Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zkrotit útočného jezevčíka?

Od: bono* odpovědí: 5 změna:

Poradí mi někdo jak zkrotit mého 13.měsíčního dl.jezevčíka aby neútočil venku na ostatní psi?Vždycky když se při venčení objeví na blízku pes-velikost vůbec nerozhoduje-můj jezevčík zalehne a doslová číhá a potom zaútočí.Dělá to až poslední dobou-jinak je velmi přítulný a k cizím lidem důvěřivý.Na psi,které zná od mala to nedělá.Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Tak by mě zajímalo, kdo koho venčí.

hodnocení

2x

Chyba bude, bohužel, v nedůsledné výchově a bude se nyní jen těžko odstraňovat. Jezevčíci jsou velmi tvrdohlaví a velmi neradi opouštějí své návyky.

doplněno 03.11.11 08:19:

Je možné, že se Vás tímto způsobem snaží chránit, může to být i třeba žárlivost...

bono*
hodnocení

Děkuji za odkaz.No-máme co napravovat.S tou žárlivostí a chráněním na tom asi částečněi něco bude.Mám zlomenou ruku a od té doby se ode mne nehne na krok.Nejvíc si troufá na velká plemena,to by se jeden picnul.

neumelka
hodnocení

0x

Dobrý den, řekla bych, že v tom hraje roli strach, když byl šťeně, seznamovali jste ho s ostatními pejsky a chodili na procházky?

bono*
hodnocení

Od mala byl se psi v kontaktu.Na procházky chodí od mala a od 5 měsíců běhá na volno a přiběhne bez problému na zavolání.Naopak ke každému psu byl přátelský.S fenami je to v pohodě,pak zná bullteriéra-s tím si hraje,ale spíš mi přijde,že si vehementně střeží teritorium.Když ho mám na volno,tak si na psi tolik netroufne,ale když vidí,že jsou na vodítku oni,tak po nich taky vyjede.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]