Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kdy roste štěně?

Od: martina0* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mam takový "problém". Mám pětiměsíční štěně JRT, krásný, zdravý, živý... ale váží už téměř 6 kilo :D Denně dostává pouze dávku krmiva co má plus samozřejmě nějaké pamlsky, takže tlustý není (aspoň z mého pohledu:)). Jen by mě zajímalo, dokdy mi ještě bude růst a "sílit". Bojím se, aby mi z něj nevyrostl kůň :D

Děkuji za reakce :)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Pokud si pamatuji Ája měla s Fikusem stejný problém,který vlastně Fikus vyřešil sám tím že vypil sud piva.Zkuste to také.*kafe*

martinaa*
hodnocení

0x

Jakou ma vysku v kohoutku? Vaha musi byt samozrejme vysce umerna (na 5cm vysky 1kg), a JRT ma mit kohoutek kolem 30 cm. Dospivaji mezi 2 - 3 rokem, takze jeste je plno casu.. Mozna se ta vyska i sileni zarazi, mozna budete mit doma holt obrika:)

martina0*
hodnocení

Tak teď jsem to měřila a má nějakých 28 cm a váží 5,6 kg... no, pokud má ještě dva roky dospívat a růst, tak nám z něj asi vyroste doga :D

martinaa*

No jo:D Cim ho krmite proboha?:D

martina0*
hodnocení

no, jak byl maličký dostaval proplan, pak chvili orijen a ted jsme na royal caninu :) právěže já mu nedávám nic co by neměl, ani větší porce nedostává... Já vážně nevim kde se stala chyba:D I když je fakt, že měl maličko větší rodiče ...

martinaa*

To budte klidny:) Proste budete mit zdraveho obrovskeho JRT:D

martina0*
hodnocení

Tak já vždycky chtěla velkého psa... :D

hodnocení

0x

Je to malé plemeno a to dospívá dříve. Nevím, jak je to u jiných malých, ale u kníračů byl svod před rokem života a bonitace po roce života. Tedy když pes dospěl a přestal růst. Velcí knírači to celé měli posunuté snad o půl roku. ;) Vůbec se neděste, štěňata jsou kapku jako žvýkačky. Chvíli rostou do délky, chvíli do výšky. Chvíli se vytahují a chvíli stoji. :DU všech svých psů jsem se v půl roce věku děsila, že přerostou, ale do roku se vytáhli snad jen 2 cm. Takže to chce klid! ;) S těmi pamlsky to nepřehánějte, raději zařaďte třeba tvaroh se žloutkem (1x za týden), kousek sýra, chrupavku z masa.*hej*Nakoukněte do propozic výstavy, do jaké kategorie jsou v určitém věku pejsci malých plemen zařazováni.

martina0*
hodnocení

Děkuji za odpověď. Doufám, že mi už moc neporoste jinak si nedokážu představit jeho přepravování (hodně cestujeme, hlavně vlakem) :) Pamlsky dostává pouze když si to "odmaká" :D a dostává pouze sušené maso, či spešl pamlsky pro štěňata, jednou za čas sýr nebo šunčičku :) Ale dneska mě vyděsila známá, která říkala, že někteří russlíci dorůstají až do 11 kg. Budu doufat, že to nebude náš případ :D

vandad

Pokud mate pejska s puvodem tak casto staci jen kouknout na rodice...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]