Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Útok kuny - co je slepicím?

Od: limetka* odpovědí: 6 změna:

Dnes ráno se slepicím ještě za tmy podařilo otevřít kurník a zaútočila na ně pravděpodobně kuna - všude peří, dvě slepice pokousané, ale vypadají životaschopně a další sice viditelně zraněná není, ale potácí se, padá a nemůže udržet rovnováhu. Nevíte, jestli to může být jen z pouhého šoku? Nikdy jsem slepici takhle se chovat neviděla, tak nevím, jestli je naděje, že se z toho dostane nebo ji mám raději zabít, aby se netrápila?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Limetko. Tak to Tě teda lituji. Jakmile kuna slepice objevila, tak se bude vracet. Takže udělej všechna možná opatření, aby se do kurníku nedostala. Ale bacha na ni, je hrozně vynalézavá.

Jinak k těm poraněným slepicím. To pokousání stříkni desinfekcí. Jestli jim visí kousky kůže i s peřím, tak odstranit. No a ta co padá... Nech ji do večera a uvidíš. Sama víš, že takhle nejde určit, co jí je. Dej ji někde do maličkého ohrazeného prostoru. A´T tam má hlavně vodu. Párkrát se mi něco podobného stalo. Většinou se z toho slepice dostala. Ale jak jsem psala výše, třeba utrpěla jiný úraz než ta Tvoje ;)

des*

Doporučuji zakoupit elektronický plašič kun,výborná věc. #plašič+kun #1363

hodnocení

2x

Nevěřím tomu, že by si slepice samy mohly otevřít kurník. Buď ho někdo večer nedbale zavřel, nebo to bude práce té kuny. Pokud máte kurník nějaký méně bytelný a třeba pode dveřmi je škvíra, ta kuna se protáhne všude. Máme kunu na půdě, ale slepicím se nikdy nic nestalo. Říká se o ní, že chodí lovit jinam. Pomohou prý lidské vlasy, nebo psí chlupy zastrkané tam, kde kuna chodí. Kadeřnice mi dala pytlík vlasů, také jsme vyčesali vlčáka, ale asi to nebylo mnoho platné, kuna bydlí na půdě pořád.

Ta slepice asi chudák utrpěla šok, raději bych z ní udělala polévku, musel to pro ni být hrozný zážitek. Nedaleko od nás se v létě prohnalo silné tornádo, těsně kolem ohrady s koňmi. I když koně nezranilo, dva z nich padli a uhynuli, doktor říkal, že vlivem šoku. Proto ať je z ní aspoň nějaký užitek.

Jinak pevný kurník a dobře jej zavírat, aby se tam už nikdy kuny nedostaly.;) Jaga.

limetka*
hodnocení

Pro začátek utěsníme ten kurník a na noc otevřu ohradu, aby tam mohl běhat pes - snad se kuna do kurníku neprokouše přes dřevo. No a i o tom plašiči budu uvažovat, ale není to tak, že si na něj zvykne a pak už jí nebude vadit? S plašičem na krtky to tak bylo - napřed fungoval a po určité době už jim nevadil a rejdili vesele po zahrádce dál.

des*

Z osobní zkušenosti,vím že si kuna nezvykne,už je provozuji,mám 3! asi 5let a nikde ani smrad,ten tedy je z kuny pořádný.

limetka*
hodnocení

0x

Tak chudinka slepice skončila pod kudlou, i odpoledne stále padala a motala se, nemohla si ani zobnout, přitom by chtěla, ale hned udělala kotrmelec. No a asi opravdu to bylo šokem, protože neměla žádné zranění, nic zlomeného ani naraženého. To jsem fakt viděla poprvé. Kurník je zabedněný a v noci pes dělal pěkný randál, tak asi tetce kuně domlouval. Doufám, že úspěšně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak poznat kunu na půdě

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]