Nejste přihlášen/a.
zdravím,včera jsem si domů přinesla ccs 5 měsíční kočičku,chtěla bych jí naučit nosit obojek, jak začít abych jí ho nezprotivila? a jeste se zeptam, nechci aby to vyznělo blbě ale zdá se mi že má nějakou ,,žravou" včera od 15 hod odpoledne sežrala 2 kapsičky kitekat na obalu se píše že doporučené množství pro dospělou kočku jsou 2 na celý den ale ta naše treperenda na mě koukala že by si dala jestšě nášup, kolik jí toho mám tedy dát zase aby jí nebylo chudince špatně. děkuji za rady
Obojek jí klidně nasaďte, ona si zvykne.
Moje kočky mají neustále granule v misce a užírají si kdy chtějí. Kapsičky dávám minimálně. Raděj nakoupím srdíčka, játra, žaludky a kus masa, všechno nakrájím a nabalím po menších porcích do mražáku. Pokud nemám žádné maso, klidně jí jen celý týden granule...
Kapsičky kitekat a whiskas nejsou pro kočky moc dobré, obsahují ochucovadla a dost solí (proto jim chutnají) a to nedělá dobře kočičím ledvinám.
borax: myslíte že si zvykne? dnes jsem jí dala obojek,co jsme si hrály bylo vše ok ale jak se ,,začala nudit" ťapičkou se ho snažila sundat zahákla se jí do něj nožička-začala mňoukat tak jsem ho musela sundat..jinak už jsem přešla z krmivem na suché a docela se ujmulo.nenapadlo by mě že Whiskas a Kittekat jso tak špatné a to jsem si myslela že jí kupuju a dávám to nejlepší
No ano, jsou to nejznámější značky, je na ně reklama. To je normální, z toho si nic nedělejte Na obojek si zvykne, dávejte jí ho tak jak píšete, u hraní a třeba u krmení, zatím je malá a hravá, ale jak bude starší už si obojku všímat nebude. Neměl by být moc volný, jen tak aby se pod něj vlezly dva prsty. Také je dobré aby měl obojek gumičku, v případě že se někde zachytí, kočka se z něj může vyvlíknout...
Já myslím, že když koupíte lehký měkký obojek, můžete jího dávat třeba denně na hodinku zatím a později to prodlužovat, myslím, že si zvykne rychle pokud nemáte umíněnou číču a vy chcete aby ho nosila pořád? i v bytě?
Ke druhé části otázky: máte kočičku domácí nebo nějakou "značkovou"? Já mám za to, že kočky nejsou jak psy tedy jí jen do té doby dokud nejsou plné, ale nepřejídají se pokud jim nedáváte kalorické bomby čímž kitekat rozhodně je. Takovéto kapsičky jsou udělané tak, aby kočkám chutnaly, ale o nějaké výživě nebo nedej bože mase si v nich můžete nechat zdát. Poradila bych rozhodně koupit kvalitnější krmivo, je známo, že čím krmíte kvalitněji, tím je potřeba menší množství
Zdravím,
ještě k tomu obojku praktická připomínka,pokuď se Vám zatoulá nebo prostě bude jakoliv bez Vás venku,tak se může o obojek kdekoliv zachytit a zůstat uvízlá.Na to je to pro kočky nepraktické ,páč kočky vlezou všude,takže obojek hoooodně volnější,
ať má šanci se vyvlíknout.Píšu ze zkušenosti,kdy jsem tak našla cizí vysílenou kočku zachycenou pod plotkem o oboječek...
doplněno 07.02.13 09:16:V podstatě je dobře,že jsem ji našla dříve,než třeba pes...Páč to by byla snadná kořist,ten obojek je pro kočku venku handicap.
panejo tak to máte pravdu kočky vlezou všude .. bude to venkovní kočička-nebude zavřená v byte. asi se na řemínek vyprdnu k čemu paráda kdybych se potom měla bát kde mi uvízne
Jsou to lovci a kam může tam vleze,nebo i na strom,všude,přeci je to jenom predátorek.a třeba o takovou vétev se šprajcne za obojek raz dva tři...
kejki má pravdu. Jednou jsem viděla reportáž o kočce, která si zastrčila nožku za obojek a posunula ji až za loket. Vypadalo to strašlivě, protože kočce čouhala nožka před hlavičkou.. Muselo to být nesmírně bolestivé a bezmocné. Udělala si to dávno, takže noha a pohyb hlavy byl zdeformovaný. Navíc, mohla by se zachytit za větev a nevyprostit se. Oboje je naprd!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.