Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Epilepsie u psa

Od: martule* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, chtěla bych vás poprosit o názor - máme 2,5 letého angl.kokršpaněla, je to náš miláček, ale poslední dobou nám dělá velké starosti *plac*. Minulou neděli spal na posteli a asi se mu něco divokého zdálo, tak z té postele spadnul. Hned se zvedl, ale začal lítat po bytě jak šílený, nemohl pořádně došlápnout na zadní nohy - spíš je tahal za sebou -, když se posadil, hrozně slintal, nereagoval a vypadal jako kdyby byl úplně mimo*plac* ani nechtěl piškot což je u něj co říct. Asi po 3 minutách se šel napít a pak byl ok jako dřív. Myslela jsem, že jeho chování pramení z šoku z toho pádu, ALE od té doby ( týden ) se už 2x stalo, že si z ničeho nic sednul, nereagoval,vypadal nepřítomně. Po chvilce se šel napít a pak bylo zase vše ok. Zítra jedeme na veterinu, ale chtěla jsem se zeptat - myslíte, že pád z postele mu mohl rozjet epilepsii? Ať vím na co se mám připravit*plac*.Děkuju moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

borax*
hodnocení

3x

To spíš spadl z postele, protože dostal záchvat, než naopak. Vypadá to na epilepsii, bohužel. Ale poslední slovo bude mít veterinář...dostane léky a snad to bude ok. Dejte vědět co vám řekli.

hodnocení

3x

Také jsem měla pejska s epilepsií. Záchvat neměl často, tak 1 x za rok. Začal se motat, až padnul a zůstal ležet bez sebe. Občas zvracel a potom se mu ulevilo a záchvat odezněl.

Nejhorší to bylo jednou v lese na houbách. Našel v houští sedět mladou srnku a i když jsem se ho snažila od ní odtáhnout, byl z ní tak rozdivočený, že najednou padl a začal jen cukat nohama. Měla jsem v košíku láhev s vodou, brala jsem si ji do lesa pokaždé, tak jsem ho pořádně celého polila. Začal se lepšit, potom se ještě hodně napil a i když šel ještě trochu nejistě, vyrazili jsme pomalu k domovu. Než jsme došli, už mu nebylo nic.

Pejskové trpí epilepsií poměrně často, chtělo by se vyptat na to důkladně veterináře. Ten pád z postele s tím mohl souviset. Tak ať je pejskovi dobře. *placni* Jaga.

cocinkamichalka*
hodnocení

2x

Naše šestnáctiletá obludka má taky epilepsii. Jí prášky od veterináře. Pokud sledujeme nějaké změny v chování, o malinko zvýšíme dávku. Bohužel si myslím, že ty léky mají velké vedlejší účinky (stále kňučí, bojí se, hodně spí). Je to ale už starý pes. Třeba to u toho Vašeho dobře dopadne :) Držím pěsti.

hodnocení

0x

Mám desetiletýho doma jezevčíka s epilepsií, tak třikrát čtyřikrát do roka dostane záchvat, veterinář mě dal prášky, který mu dávám při záchvatu, nebo spíš po něm a pak ještě nějaký vitamíny. Příznaky stejný jako popisuješ, čtvrt hodiny leží, škube sebou, pak to čtvrt hodiny rozchází a je zase fit. Veterinář mě nabízel psí CT v Český Lípě, ale nejel jsem tam. Stejně by to nic nezměnilo.

Neteř měla nějakýho svatobernardskýho, či jakýho, prostě krátkosrtej bernardýn. Na jaře dostal první záchvat, pak se to stupňovalo, k posledku měl i čtyři pět záchvatů denně tak dvakrát třikrát do týdne a ta poslední serie záchvatů mu byla osudná. Před čtrnácti dny pošel, bylo mu pět.

martule*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, určitě zítra napíšu jak to dopadlo u veta. A nevíte ještě jestli bude dělat vet nějaké testy? Přece podle mého vyprávění neurčí diagnózu..

cocinkamichalka*

Martule, pes má po epil. záchvatu "cukání" v očích. To už ale vet podle mě nezjistí. U nás to diagnostikoval na základě popisu. Náš začal hrozně kňučet, vyvalil se na bok, počůral se a cukal nohama. Za 15 min. byl OK. Toto jsem mu převyprávěla, on mu kouknul do těch očí a diagnostikoval epilepsii.

martule*
hodnocení

Děkuju. Já se bojim, že on má právě na takové silné typické záchvaty náběh. Zítra po návštěvě vet budu chytřejší, ale teď už letim venčit. Ještě jednou děkuju.

Mě říkal, že všechny příznaky tomu zcela nasvědčují, ale pro větší jistotu chtěl at s ním jedu na CT mozku. No nejel jsem.

oslicek*
hodnocení

0x

Udělejte krev ať se vyloučí zda to není od orgánů. CT, odběr m. moku a podobné věci dělají dobře v Praze na klinice, ale je to hrozně drané. Mám fenu s epilepsií a taky jsem to tamnenechala potvrzoval. Cca by tostálo okolo 15 000 na melého psa.

Žije mi s tím 10let a je v pohodě. Je nutné to léčit, brát na to ohled a PRAVIDELNĚ A PŘESNĚ brát léky.

Držím palce!

martule*
hodnocení

Tak jsme dnes byli u toho veta... Prý podle toho co jsem mu řekla je to epilepsie na víc jak 90%*plac*.Máme počkat až se znova bude opakovat ten jeho záchvat, hned po tom přijet a oni mu odeberou krev(po záchvatu je to prý nejlepší).Podle krve zjistí jestli má v pořádku vše ostatní a budou mu moci nasadit prášky.Uvidíme jak se to bude vyvýjet, ale moc doufám, že další záchvat příjde až za hodně dlouho nebo vůbec(což je asi nepravděpodobný).Všem vám moc děkuju za info, pomohlo mi to;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]