mi ten kal,akva neni uz na pohled pekne,je to jak jedna velka mlha a navic ,komu by se v tom chtelo bydlet?*smich*

bruk600*

Asi vyšší teplota a metabolismus želvy.

bibi37*
hodnocení

topitko mam na 27 stupnu.dnes sem koupila ty rostlinky ,jednu pnouci velkou a pak takovej bobek z mechu,zelva se toho zatim boji,tak ma od toho odstup*smich*

bruk600*

27 stupňů to je moc. Málo kyslíku ve vodě, rychlé uvolňování živin do vody a v neposlední řadě takto vysoká teplota nesvědčí ani želvě, ani rostlinám. Opět bych doporučil tuto nádrž zarybnit a pro želvu vytvořit jinou ideálnější nádrž.

ukulele*
hodnocení

0x

Ahoj Bibi, s nadšením jsem si přečetl diskuzi pod Tvojí otázkou, je to jako perlový náhrdelník! sto bodů pro Nebelvír a deset kytek želvě, ať má radost a auto od barbíny! PROSÍM TĚ když se zhorší kvalita vody, tak musíme hovořit o filtru, o filtračních médiích, o tom jestli jsi vyhodila tu náplň s aktivním uhlím a čím jsi jí nahradila, jak často propíráš filtrační média a jak? Jestli chceš aby to bylo k něčemu. A nesmí Ti jít o vodu, jak píšeš, ale musí Ti jít o filtraci vody, chce to víc do hloubky, víš co tím myslím?

bibi37*
hodnocení

filtr cistim tak jednou za mesic a pul asi?mozna i trosku dyl,kazdej mi radi neco jineho,vcera sem ji koupila kapky na zlepseni kvality vody od Sery :bio nitrivec .stalo to stovku a vubec to nepomohlo,naopak,voda je ted jeste horsi! zkousim vsechno mozny co mi poradite.nekteri pisou,ze to prejde samo,ze si tim musi projit kazda nadrz.jeste se vratim k tomu filtru.mam teda koupit to aktivni uhli?sice se po vyhozeni kvalita vody zhorsila,ale az tak po mesici,melo teda to uhli na to vliv?a teplotu vody mam taky snizit?zelvu mam rok a pul a takovy problem s vodou nebyl.teda jo,malem akva,ale tam se ta voda vzdycky za par dni srovnala a byla pekne cista a to tam byl takovej malej sickej filtr*klik*

ukulele*

je to strašně složité a jak jsem Ti psal v minulém tématu, tak se ani po 30ti letých zkušeností coby akvarista necítím na chov vodních želv, Ty jsi mi to vyvracela, a já jsem Tě při tom nechal. Viděl jsem odchovny, nebo spíš chovatelská zařízení profi chovatelů a i v některých ZOO a to prostě doma neuděláme a koupit si želvu, dát jí jméno Tonička a mít jí jedinou v akváriu? tak to neee...ale je to volba, že jo? nic ve zlým, ale vrátím se k tématu :

ŽÁDNÉ VODIČKY, jak já říkám opičí kapky(opičí moč, to je jako nadnesené, že je to k ničemu) zamysleme se v čem žije želva ve svém přirozeném prostředí a nemyslíš, že tam SERA vozí cisterny přípravků, aby tam voda byla ok? Dále si uvědom, že praciješ s masožravcem, který má agresiní výkaly a ještě ve vodě. Doporučované rostliny jsou hloupost, ony vodu nečistí, když je v takovém stavu, když je koncentrace prvoků a nálevníků tak vysoká, jak vidíme, něco jiného je v klasickém akváriu, ale to Tvoje zařízení musíme nazývat akvateráriem, ano? proč si mi neodpověděla, jakou filtrační vložku jsi koupila místo toho uhlí? a hned nabízíš, že bys ho kouoila znova? Aktivní uhlí je účinné pro svůj velký povrch, který se ovčem velmi rychle ucpe a pak je to obtížné vyčistit a je dobré ho používat v akváriu, které je už v pohodě a né v éto havarijní situaci. STÁLE ROZUMÍŠ TOMU CO TI PÍŠU? kdyby ne, tak se ihned ptej, já některé věci předpokládám, ale mohu se mýlit. Jednou jsem s jedním mladým řešil jeho akvárium a on mi po dvou měsících položil otázku, že slyšel, že existuje nějaký detrit ( rybí výkaly a nestrávená potrava) a že by prý v akváriu být neměl! tak jsem mu napsal, jestli mě provokuje, nebo co? a on z toho byl dotčenej a pohoršenej! raději budu pokračovat později, abys neměla tolik toho čtení najednou, ale kýženého cíle dosáhneme, jen se musíš řídit dobrými radami *slunce*

