Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

jak odnaučit kocoura značkovat

Od: slavek* odpovědí: 27 změna:

Mám kastrovaného kocoura rok a půl starého a žije doma. Stává se, že občas počůrá nějakou předložku, či kobereček,(cca 1x za měsíc), ale tentokrát to vyvrcholilo tím, že mám doslova prodojené cíchy, koberečky i své oblečení v ložnici. Začal včera a stále drze pokračuje.V takovém rozsahu si to zatím nedovolil.Dovedete si představit ten puch. Prosím o radu.Děkuji Slavka

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

A videl ho u toho nekdo? Jde o klasicke znackovani, kdy kocour ve stoje rozstrikuje moc, nebo se normalne vycura? Pokud normane cura, muze se jednat o onemocneni mocovych cest. Mne se kocka vycurat vedle, tak bezim na veterinu a zadam rozbor moci a pak teprve resim, co jsem ji udelala, ze se mi takhle msti. Pokud bude kocour zdravy, pak ho nepoustejte do loznice, nenenchavejte nikde nic lezet, oblibena mista k moceni prikryjte igelitem nebo na ne detje kocici zachod. Pokuste se zjistit, co se v domacnosti zmenilo a proc kocour protestuje. Vic se mu venujte, vyzkouset muzete kocici feromony nebo santu kocici ci repik lekarsky.

doplněno 11.10.11 21:24:

Ne repik ale kozlik. Nicmene slaby odvar repiku muzete nabidnout kocourovi k piti, kocky ho maji rady.

cinematic*
hodnocení

2x

Pokud opravdu značkuje, tak ho to těžko odnaučíte, jedinou nadějí je kastrace.

Kastrace se nebojte, je to jednoduchý zákrok a kocourovi to nijak neublíží (akorát nikdy nebude tatínek*hi*). Většinou jsou pak kocouři i klidnější (jsou ovšem výjimky*smich*). Jinak mu v tom asi fakt nezabráníte.

hodnocení

2x

Proboha jak čtete dotazy? *haha*

...mám kastrovaného kocoura...

jak lze kastrovamého kocoura kastrovat? Takového zákroku bych se už asi bál ;)

*sok*No jo, no. To jedno slovo jsem nějak přehlíd*zed*. Psal jsem to ve 3 ráno, tak to možná bude tím:D.

cinematic*

To bylo jen konstatování... asi jsem měl ještě dopsat: A jak vidíte, ani kastrace vám to nezaručí. :)

michalov*
hodnocení

0x

Může jít o zánět močových cest.Sice by tedy začal docela brzy,ale možné to je. Je to "kocouří nemoc". Pokud je pro něho močení bolestivé,zkouší stále jiná místa, zda se mu na nich nebude močit lépe.

elda*
hodnocení

0x

Přesně jak říkají ostatní. Šla bych co nejrychleji k vetovi. Před nějakou dobou, jedné mé kamarádce se stalo, že dvouletému kocourkovi začaly selhávat ledviny z důvodu písku v měchýři. Není dobré to podceňovat. Pokud počůrával věci 1 do měsíce, mohl u něj střídavě probíhat zánět. Jinak, podle mého názoru, kočky nikdy nedělají nic "naschvál", takové podle mě vůbec nedokáží být...

Právě že zrovna kočky dokáží dělat naschvály a velké *zed*

michalov*

To je nesmysl.To si jen vysvětlujete jeho chování "lidským způsobem".

Naopak. Kočky (a kocouři zvlášť) se dokážou pořádně mstít. Třeba tím, že když ho omylem zavřete v kuchyni, udělá potřrbu přesně za dveře, a vy to při otevření pěkně rozmáznete po podlaze.

pb®

A je to msta nebo jen napomenuti? Moji kocku jsem jednou takhle omylem zavrela v loznici, byla tam asi 8hodin. Po navratu jsem nasla nadelano v moji casti postele. Kocce jsem se omluvila, holt moje chyba, mela jsem davat pozor.

I tuhle zkušenost mám. Kocour nikdy do postele nevlez, ale když byl omylem zavřený delší dobu v ložnici, udělal to samé. Jestli je to msta, nebo napomenutí nevím, ale určitě je to promyšlená schválnost. Tenkrát jsem ho ve vzteku seřezal a vyhodil na dvůr. Ten den pak spadl ze střechy a zlomil si těžce nohu. Našli jsme ho za několik dní. Pomoc už nebyla reálná. Dodnes si vyčítám, že na tom mám svou část viny.

elda*

Podle mě, když kočka něco takového udělá, spíše se snaží naznačit, že tohle se jí vůbec nelíbí. Ona ví, že v posteli spíte, že je to váš pelíšek a tak se vyčůrá tam, protože je jí jasné, že na to přijdete rychle, ale aby to dělala naschvál? Nemyslím... Jinak, seřezat kočku a vyhodit ji na dvůr? Primitivnost. Co si pak asi ten kocour o vás myslel?

kejki

Asi, že je naštvaný? Když po mně naposled šel kocour ostrýma, tak jsem ho taky nepřátelsky odsunul (ale neuhodil, to je úplně zbytečné, zvlášť u tvora tak neurotického, jako je kočka) z domu a víte, že to pomohlo?

