Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeček, osmák nebo pískomil?

Od: susenka* odpovědí: 35 změna:

Ahojky chtěla bych si pořídit některého z těchto tří hlodavců. Ale vůbec se nemohu rozhodnout. No je mi už 13, takže co byste mi doporučili? Děkuji

35 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

1x

Osmaka:) S temi je nejvetsi legrace a pomerne snadno se daji ochocit, narozdil od krecka.

jakubdeda*

martina*slunce**haha* Strašně mně to příjde prčovní, jak tady každý upřednostnuje toho svého mazlíka.Křečka, né osmáka,né pískomila, né *smich*morče.Sušenka z toho musí mít maglajs.

martinaa*

Ja ale osmaka nemam:D Kdybych mela doporucit mazlika, doporucim hada:D

Piskomila mame v terakrouzku, ale tam se kazdemu diteti libilo neco jineho. Prave piskomilove vsak byli dle me nejinteligentnejsi...

honzar

Křečci se daj velice snadno ochočit narozdíl od osmáka.

chloupka*
hodnocení

1x

Pořiď si křečíka, je nejelpší. :) když si ho ezmeš v příležitosit kdy bude klidný tka s teboutřeba i usne, jako ten můj. :(a je to nádherný když s tebou ěnco tak melého usne. :) Já kdybyhc si měla znovu vybrat tak si pokaždé vezmu křečka. :( nesmrdí tolik jako osmák nebo pískomil. :) a není tak nákladný např. : na klec.:)

krecek*

křeček je opravdu nejlepší ale když ho nějakou dobu nemáš u sebe tak tě může hryznou:)*bzum*

susenka*
hodnocení

A proč by měl osmák nebo pískomil víc smrdět, mám morčata a pravidelně jim čistím klec a nic nám v bytě nesmrdí!

polulinapermanenta

Bo osmák je tchoř.

des*
hodnocení

0x

Najdi si kluka,přijde levněji.

susenka*
hodnocení

Ale já nepotřebuju kluka. Chtěla jsem poradit jakého hlodavce ne že si mám najít kluka.

hodnocení

0x

Křečka bych neradila.Jsou to noční zvířátka,takže ve dne s nima není moc zábava,nedají se moc ochočit a někdy jsou kousaví.A co pěkné morčátko?

susenka*
hodnocení

arwi - Já už právěže morče mám a to hned 4.

sargo*
hodnocení

0x

Osmáky neznám, ale přijdou mi už moc velcí na to, aby žili jenom v akvárku, tak je tam asi nutno počítat s naprosto jiným způsobem soužití. Ale nevím.

Pískomilové jsou proti křečkům akčnější a o mnoho inteligentnější - z čehož plynou výhody i nevýhody. Pískomilové skáčou a zdrhají, lze je ale nalákat na zajímavé zvuky. Křeček zdrhne a už ho nikdo neuvidí. Pískomilové po tobě rádi po tobě polezou a kousnou spíš omylem. Potřebují hodně bavit a jestli křečci potřebují být "možná" dva, pískomilové určitě, i když na ně máš čas. Křečci se často chovají v kleci, někteří ocení různá prolejzadla. Pískomilové potřebují skleněné akvárium a vysoce nastlané piliny se senem, aby si tam mohli dělat chodbičky. Oba v noci řádí jak černá ruka, takže doporučuji možnost mít je někde, kde nebudou rušit. Pískomily, protože se jim nedává voda, lze nechat déle samotné - hodí se, pokud jezdíte na víkend pryč. Klec lze ale snadno přenášet, zatímco akvárko je těžká věc. Osobně mám mnohem raději pískomily, protože je s nimi větší sranda - ocení různé schovávačky a bludiště. Taky jsou míň cítit. A jsou hezčí :-D

mishellin*
Jak nedává se jim voda? Já pískomila mám a vodu mu teda dávám :D docela potřebná věc k životu ;))

jakubdeda*
hodnocení

0x

Osmák je taký noční tvor.Strašně v noci řádí, křoupe.Tak také někde mimo, kde se nespí a neruší.A pozor, když bys ho pustila a měli někde nějaký kabel, třeba od počítače, všechno nám jednou prokousal a pak mamina dostala šlupku, když vytírala a chytla za káblík. A nechceš třeba králíčka.Lepší se sním mazlí.

kolemjdouci*

Já králíka nedoporučuju furt něco kouše skáče to a vnoci kouše do klece a když si ho vezmu do postele tak začne poskakovat kolem mí postele takže králíka ne! Doporučuju osmáka :) *smich*

sargo*
hodnocení

0x

Oni jsou asi všichni hlodavci noční :-D A všichni hlodají kabely.

Králíček pouští chlupy a už musí hopkat po bytě po podlaze, to by se doma nemuselo líbit.

Tak mě napadá, že bych si možná klidně pořídila pár myšek. Jsou to akrobatky - je psina je pozorovat. ;)

hodnocení

0x

Ahoj susenko, my jsme měli doma několik křečků a pískomilů - ty můžu porovnat. S osmákama zkušenosti nemám. Křeček je měkkoučký heboučký zvířátko, příjemný na mazlení, ale né moc inteligentní. Žije hlavně v noci, ve dne většinou spí. Ale když natrefíš na inteligentního jedince, nechá se dobře ochočit a je s ním i zábava, přiběhne na zavolání, loudí o pamlsky atd. Pískomil je aktivní ve dne, což je výhoda, a připadá mi inteligentnější - sleduje, co se děje kolem, všecko ho zajímá... taky umí rychle běhat a vysoko skákat, snadno uteče a vypadá to, že má legraci z toho, jak ho honíš a nemůžeš dohonit - ale nakonec se nechá chytit, je dobromyslný a nikdy tě nekousne. Oba stojí za to, když se o ně budeš starat, tak se ti odvděčí... :)

dzordz*
hodnocení

0x

Křečci jsou fajn, ale taky chtěj neustále zdrhat :) Až když se vyběhaj, tak se zklidněj.

