Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké plemeno psa?

Od: verkaberka15* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den,
budeme se stěhovat do rodinného domku s celkem velkou zahradou. Chtěli by jsme si koupit pejska, který by nám zahradu přes noc a i přes den když budeme spát nebo budeme v práci ohlídal. Jaké plemeno by bylo nejlepší? Na velikosti mi nezáleží ;).
Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sargo*
hodnocení

2x

To asi budete mít děti, co?

Jsem všema dvaceti pro belgického ovčáka *frajer* Mají úžasnou povahu a když vezmete černého, efekt nebezpečně vypadajícího psa se udělá sám. A přitom vám nezakousne souseda, když si poleze přes plot pro míč. ;)

blackflamesiczi*
hodnocení

1x

na hlidani a k detem muzu doporucit aljaskeho malamuta jsou to klidny psi neexistuje aby nekoho pokousaly kdyz jste doma ale kdyz doma nebudete neni radno prelejzat plot, akorat nejdou vycvicit jako vlcak coz je nevyhoda a nemuzete je nechat porad samotne.

Ja mel uz 3 a kazdej jakej je to mazel kdyz jsem ja nebo nekdo byl v baraku a jednou jsme nezavrely vrata na zamek a jeden nouma tam vlezl a vysledek 40 stichu na ruce a mel stesti ze pes byl doma a on dokazal zabouchnout dvere

medwed*
hodnocení

0x

Vlčák,rotvailer,vsechny podobne varianty techto plemen ale sam od sebe to delat nebude naucit na hlidani muzete v podstate kazdyho ale chce to mensi vycvik...

verkaberka15*
hodnocení

Ve výcviku už nějakou tu praxi mám ;). Jen mi šlo o to, jaké plemeno by jste mi doporučili ;).

cyril*

Co třeba něco takového?

Jaké plemeno psa?
cyril*

Zde jsou rodiče:

Jaké plemeno psa? #2
martinaa*
03.10.11 11:43

Nadhera:)

V této podobě by se dali po vetřelci házet; ale až vyrostou...

medwed*

Ja osobne mam labradorku fenku ale to je mazel to neni na hlidani jeste lepsi bych mozna zasel na cvicak ale z velke vetsiny hlidanych objektu co mame v okoli tam sou vlcaci nebo jejich varianty...

atti022*
hodnocení

0x

ja bych doporučoval německýho ovčáka. jsou to nejchytřejší, rádi se učí nové věci.

jendak*
hodnocení

0x

Jestli chcete vážně hlídače, tak doporučuji Středoasijského pasteveckého psa. Je to hrozně věrný pes, a věřte mi, že to co považuje za svoje tak pro cizího zůstane cizí. Je pravda že ho nenaučíte poslušnosti jako NO , ale oddanějšího psa rodině jsem vživotě neviděl, ale chce to nad ním držet pevnou ruku a určit mu pravidla.

milena*
hodnocení

0x

mrkněte na dotaz Pohlavní dospělost u psa z rubriky ZVÍŘATA - PSI ze dne 12.9.11. Je to suprový hlídač.

lol*

Ne kazdy velky pes je hlidac v pravem slova smyslu, to, ze je pes velky a steka obecne staci.. Stredoasiat, kavkazan a kangal, to jsou opravdovi strazci! To jsou plemena psu, kteri se vyznacuji mimo jine tim, ze pracuji samostatne a dokazi roztrhat vice psu, neboji se jit do smecky, neboji se niceho a vubec ne lidi, jsou to psi, kteri snasi extremni podminky, v minus 20 si lehnou na kamennou dlazbu a nechavaji se zasypavat snehem.. Nezradi, udelaji pro vas vse a bojuji do poslednich sil, neni lepsich psych strascu!

hodnocení

0x

Měli jsme fenu německého ovčáka.Hlídala od mala,naučila se to od své mámy,také výborné hlídačky.Nemusela se to učit na žádném cvičáku.Nezamykali jsme.Nikdo si k nám nedovolil přijít sám,pokousala by ho.Když otevřel návštěvě někdo z naší rodiny,byla hodná,Ted máme hovawartku.Trochu štěká,ale žádný pořádný hlídač to není.A to jsem s ní chodila na cvičák.Ani figurant ji nenaučil,aby byla ostřejší.Takže příště na hlídání určitě zase německou ovčačku.

martinaa*

Tak snad nepokouse i pripadnou lepsi "navstevu":D Obcas k priteli prijdu sama, kdyz nikdo neni doma... nastesti me pesan uz zna a vita me stejne jako rodinu:)

Jaké plemeno psa? #3

borax*
hodnocení

0x

Ono je taky třeba vědět jaké zkušenosti s výcvikem máte. Doporučovat kavkaze a středoasiaty je možno lidem jen, kteří mají opravdu dost zkušeností. Jinak to může být pěkný průser. Není to pes pro každého. Pokud chcete psa na hlídání, celoročně venku přikláním se k tomu belgičanovi (Groenendal nebo Tervueren) také výborný rodinný pes a dobrý hlídač je howavart, nejlépe černý.

jabraka*
hodnocení

0x

Naše holky vlkodavky hlídají jen přítomností na dvorku.Jinak jsou to neskuteční mazlové.

JABRAKA

Jaké plemeno psa? #4

borax*

Tak to věřím...nádhera!

hodnocení

0x

Naše zkušenost na dobrého hlídacího psa je Dobrman. *smich*Celkem jsme měli doma dvě fenky, po dvanácti letech. U tak velkého psa je nutné zajistit dostatečně velký plot, aby byl zajištěn jak pes, tak lidé kolem. Hned jak jsme štěňátko dovezli, tak jsme jí nechávali jak u dětí, tak u nás. Krmila jsem jí rukou sama, aby si zvykla. Když byla větší dostávala maso také z ruky.Nikdy nebyla dál, než metr ode mne. Manžel chtěl, abych měla hlídače, když nebude doma. Nikdy jsem nemusela v létě zavírat dveře, okna i když manžel nebyl doma. Přeji vám šťastnou ruku, při výběru jakéhokoliv psa, protože je to dobrý kamarád, když mu člověk dá lásku, bohatě mu jí vrátí. Viky

Jaké plemeno psa? #5

Jenom by mě zajímalo,jestli ji necháváte venku i v zimě,nebo jestli ji v zimě musíte brát domů a dvůr zůstane bez hlídače?

hodnocení

0x

A co takhle brazilský (nebo brazilská?) fila?

Připojuji citát z mazlicci.cz/...

Rozhodnete-li se pořídit si tedy filu na hlídání, je to správná volba, neboť pro to byl stvořen, ale:
1. Musíte mu k tomu vytvořit vhodné podmínky.
2. Musíte chránit okolí před jeho stoprocentním pracovním nasazením.
3. Opatřete mu řádné pracovní pomůcky.
Pozemek? Ano!
Velký? Skvělé!
Bez pevných plotů? Nemožné!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]