bruk600*

Dobrý den, sám píšete, že SERA nevozí do bažin na území USA a Mexika tuny přípravků, ale nějak jste zapoměl, že tam ani nepracuje supervýkonné filtrační zařízení. Jeho funci zajišťují rostliny. Tak asi ty rostliny nebudou až taková hloupost, nebo by jsme se mohli shodnout na kombinaci rostlin a filtrace. Pokud by jsme se ovšem už posunuli do akvaterária, kde by byla snížená hladina vody a dostatečně vysoká vrstva vzduchu, tak tam by z roslin velmi dobře zafungoval nějaký šáchor a půdní filtr přes jeho kořeny. Jinak někde už jsem psal, že želvu mám doma už 18 let, ale dostává se jí odchovu jako by žila v povodí Mississipi. Nějak si zaměla stěžovat, že by jí to vadilo a myslím, že tu bude déle než já.

ukulele*

nezapomněl bruku, nezapomněl, ale naznačoval jsem, že filtrace může fungovat i bez chemických přípravků. Nepište, že rostliny zajišťují filtraci, když si to přečte začátečník, tak si bude myslet, že stačí pár hydrophyl a vodu bude mít křišťálovou, zamyslete se prosím, pro koho jsou určeny vaše řádky, aby to mělo smysl, ok? Tazatelku musíme naučit něco o funkčnosti filtrace, o tom že filtraci napomáhají nitrifikační baktérie, pro laiky píšeme hodné, či prospěšné. Budeme - li se však bavit s odborníkem, tak můžeme používat jiných výrazů, je to dost důležité, jinak vznikají fámy, jako třeba že rybka ancistrus požírá jenom řasy ( 90% obsahu žaludku pitvaných ryb z přírody obsahovalo plankton a drobné vodní živočichy ) a stále trvám na tom, že je to hloupost, názor, že rostliny filtrují vodu, ano mohou z ní odčerpávat zdraví škodlivé látky, ale nezbaví nás tak masívního znečištění, jako vidíme na fotce.

bibi37*
hodnocení

Dekuju za vycerpavajici odpoved a verim ze mas hroooozne zkusenosti,to je dobre,takoveho cloveka tady hledam uz dlouho:).takze zadne kapky.uz i ja sama sem dospela k tomuto nazoru,me byly prd platny,ikdyz se urcite nevyrabi jen tak,ale me nepomohly.ano chapu ,ze i v prirode je voda jakymsi zbusobem nejak zakalena a neni perfektni,ale to co mam v akva neni normalni,proto doufam ze mi poradis .ptal si se co jsem nahradila misto uhli do filtru,tak odpovidam : nic:(.lide mi tu rekli abych ho klidne odstranila,ale uz nenapsali ,ze se musi necim jinym nahradit.bylo mi akorat napsano ,ze bych si mohla koupit BIO filtr,ale to mi zase rekl znamej,ze je to blbost,abych si koupila nejaky filtr,co ma miniaturni dirky.ten uz ve filtru mam,je uplne nahore.cely muj filtr ma nekolik fltracnich medii,nebo slozek,nevim jak to presne nazvat.uplne dole jsou i keramicke krouzky,jsou tam i takove plastove kulicky a pak spousta filtru s velkyma dirama.prave ten filtr,jak sem o nem uz psala,ten co je uplne nahore,je skoro jako vata,tak uz je docela zaslej,vadi to?nemam koupit novy?cely filtr mam od srpna,tak nevim jestli to neni moc brzo,nebo jestli je to normalni.vim ze se ve filtru drzi bakterie,ktere jsou pro vodu prospesne,musi tam byt,aby byla voda v nadrzi cista.jeste sem zapomnela odpovedet ,ze mam akvaterarium.vodu mam jen do pulky akvarka.to s koupi aktivniho uhli,mi poradil kamarad,co leta pestuje rybicky,tak nevim,jestli ho mam koupit,nebo jen nahradit nejakym filtrem.jak pises ze je dobre ho pouzivat a akvariu,ktere je v pohode a ne v teto havarijni situaci,tak z toho chapu,ze je nesmysl ted kupovat uhliky.je tomu tak?