Sice nebylo v nabídce, ale vybral bych morče, jsou takový rozkošnýýý *frajer*

susenka*
hodnocení

dzordz - Morče mám dokonce 4. :D

rv*
hodnocení

0x

Morčata jsou nejlepší, nic dalšího si k nim neber.

susenka*
hodnocení

Ale já je nebudu mít spolu v kleci. Chtěla bych ještě nějakého dalšího a nevím jakého. Jinak máš pravdu morčata jsou super. ;)

nickname

Já měla osmáky i pískomily a teda o dost více mi vyhovovali pískomilové. Osmáci byli strašně čiperný a sotva jsem si je pohladila už byli pod postelí...pískomilové byli zlatíčka mohla jsem se s nimi mazlíčky a zároveň i s nima byla sranda;) měli tak akorát energie a pískomilové nepotřebují tolik péče(ve dvou), ale dřív jsem prostě s nima byla furt úžasný zvířátka. Osmákům jsem se musela furt věnovat a nikdy neměli dost a přijde mi, že osmák je víc na pozorování než na hraní a mazlení. Za mě jednoznačně pískomil *smich*

ann*
hodnocení

0x

Já doporučím osmáka, pořídila jsem ho synovi od kamarádky a po nějaké době umí spostu "psích" kusů, poslechne na zavolání, rád se mazlí a i s kočkama se snese, když je puštěnej, to jsem koukala *palec*je je potřeba se mu docela hodně věnovat a nepořizovat si dva, ikdyž se to doporučuje aby se "nenudi", jen pak už nebudeš jeho kamarádka největší ty, ale ten druhej osmák *sok* tak jestli se mu můžeš denně věnovat a třeba ho i cvičit, tak bude nejvděčnější

martinaa*
hodnocení

0x

Rozhodně osmáka, z těch tří je nejinteligentnější a je s ním legrace.:)

jiri99*
hodnocení

0x

To je jednoduché. Záleží jak máš či budeš mít velkou klec a jak chytré to zvířátko má být. Křeček je naprosto hloupej, jen žere nebo spí. Pískomil je sice fajn, ale je to hloupý osmák. Osmák jasně víězí: Ovšem osmák není rád sám, je to docela společenské zvířátko. Tudíž lepší mít alepoň dva. A k tomu už potřebuješ přiměřenou klec..

1jara*
hodnocení

0x

Ahoj, z těchto tří *smich* bych doporučil morče.

susenka*
hodnocení

Morčata už mám! :)

jiri99*

Jak jsem psal, určitě osmáka. Křečky jsem měla jako dítě, pískomila a králíka měla moje býválá. Osmáky má maminka mojí přítelkyně a jsou to vážně neskutečná zvířátka. Chytrá jako blázen. Vážně se dají ochočit a přijdou na zavolání. Nejlepší by ale bylo, kdyby jsi měla možnost, všechny tyto zvířátka si někdě "očahat", aby jsi na vlastní oči zjistila, jak se chovájí, poslouchají, mazlí apod.

kaoma*
hodnocení

0x

Já měla křečka i osmáka.Osmák je pohodové zvíře, které téměř nesmrdí a je potichu. Ani nevíš, že ho máš :) Jen teda hrozně skáče. Ale dá se prý skvěle ochočit. Já toho svého dostala už staršího, tak jsem to nestihla.

losos
hodnocení

0x

Osobně mám 14 křečků, původně byly jen 2*smich*jak už to bývá, a jak už tady bylo řečeno jsou to noční zvířata, takže srandy si s nimi moc neužiješ, pořád jen chrní a když je přez den vyrušíš jsou nevrlí že jsi je vzbudila a někdy i kousnou, "zkrátka toho v hlavě moc nemají" . Naproti tomu mám doma jednoho osmáka a toho bych nevyměnil, sice se neustále dožaduje pozornosti ale krásně si ho ochočíš a hlavně je to denní zvíře takže si s tebou může celý den hrát, Noční zvířata to opravdu nejsou je pravda že někdy dělají bordel i v noci, ale to je jako s tebou, někdy se ti prostě chce spát a někdy ne. Volba je samozřejmě na tobě, ale já bych rozhodně volil osmáka. PS veliká výhoda osmáků je že nesmrdí :)

eva75*
hodnocení

0x

Osmáci jsou úžasná a inteligentni zvířátka a nebudeš se s nimi nudit jako např. s křečkem. Toto jsou ti naši :)

wanesa*

Jojo, to je pravda,měli jsme jich pět,Tomíček se dožil 9ti let...A všichni slyšeli na své jméno,každý měl jinou povahu..ale byli úžasní,chytří.Měli jsme podobně velkou voliéru,dávali jsme jim tam vždy nové silné větve i s kůrou jabloně hlavně na jaře,kdy už začaly pučet pupeny a jabloně kvetly,protože to je pro ně lahůdka a mají tam spousty vitamínů...

mishellin*
hodnocení

0x
A vůbec..pořiď si potkana, jsou chytrý čistotní a mazlivý ;)

cordoba
hodnocení

0x

Pískomil ja ho mám a je strašně hodnej.*slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]