Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kousání při styku z lidma

Od: majlordminium odpovědí: 9 změna:

dobrý den mám doma 4.5 měsíční štěne pittbula kříženého ze stafordem .Mám otázku pokaždý když potkáme nějaký lidi nebo příddou k nám na návštěvu tak je začne od radosti kousat do rukou ale jenom ták jemně a nevím jak ho to mám odnaučit okřikovaly sme ho že nesmí pak sme knučely jako pes že nás to bolí ale pořád nic . A mám jěště jednu otázku jak ho mám naučit aby venku co je na zemi nic nežral a pod. ďěkuju

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to štěně a pravděpodobně mění zuby. Kouše tedy do všeho. Že kouše do rukou je spíš chyba jejich majitelů (těch rukou), štěně v tuto dobu ještě nemá dostatečný cit. Je nutné tedy krotit hladiče a současně psa. Hladiče upozornit, psa hlasitě okřiknout NESMÍŠ! a eventuálně jej rázně přitáhnout k noze. V tomto věku je také velmi důležité psisku dopřát předměty na kousání (tahadla, kousadla...). Pes přestane blbnout až tak v jednoum roce, pokud budete trpělivě trvat na svém. U žraní čehokoliv venku je to zase to samé - NESMÍŠ! nebo FUJ! Pes to bude respektovat ve Vaší přitomnosti, časem pochopí. Domníváte-li se však, že občas něco nezbaští, když nebudete nablízku, budete zklamáni... Jinak - rasa není až tak důležitá, důležitá je výchova. Hodně štěstí! *palec*

pb®

Ale ovsem, ze rasa dulezita je a velmi. Kdyz si nevychovam civavu a ta na me zautoci, vyresi jeji utok jeden dobre mireny kopanec. Kdyz si nevychovam velkeho psa se sinymi celistmi, vyresi to v lepsim pripade na chirurgii, v horsim az v krematoriu.

hankauk*

pb... jestli to s tím kopancem myslíte vážně, tak vás lituju. :( Kopancem nic nevyřešíte. Jedině to, že se vás pes bude bát. A nebude to o respektu. Náš pes sice taky občas vyvádí jako pominutej, ale v životě by mě nenapadlo do něj kopnout. Stačí hodně důrarný příkaz. Pokud si majitel neumí vychovat/vycvičit jakékoliv plemeno, nemá psa mít vůbec. A malá plemena jsou od přírody hysteričtější a agresivnější. To plyne z té jejich velikosti, takže pro ně je lepší hned zaútočit. Vidím to dnes a denně, když venčím našeho španěla. Vše, co je menší, hned po nás ňafe a cení zuby. My v klidu pokračujeme ve venčení.

medwed*

Jo strejda ma v podstate pravdu ale to vyrazne FUJ nebo NESMIS bych spojil jeste s fyzickym trestem i kdyz tito pesani maj prah bolesti jinde maji mistecko ktery je jaksi od prirody na trestani a i jejich matka ho ouzivaje je to za krkem samozrejme trestani musi probihat s rozumem a inteligentne aby si pes spojil fyzickej trest se slovni casem pak uz bude stacit slovne a pochopi ale jak psal strejc je to stene meni zuby a hlavne si hraje neznam psa kterej by tohle nedelal my mame fenku a tohle jsem na ni praktikoval nechci nejak se vytahovat ale vychovana je bezvadne dulezity je nepolevovat pes se musi pokud se neco nauci k tomu vest celej zivot protoze je jako dite pokud se mu neco odpusti nebo povoli velmi dobre to vi a pak zkousi vic a vic...

almira*
hodnocení

2x

Netrestejte a neplácejte.. prostě strčte psovi do tlamky hračku.. Ideálně třeba uzlík. Pokud ji pustí a zas se pustí do vaši ruky tak potom ano - důrazně "nesmíš" a klidně mírně plácnout a zas dát hračku. Nesmíte mu jen zakazovat ale musíte mu dát i alternativu správného chování..

hankauk*
hodnocení

0x

Jak už bylo psáno výše, psovi rostou zuby. Ať si kouše do něčeho jiného než rukou. Náš pes občas taky okusuje ruce, ale je to pouze v rámci hry a ví, že nesmí. Když se mu podaří spíše "škrábnout" zubem, což je citelnější, tak se hned ohradíme a ví, že udělal něco špatně. To pak jde sám do pelechu. Tam si sedne nebo lehne a valí na nás provinilý kukuč. Pak přijde a na omluvu nám ruku olíže.

S tím žraním venku ho, bohužel, ohlídáte spíše sporadicky. Jak bude bez vodítka, tak o tom ani nepřemýšlejte. Náš venku sice nic nesežere, ale má zase talent vyválet se v hromádkách, co mu voní. Už se mi takhle párkrát stalo, že byť byl na vodítku, tak se mu to povedlo.*smich* Ale to je zase o tom, že někteří pejskaři prostě neuklízí po svých miláčcích. *zed* A taky mi vymete skoro každé křoví, když cítí, že tam je tenisák nebo jiný balonek, s kterým by si mohl hrát.

Jinak zrovna vašeho psa bude nutné držet zkrátka a učit ho pěkně odmala. Nevím, jakou povahu bude mít kříženec takových plemen, ale počítejte s tím, že lidi budou už předem nevraživí. :(

hodnocení

0x

Já si myslím, že nezkušený člověk koupil psa podle vzhledu. Rasu a mix těchto ras nepovažoval za důležité. Kdyby byl zkušený chovatel psovod, tak by se takhle nikdy, nikdy neptal. Věděl by naprosto přesně, co má dělat. *cert*Vzpomínáte si, jak se jednou nějaká dívenka ptala, že chce nebezpečného psa? Kterou rasu bychom ji doporučili. Nemlich to samé, jako tento dotaz. *sok*

pecenkav*
hodnocení

0x

Je mi to nejaky divny, nedovedu si predstavit, ze by mi stene neokusovalo ruce, to je prece normalni vyvoj a nemuzu mu v tom branit, jedine ho trochu usmernovat. Kdyz se se mnou treba prijde privitat, tak hned skace radosti, lize a lehoucce okusuje, pokud by to nedelal, asi bych navstivil veterinare, jestli mu neco neni.Navsteva je taky kamarad a tim padem cil k okusovani.

eva900*
hodnocení

0x

Vy nechodíte s pejskem takovéto rasy na cvičák? Myslím,že by měl být veden výcvikem k poslušnosti. Pokud ano,pak nechápu vaše dotazy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]