Tak a ted mi teda poradis co mam s tou vodou udelat,krome toho ze mam koupit nahradu za aktivni uhli?;).nejspis se tu vyjadruji jak blb,ale tak co,nejsem jedina kdo ma takove starosti,ne?*smich*

ukulele*

téda! známej je blbej, né že je blbost si koupit bio filtr, trochu si popletla bio filtr a bio molitan! já jsem Ti doufám psal, že máš tu náplň s aktivním uhlím odstranit a nahradit jí náplní z bio molitanu, ta se dá koupit v tom rozměru od výrobce, nebo se dá koupit blok bio molitanu a ostrým nožem jí ořezat na požadovanou velikost, vyjde Tě to na čtvrtinu ceny, než originál, rozumíš tomu? né nový zcela jiný filtr, ale jen novou vložku z bio molitanu. že je zašlej, jak píšeš, tak to nevadí, to bude asi silonová vata, celkem solidní médium, víš musíš si uvědomit, že ta média přímo NEFILTRUJÍ VODU, ve smyslu, že jí proteče tak mléčně zakalená voda jako máš Ty a vytéká křišťálová voda, tak to není! ty média jsou ,,,domečky pro ty hodné bakterie,,, ty hrubé složky ve filtru čistit nemusíš až tak často, ty jemnější vyndej a v napuštěném umývadle je promni mezi prsty, opatrně! ve vlažné vodě, max 40C, teplejší voda zabíjí ty hodné bakterie a samozřejmně bez jaru, nebo pracích prášků! filtační médium nemusí být zcela čisté, stačí když ta voda, kterou asi tak dvakrát v umývadle vyměníš při praní filtračních médií bude mít barvu citronové šťávy, chápeš to? rozumíš tomu? a vyndej prosím ten štěrk, všechen, v něm se usazuje kal, který je obtížné filtrem nasát, ok?

kupovat patronu s aktivním uhlí je pro Tvojí situaci nesmysl a další velké plus máš u mě za znalost o bakteriích, takže to jsou dvě nikterak bezvýznamná plus! + +!

bibi37*
hodnocení

Jeee dekuju za dve plus:),takze prozatim musim koupit biomolitan .az ho koupim a vlozim do filtru,mam akva vycistit,nebo to nechat a casem se voda spravi sama?ale ono asi jenom nepomuze ze tam dam biomolitan co?co potom?

ukulele*

jesli mohu poradit : vyndej ten štěrk, oblázky, a měj akvaterárium tak zvané hygienické, jen voda, želva, ostrůvek, popřípadě topení a filtr, samozřejmně. Ten bio filtr je prakticky označení pěnové hmoty, známé též jako bioakvacit, česky modrý molitan, ale je to víc na bázi umělé hmoty, ale s tím se nezatěžuj. ((( jen abys věděla, že to není nic košer, nebo tak něco, viz populární bio potraviny, nebo tak, ale tím odbočuju )) tady se spíš jedná o pomůcku s jejíž pomocí snáze nastavíme biologickou rovnováhu, opět to jsou domečky pro bakterie, ok? doba zaběhnutí, zabydlení bakterií v biomolitanu je asi měsíc, takže neočekávej, že to bude za pět minut čistý, to uměl jen ten filtr ve filmu Hledá se Nemo! domnívám se, že pro Tebe by bylo nejlepší kombinace Tvého původního obyčejného filtru se vzduchovacím motůrkem, je to tak? po pravdě řečeno, já jsem s tím měl jen a jen ty nejlepší zkušenosti a sebelepší fitry, hyper super hi tech, neuměly vodu tak vyčistit jako ty starý klasický kostky ať už molitanu, nebo biomolitanu, aby mě nikdo nenapadnul, tak poznamenám, že samozřejmně ty drahé a moderní filtry určitě pracují perfektně, ale prostě já jsem staromilec, ALE TO NEZNAMENÁ, ŽE BYS MĚLA TU TVOJÍ MAŠINKU VYHODIT! jen jí musíš dát víc času, pro zapracování se, stále rozumíš? myslím si, že si zasloužíš po přečtení tohoto příspěvku další plus, neboť je vidět Tvůj hluboký zájem a můžeš se řídit mým mottem : abychom uměli, musíme poznat! ((((zajímalo by mne, kdo to řekl, nebo napsal, někomu jsem o ukradnul a nevím komu, ale musel to být fajn člověk ))

