Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výstavy zvířat nebo zoologická

Od: dobrovolniknavolnenoze* odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Do školy potřebuju ke splnění jednoho předmětu přinést dvě vstupenky buď z výstavy zvířat, nebo z místa, kde jsou chovaná zvířata, ale musí tam být odborný výklad, takže ZOO nám nepovolí. Poradili byste něco, co by se mohlo použít, nejlépe od teď tak do konce roku. A v republice nejlépe jižní, středočeským a východočeský kraj nebo Praha. Díky za každý tip:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nevím, jestli Ti můj tip pomůže vzhledem ke vzdálenosti, ale:

1/ ZOO v Jihlavě. Malá, ale velice pěkná, přijatelné vstupné. Hodně zvířat v přirozeném prostředí. Psouni si hrabou nory na louce, opice lezou do korun stromů. A je tam i odborný výklad u některých zvířat - většinou během krmení a je to napsáno přímo na ohradě. My pozorovali krmení nějakého exotického prasete - barbarosa? nebo tak nějak a paní nám o něm řekla mnoho zajímavostí. Také je tam 2 x denně odborný výklad a předvádění dravců - orel bělohlavý, sup, sokol... Pán je pouštěl mezi obecenstvo a ten sokol byl tak naučený, že sedal dětem na hlavy a pak odlétl s jejich čepicí zpět k ošetřovateli, který pak čepice majitelům vracel. To se dětem moc líbilo.

2/ Kousek od Světlé nad Sázavou je stanice ohrožených živočichů. Obec Pavlov, mezi Ledčí s Světlou. Vstupné pár korun a nechalo by se to klidně spojit s tou ZOO. Uvidíš tam plno sov - kulíška, sýčka, výra velkého aj., dravce - orla, sokola, jestřába aj., bohužel, někteří jsou tam už doživotně, byli postřeleni či popáleni elektřinou při sednutí na sloupy el. vedení. Jsou tam čápi, labutě bílé i černé, krásné vydry /prý odtamtud byl i populární televizní Vydrýsek/, mají tam veverky, lišku, byl tam i krásný rys. A ke všemu je nádherný výklad, chodí se s průvodcem od výběhu k výběhu a on vypráví, asi má ta zvířata opravdu moc rád.

Kromě toho se tam dozvíš, jak se zabezpečují sloupy el. vedení, aby se ptáci nrpopálili. Ukáží Ti tam různé druhy ochrany. Také uvidíš, jaká náhradní hnízda /budky/ ze dřeva se mají dělat pro různé ptáky /velikosti, otvory/. Je to tam takové malé, zastrčené, málo lidí o tom ví, ale stojí to za to. Určitě bys dostal pochvalu. *placni* Jaga.

Najdi si to na netu, my tam pokaždé zavítáme v létě o prázdninách, tak nevím, jaká je nyní otevírací doba.

doplněno 29.10.11 07:39:

Spletu, co mohu. To prase s výkladem se jmenovalo BARBIRUSA CELEBESKÁ. / Barbarosa je něco úplně jiného*smich*/. A přidávám obrázek z předvádění a bezva výkladu o životě dravců.

doplněno 29.10.11 07:46:

Zlobil nám nějak foťák /nastavení data/, tak tomu datu v rohu fotky nevěř. Je to letos v létě!

Výstavy zvířat nebo zoologická
martinaa*

Tak naprosto stejne vypada zachranna stanice dravcu ve u nas ve Znojme, nachazi se v hradnim prikopu tesne u hradu, doknce i sokolnik je tomu nasemu velmi podobny:):) U nas mame jeste dve nadherne sovice snezne:)

hodnocení

0x

Já bych to asi řešila návštěvou výstavy. Poguglovala bych a zašla na jakoukoliv výstavu zvířat. Zvířata domácí, kočky, psi, křečci, morčata, terária. Pak bych si stoupla co nejblíže k rozhodčímu a poslouchala, co o každém zvířátku povídá.;)

hodnocení

0x

V úrodném Polabí, kousek od Přelouče leží světoznámý hřebčín v Kladrubech nad Labem. Budovy poslední dobou sice nějak chátrají /nejsou peníze, jako na nic/, vedení se nějak příliš často mění, ale koně jsou pořád nádherní. Jezdím tam často s vnučkou, ona jezdí na koni a tak si často jdeme její miláčky prohlédnout.

Platí se vstupné, ale není to až tak moc, provádí vás stájemi, hříbárnou, muzeem s medailemi a oceněními kladrubského chovu. Je k tomu velice pěkný výklad. Je to sice jenom jeden druh zvířat - koně, ale myslím, že i to by Ti bylo uznáno. *palec*Jaga.

dobrovolniknavolnenoze*
hodnocení

No vidíte, Kladruby mě ani nenapadly. A to jsou od nás asi jen 8 km.:) Určitě se tam vydám. A moc děkuji všem za tipy:)

No vidíš, víc hlav víc vymyslí. Tak to se tam třeba potkáme, já to mám asi 15 - 18 km, ale s vnučkou jsem tam každou chvilku. A s vnukem zase prolezeme kdejakou železniční výtopnu.

jumba
hodnocení

0x

No, ono toho už ted moc nebude, myslím těch výstav. Našel jsem tady farmu jížní čechy- ve Velkém Boru( směr Svéradice- Velký Bor), 5 km od Komušína je tam zvířecí farma, veškerá domácí zvířata, ale i lesní zvěř a vodní ptactvo. Je tam i penzion Motýlek kontakt: penzion.motylek@gmail.com

Chce to hledat nějaké farmy, když nemůžete do Zoo.

lidus*
hodnocení

0x

V Brně by to bylo snadné, v ZOO je dokonce i výklad k některému tématickému celku každou neděli dopoledne, na brněnském výstavišti výstavy zvířat-koček a psů. Pokud bych musela něco takového absolvovat tak bych mohla také navštívit husí a kachní farmu-vstupenky sice nemají ale jistě by mi dali potvrzrní, výklad by nebyl problém ale do provozu vás nechají jen nakouknout. Ve vašem kraji jistě něco podobného najdete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]