Nejste přihlášen/a.
Ahoj
potřeboval bych poradit jak vyřešit zápach pelíšku
oba pejsky koupu jednou týdně a pelíšek větrám ovšem přesto zapáchá tak mě napadlo jestli lzezakoupit i nějaky, který nenačuchne... nějaka polokůže či podobně včetně dečky
děkují
Já nevím, jaké pelíšky a jaké pejsky máte. Já pro jorkinku Dorotku mám poskládanou deku, povlečenou v hodně světlé cíšce, kterou jsem ušila ze starých cích. A peru asi jednou za 14 dní, spolu s ručníky na 60´C. Koupu asi co tři týdny, měsíc? Packy vždycky po návratu z venku. V tomhle počasí. Nejdříve sprchu, pak mýdlo, opláchnu a pak vysvléknu šusťákový overal. Tak nějak. Na světlé cíšce je vidět, jestli v kožíšku nemá blechu nebo neco jiného, co nechceme. Chlupaté pelíšky nebo vycpané nějakou pěnou jsou pěkné, ale blbě se udržují a blbě jsou vidět drobky, bleší hovínka.
ale to ja chápu že mám doma psy a ne bries
pouze mě zajímá jestli jde zaopatřit ať ten pelech tak nenačichne pač to pak smrdí daleko více jak ten pes
Proatě je nekoupat! Chcete, aby pak měli kožní problémy?
doplněno 05.02.13 20:38:Oprava: Prostě
Prostě ty pelechy narvěte do pračky a častěji je perte.Mám obří pesany a pelechy mám takové,které jdou prát,peru je i 2x týdně.
Nekoupejte pejka každý týden , to mu neprospívá, stačí omýt packy a břicho, Ono se říká , že mokrý pes smrdí, a je to tak. Nepoštějte je do pelechu když jsou mokří, zapaří se pelech i pes . Už jsem viděla pelíšky z mikrokůže , ale psům to není nijak příjemné.Asi jste měla na mysli toto _
doplněno 05.02.13 21:04: a ještě si neodpustím jeden odkaz chovatelka.cz/...
Vy všichni máte psy, my máme vlasatá stvoření. Když jsem Dorotku koupila, začala jsem se starat, jak často koupat, protože jsem kníráčky koupala jen proto, aby se líbili Ježíškovi. Když gryntlich, tak se vším všudy. :D Všichni mi říkali, že je třeba koupat podle potřeby a že to určitě poznám. Poznala jsem to. Stejně tak, jako člověku začne smrdět hlava, tak začnou smrdět, ale jinak, jorci. Proto se tazatelky ptám, jakou má rasu. Vlasaté rasy to mají jinak. I šampon mají jiný. S olejem, nejlépe norkovým a kondicioner (ten nepoužívám) a také norkový olej v rozprašovači, ten je úžasný. Dorotku mám stále ostříhanou, takže srsti moc není a psina nemá žádnou ani vůni, ani pach. Po nějakém čase se to změní a když jí zacítím, tak jede do vany. Je to otázka 10- 20 minut i s fénováním. Vlasatí pejsci to mají takhle. Tazatelčin problém bude jinde. Došlo mi, že tenhle smrad neznám, protože psina chodí oblečená v nepromokavém overale a má mokré jen tlapky. Nožky už ne. Když ji však neobléknu, je lhostejné v jakém počasí a pak musím sprchnout podvozek, utřu ho do ručníku, ale pes zůstane vlhký. Zalehne na pelech, zapaří se a je smrad během chvilky. Díky oblečení je suchá a čistá. A nesmrdí ani ona, ani pelech. Vaši psi smrdí proto, že vlhcí zalehnou a zapaří se.
Každá rasa potřebuje něco jiného. Někdo kšírky, někdo mašlišku, někdo obleček, někdo stahovák, někdo stopovací šňůru,někdo okovaný obojek a kožený koš. je zbytečné pohoršovat se nad tím, že nějaká rasa má něco, co se nám nelíbí a pokládáme to za zbytečnost. Každý si volíme rasu podle své potřeby a záliby a ne proto, že to někdo dělá jinak
Hezký den všem a tolerantním ještě hezčí, protože nechávají ostatní žít.
Oli, fakt! Ani mi to nedošlo, že tak vypadá. Večer má ještě na lopatkách maličké světýlko. Ale když prší nebo je bláto, mokro, je to úplně dokonalé. Jsou špinavé jen packy. Každý říká-Jé, pejskovi je zima, že musí mít obleček. :D A já si říkám: Paní je líná umýt podvozek, vyfénovat a rozčesat. 3x za den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.