Nejste přihlášen/a.
Ahojky chtěla bych si pořídit některého z těchto tří hlodavců. Ale vůbec se nemohu rozhodnout. No je mi už 13, takže co byste mi doporučili? Děkuji
martina Strašně mně to příjde prčovní, jak tady každý upřednostnuje toho svého mazlíka.Křečka, né osmáka,né pískomila, né
morče.Sušenka z toho musí mít maglajs.
Pořiď si křečíka, je nejelpší. když si ho ezmeš v příležitosit kdy bude klidný tka s teboutřeba i usne, jako ten můj.
a je to nádherný když s tebou ěnco tak melého usne.
Já kdybyhc si měla znovu vybrat tak si pokaždé vezmu křečka.
nesmrdí tolik jako osmák nebo pískomil.
a není tak nákladný např. : na klec.
Křečka bych neradila.Jsou to noční zvířátka,takže ve dne s nima není moc zábava,nedají se moc ochočit a někdy jsou kousaví.A co pěkné morčátko?
Osmáky neznám, ale přijdou mi už moc velcí na to, aby žili jenom v akvárku, tak je tam asi nutno počítat s naprosto jiným způsobem soužití. Ale nevím.
Pískomilové jsou proti křečkům akčnější a o mnoho inteligentnější - z čehož plynou výhody i nevýhody. Pískomilové skáčou a zdrhají, lze je ale nalákat na zajímavé zvuky. Křeček zdrhne a už ho nikdo neuvidí. Pískomilové po tobě rádi po tobě polezou a kousnou spíš omylem. Potřebují hodně bavit a jestli křečci potřebují být "možná" dva, pískomilové určitě, i když na ně máš čas. Křečci se často chovají v kleci, někteří ocení různá prolejzadla. Pískomilové potřebují skleněné akvárium a vysoce nastlané piliny se senem, aby si tam mohli dělat chodbičky. Oba v noci řádí jak černá ruka, takže doporučuji možnost mít je někde, kde nebudou rušit. Pískomily, protože se jim nedává voda, lze nechat déle samotné - hodí se, pokud jezdíte na víkend pryč. Klec lze ale snadno přenášet, zatímco akvárko je těžká věc. Osobně mám mnohem raději pískomily, protože je s nimi větší sranda - ocení různé schovávačky a bludiště. Taky jsou míň cítit. A jsou hezčí
Osmák je taký noční tvor.Strašně v noci řádí, křoupe.Tak také někde mimo, kde se nespí a neruší.A pozor, když bys ho pustila a měli někde nějaký kabel, třeba od počítače, všechno nám jednou prokousal a pak mamina dostala šlupku, když vytírala a chytla za káblík. A nechceš třeba králíčka.Lepší se sním mazlí.
Ahoj susenko, my jsme měli doma několik křečků a pískomilů - ty můžu porovnat. S osmákama zkušenosti nemám. Křeček je měkkoučký heboučký zvířátko, příjemný na mazlení, ale né moc inteligentní. Žije hlavně v noci, ve dne většinou spí. Ale když natrefíš na inteligentního jedince, nechá se dobře ochočit a je s ním i zábava, přiběhne na zavolání, loudí o pamlsky atd. Pískomil je aktivní ve dne, což je výhoda, a připadá mi inteligentnější - sleduje, co se děje kolem, všecko ho zajímá... taky umí rychle běhat a vysoko skákat, snadno uteče a vypadá to, že má legraci z toho, jak ho honíš a nemůžeš dohonit - ale nakonec se nechá chytit, je dobromyslný a nikdy tě nekousne. Oba stojí za to, když se o ně budeš starat, tak se ti odvděčí...
Ale já je nebudu mít spolu v kleci. Chtěla bych ještě nějakého dalšího a nevím jakého. Jinak máš pravdu morčata jsou super.
Já měla osmáky i pískomily a teda o dost více mi vyhovovali pískomilové. Osmáci byli strašně čiperný a sotva jsem si je pohladila už byli pod postelí...pískomilové byli zlatíčka mohla jsem se s nimi mazlíčky a zároveň i s nima byla sranda měli tak akorát energie a pískomilové nepotřebují tolik péče(ve dvou), ale dřív jsem prostě s nima byla furt úžasný zvířátka. Osmákům jsem se musela furt věnovat a nikdy neměli dost a přijde mi, že osmák je víc na pozorování než na hraní a mazlení. Za mě jednoznačně pískomil
Já doporučím osmáka, pořídila jsem ho synovi od kamarádky a po nějaké době umí spostu "psích" kusů, poslechne na zavolání, rád se mazlí a i s kočkama se snese, když je puštěnej, to jsem koukala je je potřeba se mu docela hodně věnovat a nepořizovat si dva, ikdyž se to doporučuje aby se "nenudi", jen pak už nebudeš jeho kamarádka největší ty, ale ten druhej osmák
tak jestli se mu můžeš denně věnovat a třeba ho i cvičit, tak bude nejvděčnější
To je jednoduché. Záleží jak máš či budeš mít velkou klec a jak chytré to zvířátko má být. Křeček je naprosto hloupej, jen žere nebo spí. Pískomil je sice fajn, ale je to hloupý osmák. Osmák jasně víězí: Ovšem osmák není rád sám, je to docela společenské zvířátko. Tudíž lepší mít alepoň dva. A k tomu už potřebuješ přiměřenou klec..
Jak jsem psal, určitě osmáka. Křečky jsem měla jako dítě, pískomila a králíka měla moje býválá. Osmáky má maminka mojí přítelkyně a jsou to vážně neskutečná zvířátka. Chytrá jako blázen. Vážně se dají ochočit a přijdou na zavolání. Nejlepší by ale bylo, kdyby jsi měla možnost, všechny tyto zvířátka si někdě "očahat", aby jsi na vlastní oči zjistila, jak se chovájí, poslouchají, mazlí apod.
Osobně mám 14 křečků, původně byly jen 2jak už to bývá, a jak už tady bylo řečeno jsou to noční zvířata, takže srandy si s nimi moc neužiješ, pořád jen chrní a když je přez den vyrušíš jsou nevrlí že jsi je vzbudila a někdy i kousnou, "zkrátka toho v hlavě moc nemají" . Naproti tomu mám doma jednoho osmáka a toho bych nevyměnil, sice se neustále dožaduje pozornosti ale krásně si ho ochočíš a hlavně je to denní zvíře takže si s tebou může celý den hrát, Noční zvířata to opravdu nejsou je pravda že někdy dělají bordel i v noci, ale to je jako s tebou, někdy se ti prostě chce spát a někdy ne. Volba je samozřejmě na tobě, ale já bych rozhodně volil osmáka. PS veliká výhoda osmáků je že nesmrdí
Osmáci jsou úžasná a inteligentni zvířátka a nebudeš se s nimi nudit jako např. s křečkem. Toto jsou ti naši
Jojo, to je pravda,měli jsme jich pět,Tomíček se dožil 9ti let...A všichni slyšeli na své jméno,každý měl jinou povahu..ale byli úžasní,chytří.Měli jsme podobně velkou voliéru,dávali jsme jim tam vždy nové silné větve i s kůrou jabloně hlavně na jaře,kdy už začaly pučet pupeny a jabloně kvetly,protože to je pro ně lahůdka a mají tam spousty vitamínů...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.