Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snědly je Závojnatky?

Od: krkovicka* odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,obnovily jsme akvárium a koupily do něj dvě závojnatky a dvě rostlinky.Už nevím jaký přesný latinský název rostlinek to byl,byli takové střapaté jako kopr.Jenže oni ty mršky je zřejmě ožraly,protože zbyli jen stonky.Všimla jsem si toho až dnes(jsou schované za kameným hradem)Máme je od úterka vysazený.Tak fakt nevím,sežraly je nebo se nějak rozložili?Krmím ráno a odpoledne.Není to pro ně málo?Jaké rostlinky byste doporučily,aby je neokusovali?Děkuji za radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

3x

Závojnatky sežerou všechny rostliny, takže je nekupujte, je to zbytečné. Když je nesežerou, tak je vytrhají. Měl jsem kdysi akary modré cca 22cm a ty stihly za noc přestěhovat celé dno z jedné strany na druhou. Rostliny sine nežraly, ale vytrhaly.

krkovicka*
hodnocení

To jsem nevěděla,děkuji.No,mě spíš přišlo,že tam do toho tmavýho rohu s rostlinami se chodí schovávat-spát a oni je teda okusovaly.
ex*

Rostliny lze k závojnatkám použít tuholisté jako je Anubis, vydrží i Microsorium a některé Cryptocoryne. Důležité je přikrmovat zámojnatky i rozstlinou stravou (špenát, salát) pak si kytek nevšímají. Ono je pro závojnatky vůbec potřeba hodně rozmanitou potravu.

P.S. je opravdu nutné mít v nádrži "kamenný hrad". Nic ve zlém.

krkovicka*
hodnocení

Děkuji i Vám za info.K tomu hradu,ano, máme tam už 12let sumečka.Nijak si zavojnatek nevšimá,i oni jeho.Jinak akvarium má 50l.část kameny.
borax*

Pokud máte zájem, pošlu vám anubias, bolbitis i microsorium, právě jsem se dívala, že ta moje buš potřebuje protrhat. Ty rostlinky by měly nájezdy závojnatek odolat...napište mi na borcca@seznam.cz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]