Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat jestli má někdo zkušenost s výchovou dvou psů. Naše fenka křížence má 7 měsíců je moc hodná a inteligentní, za splněný úkol dostane pamlsek a příště ví co poní chci.
Za měsíc si chci pořídit štěně psa labradora avšak po canisterapeutických rodičích s titulem "U" všestranný pes takže pravděpodobnost že pes bude povahově vyrovnaný je veliká. Naše fenka je kastrovaná.
Mám dvě malé děti 2 a 4 roky a trochu se bojím výchovy dalšího psa. Blíží se zima a zřejmě budu muset být s dětmi doma víc.Pejsci budou v domě takže socializace bude v pořádku.
Dá se hrající štěnata lehce usměrnit?
Naše fenka se uklidní okamžitě, ale dva psi není jeden.
Poradte nebo napište zkušenosti. Děkuji
Ve vasi situaci bych rozhodne pockala, sedmimesicni fena jde do puberty a to bude dost prace i tak. Jakmile jsou dve stenata, je to dvojnasobna prace, cvicit dva najednou nejde, musite kazdeho zvlast, takze dvojnasobek casu. A k tomu dve male deti a zima na krku, byt vami tak si to opravdu hodne dobre rozmyslim. Ze bude stene po dobrych rodicich je super, ale porad to bude zive stene, ktere je potreba vsechno naucit. A odpoved na otazku jestli se daji hrajici se stenata lehce usmernit je, ze nedaji, jsou to stenata a budete mit doma pekne rodeo. Myslim, ze by bylo lepsi pockat az bude fence tak rok a pul, dva roky, pak se to zvlada lip.
Druheho psa jsem si porizovala, kdyz bylo prvnimu asi rok a pul a i kdyz druhy pes uz byla dvouleta psi slecna, stejne to byla spousta prace a chaosu v byte, se stenaty a detmi dohromady si to moc neumim predstavit. Urcite se to nejak da, ale da vam to strasne zabrat, takze to chce hodne dobre zvazit.
Siso, mám dva psy. Sžili se ukázkově do 3 měsíců, dnes bez sebe nedají ani ránu. Dá se říct, že starší pes vychovává toho mladšího. Je to stejné plemeno, takže při vyřizování si čehokoli nemůže dojít k závažnému úrazu. (zažila jsem majitelku velkého a malého psa, kdy ten velký malého roztrhal) Ale promyslela jste si tento krok opravdu dobře? Vím jak je to někdy těžké, když mi oba omarodí, i běžné náklady jsou vyšší a chtě nechtě, dávám jim veškerý svůj volný čas. Nemohu na dovolenou, dva psy nikdo nepohlídá, vlakem se se dvěma taky hůř jezdí, ve městě se motají chodcům pod nohama. S takhle malými dětmi, jako máte Vy bych já osobně do toho nešla.
Já si myslím, že na světě budete mnoho let a budete moci mít spoustu psů. Buď současně nebo postupně. Ale děti, děti budete mít nejspíše jen ty, které máte teď. Užijte si je, věnujte se jim, udělejte si pro ně čas i trpělivost. Dejte jim všechen čas a všechnu lásku. Nic z této doby se už nikdy, nikdy nevrátí. Nebudu mít proslov o tom, že co do nich teď vložíš, vrátí se to stonásobně. Ale přesto, nedá mi to. Pořídíte-li si ještě psy, někde ten čas musíte vzít, někoho o něj ošidit. Budete se muset "rozdrobit". Co budete dělat, dělejte pořádně a postupně, s plným nasazením.
Nejde jen o to, zvládnout to. Jde o to, jak to zvládnout. Nikdy se vaše děti už nestanou maličkými. Neošiďte je o sebe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.