Nejste přihlášen/a.
zdravím Vás,
máme kočku, která pořád slintá když se s ní začnete mazlit, doma to všechny štve, protože ji necháme třeba na posteli nebo v obíváku a ona poslintá sedačku,nevíte čím to může bejt, koček jsme už měli spousty , ale zatim to žádná nedělala a nevíme co to mohlo způsobit,jestli tušíte , nebo s tim má někdo už zkušenost, dejte vědět,díky
Přesto všechno bych jí určitě nechala prohlédnout zuby, slintavku ála "blaho největší" jsem ještě nepotkala (což neznamená, že to nemůže být tím ), ale marodů několik.
To je celkem normální jev, naši měli několik koček, které slintaly při tom, když se mazlily. Dokonce naši měli speciální kapesník na utírání huby kočkám, protože to bylo opravdu dost intenzivní. Vzhledem k tomu, že šlo o kočky ,,venkovní´´ které přesto žily tuším okolo 12 let, asi nešlo o nějakou záludnou chorobu
Jestli slintá jen když se sní mazlíte, je to "špatnou" socializací kočky, většinou typické u koček "z druhé ruky", z útulku... Pro kočku je to normální reakce na to když se cítí v bezpečí (když byla kotě, nejlépe se cítila u matky když cucala mléko) proto při mazlení začínají slinit, některé dokonce cucají oděv hladícího, jindy u toho ještě přešlapávají (jako kotě tak masírovali struk, proto to nesocializovaná kočka bere za projev důvěry) ale jsou i kočky které jsou socializované správně (při jejich výchově nedošlo k žádným problémům, kočička nebyla toulavá..) a stejně sliní. Vet to zvládne uklidnit prášky, ale myslím si že ty jsou spíše nežádoucí. Slinění je normální reakce a zbytečná chemie by jí jen mohla rozdráždit zažívací ústrojí.. )
Moje kočička slintá, když se semnou začne mazlit, přešlapuje a cucá mi tričko, rukáv, atd. Pak se ke mně stočí většinou uplně k hlavě, na rameno, apod. a spí Vzala jsem ji jako 6 týdenní kotátko, které se mělo velmi špatně , podvyživené, oči zhnisané, že ani nevidělo, zablešené, no prostě hrůza a ještě ho chtěli majitelé utratit. Po 3 dnech začalo být kotátko trochu veselé konečně. Bere mě jako mámu, mám ji 10 měsíců a je to mazlík fixovaný na mě, v noci spí zásadně semnou uplně nalepená, musí se mě dotýkat aspoň pacičkama, ale většinou má hlavičku položenou na mé tváři, krku a nebo ruce a předtím, než usne, tak jsem vždy poslintaná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.