Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím krmit kotě?

Od: barusak17* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, můj přítel našel včera malé kotátko.

Myslím si, že je mu tak 14 dní ale už baští samo. Dali jsme mu mléko s piškotem,

ale četla jsem, že se kravské mléko dávat nemá.

Nevím co mu mám tedy dávat, poradte prosím :(

Máme ho jen dočasně než mu najdeme nového páníčka.

Předem moc děkuji za každou radu :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

K předchozímu jen dodám, že jestli je hodně malé a ještě se samo nemyje, tak je nutno to nějak simulovat - třeba skoro suchým cípkem ručníku - a hlavně masírovat mu jemně bříško, zvlášť už při tak dospělácké stravě, aby se dobře vykadilo. :)

kocicak*
hodnocení

0x

Dejte mu normálně čistou vodičku. Po mléku by mohlo mýt průjmy ;). Dva týdny mu být nemohou, to je malý a možná ani neotevírají ještě očička. Pokud by jste mohli, koupila bych whiskas junior kapsičku. Pro malé koťátko vydrží i půlka na den. Kotě pravděpodobně nemá ještě moc vyvynuté zoubky. Dala bych i nějaký měkký neslaný sýr nebo tvaroh, obyčejný pribináček. Pokud máte tak uvařit drůběží maso v nesolené vodě a nekořenit nic a hlavně nakrájet na malé kousky. Pokud máte hovězí minimálně 2 dny v mrazáku, můžete po kouscích dávat také při pokojové teplotě. Můžete podávat i filé bez kostí. Nejlepší by byli granulky, ty opravdu obsahují vše co kočička pro růst potřebuje.
POKUD JE KOŤÁTKO OPRAVDU MALINKÉ A TIPUJETE OPRAVDU NA 14 DNÍ, KUPTE SI KOČIČÍ MLÉKO - LAHVIČKA ZA ASI 20 KČ a vydrží vám pro koťátko tak na 3 dny. Mléko musí být teploučké ale ne zase vařicí a ani né studené. - značka Whiskas a prodává se v každém větším i menším supermarketu. ;)
Přeji hodně zdaru s koťátkem ;).

kocicak2

Omlouvám se za chybu v druhé větě - mít a né mýt ;) :D

barusak17*

Velice Vám děkuji za vyčerpávající odpověd. Dnes jsem mu kapsičku pro koťátka koupila a trošku jsem mu jí už dala. Zdá se, že mu i opravdu chutná. Vodičku má stále k dispozici. Na to kočičí mléko se zeptám. Ještě jednou moc děkuji :)

kejki
hodnocení

0x

Jako praktik dodám odčervovací pastu a odčervit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]