Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč kočka slintá

Od: mechenza odpovědí: 8 změna:

zdravím Vás,

máme kočku, která pořád slintá když se s ní začnete mazlit, doma to všechny štve, protože ji necháme třeba na posteli nebo v obíváku a ona poslintá sedačku,nevíte čím to může bejt, koček jsme už měli spousty , ale zatim to žádná nedělala a nevíme co to mohlo způsobit,jestli tušíte , nebo s tim má někdo už zkušenost, dejte vědět,díky:)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ač jsem jeden čas já vlastnil kočku, která po mě dokonce chtěla koťátka, což nebylo zrovna příjemné :(, ta neslintala. I tak mně ale Váš dotaz zaujal a tak jsem pohledal na netu a našel velice zajímavou diskuzi, která Vám ledacos může ujasnit. Vaše kočička je normální, prostě jen trochu víc, no... :)
Mrkněte se: kocky-online.cz/...

hodnocení

0x

Dceřini kočičáci slintali, když přišli řemeslníci. Vet pravil, že slintají ze stresu a utlumil je práškama. :D Zavolejte vetovi. Ne tomu svému, ale nějakému jinému, třebas v jiném městě. Ale kočkovému. Dala bych vám číslo na našeho, ale ten je spíš psí. *hej*

sargo*
hodnocení

0x

Přesto všechno bych jí určitě nechala prohlédnout zuby, slintavku ála "blaho největší" jsem ještě nepotkala (což neznamená, že to nemůže být tím :)), ale marodů několik. :)

To je celkem normální jev, naši měli několik koček, které slintaly při tom, když se mazlily. Dokonce naši měli speciální kapesník na utírání huby kočkám, protože to bylo opravdu dost intenzivní. Vzhledem k tomu, že šlo o kočky ,,venkovní´´ které přesto žily tuším okolo 12 let, asi nešlo o nějakou záludnou chorobu

kejki
hodnocení

0x

Kromě okamžik blaženosti to může být příznak virozy, posledně to měl můj kocour až tak, že z něj sliny tekly poudem, ale to byl protivný jako nemocný a ATB to vyřešily.

Ale spíš je kočička prostě šťastná - zkuste jí naučit na nějaký pelíšek, kde vám to nebude vadit a bude prací.

ravena
hodnocení

0x

Jestli slintá jen když se sní mazlíte, je to "špatnou" socializací kočky, většinou typické u koček "z druhé ruky", z útulku... Pro kočku je to normální reakce na to když se cítí v bezpečí (když byla kotě, nejlépe se cítila u matky když cucala mléko) proto při mazlení začínají slinit, některé dokonce cucají oděv hladícího, jindy u toho ještě přešlapávají (jako kotě tak masírovali struk, proto to nesocializovaná kočka bere za projev důvěry) ale jsou i kočky které jsou socializované správně (při jejich výchově nedošlo k žádným problémům, kočička nebyla toulavá..) a stejně sliní. Vet to zvládne uklidnit prášky, ale myslím si že ty jsou spíše nežádoucí. Slinění je normální reakce a zbytečná chemie by jí jen mohla rozdráždit zažívací ústrojí.. :))

ruzickaruza

Moje kočička slintá, když se semnou začne mazlit, přešlapuje a cucá mi tričko, rukáv, atd. Pak se ke mně stočí většinou uplně k hlavě, na rameno, apod. a spí :) Vzala jsem ji jako 6 týdenní kotátko, které se mělo velmi špatně , podvyživené, oči zhnisané, že ani nevidělo, zablešené, no prostě hrůza a ještě ho chtěli majitelé utratit. Po 3 dnech začalo být kotátko trochu veselé konečně. Bere mě jako mámu, mám ji 10 měsíců a je to mazlík fixovaný na mě, v noci spí zásadně semnou uplně nalepená, musí se mě dotýkat aspoň pacičkama, ale většinou má hlavičku položenou na mé tváři, krku a nebo ruce a předtím, než usne, tak jsem vždy poslintaná :)

wanesa*
hodnocení

0x

je to normální,když se mazlí,slintají blahem.Moje kočka to nedělá ale kocour šíleně slintá při mazlení:)A tátovo britka taky takhle slintá u mazlení:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]