Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuju radu. Měla jsem 2 osmáky, sourozence, ale teď mi jeden umřel. Nevím, jestli mu mám pořídit jiného (vím, že se budou prát) nebo ho nechat samotného. Děkuju za odpovědi.
Osmák se hned nenarodí, nejdřív budete mít miminko, bude chodit do školky, pak do 1. třídy a ... hergot to je kategorie zvířata, tak to je jiná..
Osmák se dá chovat i samostatně, ale lepší jsou dva. Cítí se lépe ale nedají se tak ochočit jako jeden.
Ten co vám zůstal bude bránit své teritorium jako o život. Budou se opravdu prát jako o život. Já bych mu to asi neudělal, abych mu tam nasadil vetřelce.
Já jsem rozhodně pro kamaráda. Když je osmáček sám, je nešťastný. Člověk mu nikdy nedokáže vynahradit společnost druhého osmáčka.
Nepíšeš, jak je osmáček starý. Někdo to dělá tak, že k tomu "starému", který zůstane sám, pořídí nové kamarády rovnou dva. Aby ten mladší, v případě úmrtí toho staršího, nezůstal zase sám. Mám samičky a po úmrtí jedné, jsem pořídila dvě nové. U mě to bylo až dojemné seznámení, protože ta starší si ty dva prcky po cca hodině nahrnula pod sebe a šly všechny spinkat na jednu velkou hromadu
Všeobecně se říká, že samičky se navzájem snáší lépe. Ale i u samečků to jde.. V den příchodu nového osmáčka k tomu starému, je tomu starému nutno kompletně vyčistit klec. Nebudou tam cítit jen ty jeho pachy a nebude tam potom "tolik" doma. Také se vyplatí, seznamovat je na neutrálním území - mimo klec, pustit doma proběhnout. Budou mezi nimi probíhat šarvátky, bude se konat pištění a "boxování" a ujasňování si postavení ve smečce, ale až si to vyříkají, budou kámoši Dokud nestříká krev a nelítají chlupy, je dobré se mezi ně nemontovat.
Hodně štěstí při rozhodování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.