Nejste přihlášen/a.
dobrý den mám doma 4.5 měsíční štěne pittbula kříženého ze stafordem .Mám otázku pokaždý když potkáme nějaký lidi nebo příddou k nám na návštěvu tak je začne od radosti kousat do rukou ale jenom ták jemně a nevím jak ho to mám odnaučit okřikovaly sme ho že nesmí pak sme knučely jako pes že nás to bolí ale pořád nic . A mám jěště jednu otázku jak ho mám naučit aby venku co je na zemi nic nežral a pod. ďěkuju
Je to štěně a pravděpodobně mění zuby. Kouše tedy do všeho. Že kouše do rukou je spíš chyba jejich majitelů (těch rukou), štěně v tuto dobu ještě nemá dostatečný cit. Je nutné tedy krotit hladiče a současně psa. Hladiče upozornit, psa hlasitě okřiknout NESMÍŠ! a eventuálně jej rázně přitáhnout k noze. V tomto věku je také velmi důležité psisku dopřát předměty na kousání (tahadla, kousadla...). Pes přestane blbnout až tak v jednoum roce, pokud budete trpělivě trvat na svém. U žraní čehokoliv venku je to zase to samé - NESMÍŠ! nebo FUJ! Pes to bude respektovat ve Vaší přitomnosti, časem pochopí. Domníváte-li se však, že občas něco nezbaští, když nebudete nablízku, budete zklamáni... Jinak - rasa není až tak důležitá, důležitá je výchova. Hodně štěstí!
Ale ovsem, ze rasa dulezita je a velmi. Kdyz si nevychovam civavu a ta na me zautoci, vyresi jeji utok jeden dobre mireny kopanec. Kdyz si nevychovam velkeho psa se sinymi celistmi, vyresi to v lepsim pripade na chirurgii, v horsim az v krematoriu.
pb... jestli to s tím kopancem myslíte vážně, tak vás lituju. Kopancem nic nevyřešíte. Jedině to, že se vás pes bude bát. A nebude to o respektu. Náš pes sice taky občas vyvádí jako pominutej, ale v životě by mě nenapadlo do něj kopnout. Stačí hodně důrarný příkaz. Pokud si majitel neumí vychovat/vycvičit jakékoliv plemeno, nemá psa mít vůbec. A malá plemena jsou od přírody hysteričtější a agresivnější. To plyne z té jejich velikosti, takže pro ně je lepší hned zaútočit. Vidím to dnes a denně, když venčím našeho španěla. Vše, co je menší, hned po nás ňafe a cení zuby. My v klidu pokračujeme ve venčení.
Jo strejda ma v podstate pravdu ale to vyrazne FUJ nebo NESMIS bych spojil jeste s fyzickym trestem i kdyz tito pesani maj prah bolesti jinde maji mistecko ktery je jaksi od prirody na trestani a i jejich matka ho ouzivaje je to za krkem samozrejme trestani musi probihat s rozumem a inteligentne aby si pes spojil fyzickej trest se slovni casem pak uz bude stacit slovne a pochopi ale jak psal strejc je to stene meni zuby a hlavne si hraje neznam psa kterej by tohle nedelal my mame fenku a tohle jsem na ni praktikoval nechci nejak se vytahovat ale vychovana je bezvadne dulezity je nepolevovat pes se musi pokud se neco nauci k tomu vest celej zivot protoze je jako dite pokud se mu neco odpusti nebo povoli velmi dobre to vi a pak zkousi vic a vic...
Jak už bylo psáno výše, psovi rostou zuby. Ať si kouše do něčeho jiného než rukou. Náš pes občas taky okusuje ruce, ale je to pouze v rámci hry a ví, že nesmí. Když se mu podaří spíše "škrábnout" zubem, což je citelnější, tak se hned ohradíme a ví, že udělal něco špatně. To pak jde sám do pelechu. Tam si sedne nebo lehne a valí na nás provinilý kukuč. Pak přijde a na omluvu nám ruku olíže.
S tím žraním venku ho, bohužel, ohlídáte spíše sporadicky. Jak bude bez vodítka, tak o tom ani nepřemýšlejte. Náš venku sice nic nesežere, ale má zase talent vyválet se v hromádkách, co mu voní. Už se mi takhle párkrát stalo, že byť byl na vodítku, tak se mu to povedlo. Ale to je zase o tom, že někteří pejskaři prostě neuklízí po svých miláčcích.
A taky mi vymete skoro každé křoví, když cítí, že tam je tenisák nebo jiný balonek, s kterým by si mohl hrát.
Jinak zrovna vašeho psa bude nutné držet zkrátka a učit ho pěkně odmala. Nevím, jakou povahu bude mít kříženec takových plemen, ale počítejte s tím, že lidi budou už předem nevraživí.
Já si myslím, že nezkušený člověk koupil psa podle vzhledu. Rasu a mix těchto ras nepovažoval za důležité. Kdyby byl zkušený chovatel psovod, tak by se takhle nikdy, nikdy neptal. Věděl by naprosto přesně, co má dělat. Vzpomínáte si, jak se jednou nějaká dívenka ptala, že chce nebezpečného psa? Kterou rasu bychom ji doporučili. Nemlich to samé, jako tento dotaz.
Je mi to nejaky divny, nedovedu si predstavit, ze by mi stene neokusovalo ruce, to je prece normalni vyvoj a nemuzu mu v tom branit, jedine ho trochu usmernovat. Kdyz se se mnou treba prijde privitat, tak hned skace radosti, lize a lehoucce okusuje, pokud by to nedelal, asi bych navstivil veterinare, jestli mu neco neni.Navsteva je taky kamarad a tim padem cil k okusovani.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.