Samosebou, je mi tamtoho kocoura líto, ale v kocouří partě je hierarchie a já nebudu dole.

martinaa*

Eldo, evidentne toho o kockach a jejich chovani moc nevite... prectete si o kocicich schvalnostech a urazeni neco na netu, nez zapalene budete tvrdit, ze kocky nikdy nic naschval neudelaji.

michalov*

Totéž co už jsem psal. Je to projekce lidských vlastnoctí do zvířete.

martinaa*

Doporucuji totez, co elde. Prvne si prectete neco o kockach, treba clanky napsane odborniky.

elda*

S prominutím, jste to vy, kdo toho o kočkách moc nevíte. Souhlasím s tím, že kočka se nepřizpůsobí prostředí, ale prostředí musíme přizpůsobit kočce. Jak tu někdo psal, vidíte, že se vám kočka vyčurala do postele a jelikož jste jí něco provedla či zakázala, máte to za to. Tokový naschvál by udělal člověk, ale kočka tohle neumí, není tak chytrá, aby na to přišla. Pokud udělá nějaký takový pro vás naschvál, prostě ventiluje svoji nespokojenost. I když u močení mimo záchod se spíše jedná o zdravotní problém, pokud kočka prostě není čuně. Kočku bolí močit na záchodě a tak to zkouší někde jinde, protože si myslí, že tam jí to bolet nebude. Myslíte, že takhle hloupý tvor by přišel na to, jak dělat schválnosti? Jako se říká, že je kočka falešná. Všichni to budou dokola tvrdit a věřit tomu, i když to není pravda, to sedí spíše na psa. Tedy, zajímaly by mě ty články psané odborníky, na které se odvoláváte...

martinaa*

Vsude se doctete, ze kocky jsou narozdil od psu tezce individualni a proste maji svou hlavu. Falesne nejsou, jen se proste chovaji jinak, nez psi. A kdyz se jim neco nelibi, daji to najevo - skrabanim, urazenim, curanim do postele ci bot. Ano, jiste je to projekce lidske vlastnosti na zvirata, nicmene na tom, ze se takto kocky dokazi urazit a cloveku se "pomstit" za nejake prikori, tato informace nic nemeni:)

Zvirata studuji odmala (pravda, spise plazy nez kocky, nicmene i tak si pamatuji neco z prednasek, cviceni a praxi. Kdyz mi mezinarodni odbornik na chovani zvirat rekne, ze se kocky umi "mstit", budu mu verit...

elda*

Přesně jak píšete, když se kočce něco nelíbí, dá to najevo tak, že se například vymočí do postele, ale dle mého názoru si neřekne, "Tak, nedala mi najíst, tak se jí za to vyčůrum do peřin.", ale řekne si "Tak, nedala mi najíst a když se jí vyčůrám do peřin, pochopí, že tohle její chování nebudu tolerovat." Můj názor se zakládá na tom, že žiji vedle kočky, prostě vidím, že takových pocitů není schopná...

kejki

Já mám koček víc, každá je jiná povahou. A chytré jsou velmi, možná vy máte hloupou ;) . Liší se i schopností chápat a vyvolávat lidské reakce, to mi věřte.

elda*

Také pečujeme o více koček. Vůbec netvrdím, že jsou hloupé. Občas už jen čekám, až na mě konečně promluví, ale za svým názorem si stojím... Prostě na mstu nejsou dost chytré a v povaze to nemají...

martinaa*

Ovsem toto umi krasne i pejskove:) Mate spousty pripadu, kdy se psovi ci kocce neco nelibi, obzvlast kdyz dostanou trest nebo je odnekud vyzenete, tak Vam jde provest nejakou lumparnu, jako se treba vycurat do postele.

hodnocení

0x

Doporučuju knížku "Jak žít s neurotickou kočkou" od Stephena Bakera. Velmi humorné a podstatu kočičího chování dokonale popisující čtení. :)

podzimni*
hodnocení

0x

To bez kočky v ložnici nemůžete spát?

hodnocení

0x

Doporučovala bych kocoura vystěhovat z ložnice a hned by ubylo starosti. Máte prádelnu, nebo sklep, kde je světlo, místnost kde je topení, tak mu tam dejte pití i jídlo, toaletu a nechte ho tam. Můžete si vybrat, mít smradlavý dům a kocoura v posteli, nebo voňavý dům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]