Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čivava venku

Od: cat82* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

včera jsme si přivezli domů čtyřměsíční čivavý holčičku. Ještě se pořádně neaklimatizovala, je hodně vyplašená a ze svého pelíšku sama nevylejzá. Jsme s ní celou dobu, nenechám ji ani chvilku samotnou. Po pár hodinách to vypadalo, že už je dobrá, protože začala jíst a pít, očichávat nový domov a dokonce si chtěla hrát. Ráno po probuzení se i vyčůrala na plínku (do té doby nečůrala vůbec) ale až po tom co jsem jí vyndala z pelíšku a dala na plínku. Dnes se nám chudinka hrozně klepala a začalo to když jsme byli venku na zahradě a přišla návštěva. Myslela jsem, že se bojí cizých lidí, ale klepala se ikdyž pak odešli. Myslíte, že jí mohla být zima? Vím že čivavky nosí oblečení, ale myslela jsem že jen v zimě. Nechtěla bych aby nám onemocněla.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

U paní chovatelky proběhla asi špatná,nebo žádná socializace štěnátka.Kdyby se s ním mazlila,hladila ho,chovala ho,hrála si s ním,po zavolání mu dávala pamlsek, všímali si ho i ostatní členové rodiny,tak by ČTYŘMĚSÍČNÍ štěně nebylo chudáček vystrašené v pelíšku a jiných lidí by se také nebálo.Není zvyklá asi ani na kontakt lidí,ani to nezná venku,tak se bojí a klepe se.K tomu se mohlo přidat i to,že po ránu je chladno a ona asi moc neběhala a moc si nehrála.Na vás a vaši rodinu si určitě zvykne a bude přítulná,ale je možné,že k cizím lidem už bohužel zůstane nedůvěřivá a možná bojácná.

susenka*
hodnocení

0x

A máte dlouhosrstou nebo krátkosrstou čivavku? Ony čivavy jsou malinké a tak jim může být zima a jestli je ještě ke všemu krátkosrstá a je to štěňátko. Tak bych jí brala ven vždy vyčůrat a jít domů nebo jí pořídit nějaký ten psí obleček, aby jí nebyla zima.

cat82*
hodnocení

Je to dlouhosrstá čivavka, ale dlouhé chloupky mám opravdu jen na ouškách a ocásku. Paní chovatelka říkala, že je ven skoro nepouštěla, takže není chudinka zvyklá. Nejsem zastánce oblékaných psíků pro parádu a proto jsem myslela, že je to třeba pouze v zimě :) Proto jsem žádala o radu. No vypadá to tedy, že budeme mít čivavku v oblečku už na podzim :)

eva900*
hodnocení

0x

Oblékání pejsků není pouze pro parádu,ale chrání před nachlazením třebe moč. měchýře,a pod. Taká jsem nebyla zastáncem oblékání, náš mopsík už má jak podzimní pláštěnku,tak zimní bundu s kožíškem. Opravdu jim oblečení pomůžr.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]