ta Tvoje otázka vyčistit, tím myslíš komplet? tím nic nezkazíš, ať se Ti daří a ptej se dál...+ + +

bibi37*

dobre koupim teda molitan,dam ho do filtru a vykydam cele akvarko:).voda se teda znova zakali,ale budu cekat.pak ti napisu jak to bude probihat.v tejdnu zajdu do zverimexu.zatim dekuju za dobrou radu a za plus*hej*.paradox je v tom, ze kdyz mi bylo asi deset meli jsme doma taky zelvy.byly 3,nemely filtr a voda byla porad cista,do ty doby dokud ji nezaspinily samotne zelvy :).no je to normalni? a ja mam ted filtr a vsechno potrebny a tohle se mi deje s vodou,to je jak naschval.

ukulele*

teda promiň, ale dětství máme zidealizované, já si to vybavuji také, vojáci pro mě byli staří velcí chlapi, bonbony byly sladší a čokoláda byla čokoládovější, nemyslíš? ale zamysleme se na tím, zcela logicky, měly želvy drenáž? štěrk, jako má ta Tvoje? jestliže ano, tak zbytky potravy padly mezi kameny a jelikož tam voda neproudila tak se tolik asi nezakalovala a jak často jste tu vodu měnili? držím palce, ať se Ti daří!

bibi37*
hodnocení

meli tam jenom kmen na ktery se lezli slunit:)

Tvoji odpověď považuji jako velice výstižnou a k věci. Divím se, že ji ještě nikdo neohodnotil. Já to čtu až dnes a chci Tě podpořit ve smyslu funkce této poradny, aby Tě to náhodou nepřestalo bavit. Je vidět, že se vyznáš. Bravo. Suzy.

doplněno 08.12.11 20:51:

Reakce na odpověď ukulele z 3.12. A vidím, že nejsem sama, a i tazatelka je spokojena, což potěší.

ludak*
hodnocení

0x

To je želva nádherná?Vyfotíš prosim ten krunýř?

(já měl jednou želvu a vypadli jí oči.Asi byla nemocná)

bibi37*
hodnocení

krunyr ma zdravi a oci taky,to by ji z ni teklo.

aa*
hodnocení

0x

musí tam být vzduchování,tím se voda okysličuje a tím pádem čistí

ukulele*

aa? co co? a děti nosí čáp?*zed*

bibi37*
hodnocení

dneska sem uz konecna zasla objednat ten biomolitan,tak cekam nez prijde.prodavaci sem rekla ze mi kapky vubec nezabrali,tak se omlouval,ze myslel ze mam rybicky a ze mi teda prodal neco jineho,jak sem mohla vedet ze to zavisi i na zvireti*ee*.no to uz je jedno.jeste mi prodal za 30Kč takovou vodicku v pytliku specialne pro zelvy,nici to bakterie a zbytky jidla,tak nevim,ale podle me je to stejne k nicemu,tak az prijde molitan a zabuduju ho misto uhli ozvu se ,zatim ahoj*jasne*

