Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odpudit psa od plotu

Od: nerosek* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, potřebovala bych pomoc jak odpudit sousedovic psa od našeho plotu.Mám dva psy NO a křížence NO,jakmile se vzdálíme od chalupy přiběhne sousedovic pes (ridgbek) a začne štěkat jak pomonutý a nepřestane dokud nevylezem (občas štěká i když jsme venku ).Mi máme dřevěný plot a soused takzvaný hadrový (má přes sloupky přehozenou síť) a jak přiběhne jeho pes k plotu tak začne skákat na náš plot a štěkat.Se sousedem jsme to řešili ale je to marné nedá si říct.Myslí si totiž že jeho pes je hodný a po plotě neskáče(vždyť on má taky plot a nemůže doskočit na náš).Už se to nedá snášet,když nám přijedou známí nedá se venku pomalu ani bavit jak jeho pes štěká a ti naši běhají kolem plotu.Jak okřiknu naše tak přestanou ale jeho pes neustále štěká u plotu.Poraďte co na něho platí.

Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

5x

Nachystejte si zahradní hadici s vodou a jak začne,tak to do něj naperte.Budete vidět ,potom bude stačit ukázat hadici.

nerosek*
hodnocení

A nebude soused nadávat. Má ho totiž jako dítě,dovolí mu prostě všechno.On si totiž myslí že jeho pes je výjmečný a že nic nedělá,že to jenom naši psy.

des*

Taky si nemusíte nechat s-át na hlavu.Když je mazlíček tak ať se mazlí.

drich*
hodnocení

4x

Jsem taky pejskař a řešili jsme něco podobného, bylo to až nesnesitelné a docela nenávistné štěkání na které nic moc nepomáhalo a když člověk začal psa krmit, aby si ho získal na svou stranu - pániček se mohl zbláznit.

Ano já jako majitel taky preferuji, aby mi psa nikdo nekrmil.

Musel jsem přistoupit k trošku radikálnějšímu řešení.

V tuhle dobu se brzo stmívá, takže jsem našel vhodnou dobu a použil "pepřák" jen tak zlehka, aby toho chudák neměl plný oči, ale poznal, že je něco špatně. Poprvé to úplně nepomohlo, respektive jen na chvilku - podruhé slavím docela úspěch.

Zastávám názor, jaký pániček takový pes a opravdu nechápu lidi, kteří nedokáží svého psa zvládat.

Náš výmarák prošel cvičákem, poslušnost tedy zvládá a nemůže se stát, že by on dělal něco takového čím bude obtěžovat mě nebo svoje okolí.

nerosek*
hodnocení

Jenže on ho pouští ven jenom když je doma a to přes den,jinak ho zavírá v baráku a večer když je pes sám doma tak mu svítí.Taky jsme nad tím pepřákem už uvažovali ale když je soused venku nebo doma tak máme strach aby nic nepoznel.

drich*

Pak tedy asi budete muset zvolit nějakou ultrazvukovou plašičku, ovšem je to investice po finanční stránce, takže to taky není úplně nejvhodnější řešení:

heureka.cz/...

hodnocení

1x

Můj špatný/ dle odborníku / nápad, pro všechny zuřivé pejsky. Mluvení. Sousedův pes byl hrozně zuřivej. Stačilo vyjít na zahradu, někdo jde kolem, tak široko daleko je slyšet jeho štěkot. Otvíráme bránu, vyjíždíme a já mluvím na naše psa i na sousedova. Jdu něco dělat kolem domu, říkám mu jménem a povídám si s ním. Dopadlo to tak daleko, že jsem mu nabídla i suchý rohlík, jen kousek, je to fenka, vzala si. Od té doby, stačí, když promluvím na zahradě a sousedův pes začne kňučet a pobíhat kolem plotu. Na každého štěká, na nás už ne.

Pepř

Domnívám se, že pepř, je šílený, nejen pro psa. Když si omylem dáte do oka prst od pepře, tak se můžete zbláznit. Ten pes, když na něj použijjete pepř, bude mít bolest, bude jako slon, do konce života budete mít úhlavního nepřítele.
doplněno 06.11.11 15:50:

Četla jsem, že pes dělá jen to, co ho pániček naučí. Proč chcete tak hrozně / použít pepře / ubližovat někomu, kdo vlastně neví, že něco je špatné? Pes má velmi dobrý čich, jakmile se dostane ven a půjde kolem někdo od vás, pes ho může napadnout, protože bude čekat, že mu opět ublížíte.

nerosek*
hodnocení

A nebo ho polít tou vodou a nebo skusit ten pepřák a soused ať si nedává jak chce.Když ho neusměrní on tak někdo ho usměrnit musí.

bizon*

Dobrý den!

Doporučil bych vám změnit postoj k vašemu sousedovi, pak si udělat jasno čeho chcete mírovými kroky dosáhnout a věřte tomu, že zlo plodí zase zlo.

Používat jakékoliv zbraně typu sprej nebo voda je přesně to, co nesmíte udělat. Pokud se nehodláte za týden či dva stěhovat. Věřím tomu, že s některými lidmi je domluva těžká, ale každý má svou slabinu a o tom to je. Být na vašem místě, začal bych úplně z jiného konce problému a postupně se propracoval až na toho psa, nečekejte že to půjde tak rychle, ale určitě si dobře rozmyslete, za jakou cenu čeho můžete dosáhnout. I největší bručouni změknou, chce to přístup a čas.

Přeju vám, ať se ze sousedem dokážete bavit v pohodě a vše vyřešíte v klidu, Bizon

marenka*

Přesně tak. Pokud použijete formu útoku, zadejte si tady do vyhledávání hesla jako sousedské vztahy.

nerosek*
hodnocení

Ono to je vše pěkné smířlivou cestou, ale to už jsme zkoušeli mnohokrát a stejně to nezabralo, tak možná na týden a bylo to zase tak jak to je.To by jste tu museli bydlet a zažít.S ním se prostě nedá jednat, vše co mu říkáme hází prostě za hlavu a nic se neděje.Tak to tu už je přes rok a pořád nic.

Vážený pane,to,že se zvířátkum nemá ubližovat s tím souhlasim,ale někteří majitelé psů jsou bezohlední sobci.Žiji v tom a je to zoufalství!Máme sousedy kteří mají2 rotvailery.Přistěhovaly se před rokem a udělaly nám ze života peklo!Domky jsou blízko sebe a 5m od našeho domu ,kdokoli jde okolo tak vrčí a štěkají,skákají na plot ,tim způsobem, jako když trhají nějakou oběť.Když jsme je upozornily že takto se žít nedá tak řekly ať to neposloucháme.Zásadně se s námi nebaví a odejdou do svého domu.Upozorňuji,že se nedá ani koukat na televizi.Máme to změřeno je to 100decibelů.Nevím ,proč není zákon který by toto upravoval.Psů u nás je takove množství a každý druhý občan si na chvání nevychovaných psů stěžuje.Po stížnostech které slýchávám mám pocit,že zvíře má u nás větší ochranu než člověk a proto majitelé psů mají takovéto chování.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já bych do sousedova psa investoval, aby se nemusel tolik namáhat a páníček ho slyšel.

nej-ceny.cz/...

myse*

já jsem pro vodu...

kdysi si náš pes vybral na ležení záhon... nedokázali jsme ho z něj vyhnat...

Nakonec manžel nainstaloval pohybové čidlo, které spouštělo čerpadlo z pračky s rozprašovačem na zalívání... to se spustilo vždy když pes prošel... nechodil tam...trvalo to chvíli...

pravda, občas jsem dostala sprchu taky...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]