Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klikr a píšťalka

Od: dobyna* odpovědí: 4 změna:

Je klikr nebo píšťalka dobrá pomůcka při výcvyku pejska? Pomůže psovi lépe chápat co se po něm chce? Díky za odpověď :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ano, obojí je velmi vhodné. Já používám klikr od tří měsíců naší feny(BOC) a je to jednoznačný a nekompromisní signál pro přivolání psa za všech okolností. Jednou dvakrát týdně jeho účinnost ověřuji během procházky v lese, kde je velmi důležité mít psa okamžitě u nohy. Nikdy nezapomenu okamžité přiběhnutí odměnit! Vašeho psa už nyní můžete určitě na tento signál zvykat, pochopí ho velice rychle, pokud za ním bude při poslechnutí vždy odměna. Dvojí písknutí (na rty) pak používám pro situaci, kdy chci, aby psinda jen počkala...

doplněno 01.11.11 15:54:

K příspěvku níže: Na cvičácích (normálních) se na psy zásadně neřve, věršinou ani není důvod!

doplněno 01.11.11 16:00:

@babkazov klikry je opravdu dobré mít dva, ale oba se stejnou výškou zvuku! Naštěstí jsou už k mání laditelné s různou výškou...

wrtulka*
hodnocení

2x

Zdravím píšťalku nepoužívám nějak jsme jí zatím nepřišli na chuť.. ale klikr je úžasná věc!

Nicméně ještě k těm povelům viz výše. Ono je někdy sakra lepší použít píšťalku nebo plácnutí na nohu nebo klikr protože psovi z tónu řeči ať křičíte, nebo ne říkáte v jaké jste náladě. Třeba přivolání voláte ho x krát a on příjde a jednou ne proč? Protože jsete mu hlasem řekli "teď už jdeme domů" a on ještě nechce.. když budete pískat nestane se vám to protože píšťalka píská pořád stejně. Jinak samozřejmně používat povely i tyhle nástroje.

Pokud jde o kliker tak to není že by měl nahrazovat pochvalu to určitě ne. Klikrer je o tom že označí sekundu po tom co pes udělal něco co ste chtěli dobře.. prostě označení požadované činnosti. Navíc to psa moc baví a cvičení s klikrem - učení nových triků a je pro psa zábava a zlepšuje vám to vzájemný vztah! Takže hurá do toho:) My začali s psinou klikrovat až ve 2 letech no my máme všechno trochu pozadu :-D ale třeba jsme díky klikrování zvládly odložení ..které bysme jinak fakt asi nedaly :-D Nebo to jak rychle se pes naučí nový cvik, trik s klikrem je neskutečné...pamatuju se že jsem učila psinu "dej pac" na pravou packu...snad 2 dny než jí došlo co chci...A druhá packa nešla a nešla..s klikrem jsme druhou packu naučily snad za 15 minut :-D

TAkže hurá do klikrování!

hodnocení

1x

Když jsem začínala se psy, toužila jsem po klikru. Píšťalku jsem zahodila daleko hned potom, co jsem ji mrazem přilepenou i s kusem rtu odtrhla.:D V podstatě je to všecko jen hlasitý povel. Když si psa naučíte na řvaní, klikání, pískání na prsty, nebude poslouchat normální hlas. A opačně. Navíc, všichni kolem vás budou na nervy. ;) Nedávno jsem se blbě vyspala aDorka byla neukázněná a navíc fakt divná. Po nějaké chvíli jsem si uvědomila, že řvu. A ona mi vůbec nerozumí. Ví, že se zlobím, ale nechápe proč. Zastyděla jsem se a řekla normálním hlasem - Nabok, běž z té cesty. Fakt ustoupila ze silnice do trávníku. Nepřeháním, je to pravda. *palec*Na cvičáku všichni řvali, trestali, používali málo pochval a když, tak mi praskaly bubínky v uších. Není to vůbec potřeba. Měla jsem v oblíbených klip, kdy mladé děvče tančí se svým psem. Povely tichounké, bezhlesné. Žádné píšťalky, žádné klikry. Jen mu dostatečně vysvětlila, co po něm chce a mnohokrát zopakovala, aby si to zapamatoval. Z nějakého důvodu mi Seznam.cz kleknul a přišla jsem o všechno. I o oblíbené a v nich i ten klip.*nevi* To, že pes neposlouchá není v tom, že neslyší. Je to v úplně něčem jiném.

doplněno 01.11.11 15:54:

Ano, strejc má pravdu. Je potřeba naučit psa na jeden signál, u kterého nesmí přemýšlet a váhat a otálet. Když uslyší takový signál, musí udělat přesně to, co byl naučen. Tedy všeho nechat a přiběhnout. Já používám čč, když chci, aby se před silnicí zastavila. *jasne*Nesmíte však ten klikr ztratit.

myse*

taky nemám píštalku ani kliker ani nic jiného...

Když je psina daleko, pískám náš signál, jinak když ji vidím a je v dosahu, tak jenom syknu "xs" a hned ví, která bije. (jmenuje se Dixie), jinak mluvím potichu normálním hlasem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]