dobrej chtel bych se zeptat, mám zakrslího králíka, moje mamka ho chce nechat venku přes noc protože prej smrdí (mně ne). je lepší nechat králíka venku přes noc ve velkým králíčáku nebo doma v teple v menší kleci. Teda já ho nechci nechávat venku přes noc protože není očkovaný. Prosím odepište rychle dekuji
Králíkovi opravdu nevadí pobyt venku, ale pozor! Pokud je zvyklý na teploty v bytě, neměl by přechod být náhlý, ale měl by si králíček zvykat postupně - oni sice vydrží velkou zimu,ale na prudké výkyvy teplot jsou citliví... Pozor, až budou vedra - ty králíci snášejí špatně. Jak často měníš králíčkovi klec? Jediný problém vidím v nevyčištěný kleci, protože jinak králíci skutečně nesmrdí - vím to, chovám 3 v bytě a pohoda.
Dík,on byl ze začátku moc čistotný,ale v období puberty začal vystřikovat moč ven a ne do jednoho místa jak to dělal dřív i si tak značkoval své okolí v bytě.A proto ho¨mamka chce dát ven,kde má svůj domeček.
hanny*
No a jak je králíček starý?Možná je jenom v období puberty (od cca 5měsíce do 1 roku) a to jsou většinou dost nečistotní a zkoušejí, co můžou...
alik*
Má asi 8měsíců, tak snad ho to přejde.Abych ho zase mohl mít doma,samotnýmu venku je asi smutno.
hanny*
No, tak to je v tý nejhorší pubertě. Věř, že ho to přejde. Je ale taky důležitý králíka vychovávat. Třeba když se vyčůrá jinam, než má, tak ho na to správný místo hned dej... Samotnýmu je mu venku určitě smutno, tím si můžeš být jistej. Králíci jsou společenský hodně... Tak snad Ti ho dovolí rodiče nechat doma, bylo by to nejlepší.
alik*
no právě že já bych byl radši kdyby byl doma jenže všeci ríkají že smrdí
hanny*
je tu ještě jedna možnost... Jestli je to sameček, tak ti skutečně někdy smrdí - dá se to vyřešit kastrací. Mám jednoho vykastrovanýho samečka a od tý doby vůbec nesmrdí - před tím trochu smrděl. Je mi to líto, že nemůžeš mít svoje zvíře doma. Zkus to nějak mamce vysvětlit...
kittypou*
když byli naši králíci ještě menší a v pubertě, docela smrděli a taky dělali binec.pak jsme je teda nechali vykastrovat a ted je všechno v pohodě...jenom už nejsou tak rozdováděný jako dřív a začali trošku tloustnout
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.