ukulele*

Svatá prostoto! Teda Bibi! to je jasný, že to záleží na zvířeti! Ty jsi mi teda dala! já Tě už chválím a Ty se takhle odkopeš! představ si, že bys chovala nějaké vzácné vodní / akvarijní šneky a měla by jsi v akváriu nezmary a šla do ZOO shopu a řekla dejte mi něco na nezmary a oni by Ti prodali měďnatý roztok, který je toxický nejen pro nezmary, ale i pro šneky a měla bys třeba šneka za 250 kč / několik kusů, jak by Ti bylo? a to bys právě měla vědět, jako chovatelka želvy, právě jeden z důvodů, proč se já, po téměř 30ti leté praxi coby akvarista do chovu želv nepouštím, není to jen říct v krámě dejte mi želvu, ale je to studiu a soustavném zájmu o danou problematiku! jinak to moje motto : abychom uměli, musíme poznat, je k ničemu...ach jo...hlavně dej bio molitanu čas na zabydlení / osídlení dobrými bakteriemi (( 14 dní až měsíc )) a už mě prosííím nezlob a nešokuj, zdar Uki...

bibi37*
hodnocení

*smich* to sem tomu zas dala *smich*

bibi37*
hodnocení

ahoj.dneska rano sem se vzbudila a voda je jeste horsi nez byla.pulku akva sem vylila a doplnila cistou vodou,s tim,ze se to aspon trochu zlepsi a nic.uz aby byl ten molitan*plac*

doplněno 10.12.11 15:27:

PRIDAVAM FOTO

doplněno 10.12.11 15:29:

na fotce to moc horsi nevypada,ale zelvu vidim tak do ctvrtky akva a pak uz ne :)

Zakalená voda v akváriu #2
ukulele*

Ahoj bibi, mohu se i já na něco zeptat? před týdnem jsem Ti odpověděl a teď jsem část zkopíroval sem : a vyndej prosím ten štěrk, všechen, v něm se usazuje kal, který je obtížné filtrem nasát, ok? nevím, jak mám dál pokračovat, abych se Tě nedotknul, nebo tak něco, což se mi teda u většiny lidí stává a já nevím proč. Je něco, cokoliv nesrorumitelné na té větě? nemusíš dělat slovní rozbor a = spojka, a podobně, ale ten smysl, pokusím se Ti to znovu vysvětlit a vyndej = ostraň, odeber, vědro, kýbl - do něj dát štěrk z akvaterária a vyrobit tak hygienické akvaterárium , sebelepší odborníci na chov vodních želv štěrk ve svých akvateráriích nemají, takovýmto akvateráriím se pak říká hygienické nádrže. Doufám, že jsem Tě nějak neurazil, nebo tak něco, jinak nevím jak to napsat a ještě mi sem dáš fotku, au au au. a kdyby Tě želva nebavila, tak můžeme probírat růžové slony, páreček hnízdí na stromě před mým oknem.

a to odebírání vody a nahrazení jí čistou v domnění, že se to zlepší, když jsou stejné podmínky, to je zcela bez efektu, spíše naopak, spíš se tím podpoří masívnější výskyt prvoků a dalších příšerek, které ten zákal způsobují, respektive, kteří jsou tím zákalem...nevím žádné přirovnání, prostě se těm mikroorganismům, jenž jsou tím kalem dodá lepší prostředí...

mějte se krásně, Ty i želva, zdraví Uki

bibi37*
hodnocení

jo neboj,vyndam kaminky,ale myslela sem ze to udelam az pri cisteni akva az prijde molitan,tak ja to udelam hned :)

bibi37*
hodnocení

ahoj,molitan jeste nedorazil,ale co se nestalo,ted sem prisla z prace a neverim vlastnim ocim.90% procent zakalu je fuc*sok*.no mam z toho radost,ze by se biologicka rovnovaha srovnala sama *dril*?(doufam ze to pisu dobre) no,uz aby ten molitan prisel.

ukulele*

Ahoj bibi, zázrak! jen tak dál

ukulele*

domnívám se, že buď se filtr opravdu zaběhnul a nebo dosáhla koncentrace nálevníků pro ně neúnosného množství a vychcípali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]