Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mam takový "problém". Mám pětiměsíční štěně JRT, krásný, zdravý, živý... ale váží už téměř 6 kilo :D Denně dostává pouze dávku krmiva co má plus samozřejmě nějaké pamlsky, takže tlustý není (aspoň z mého pohledu). Jen by mě zajímalo, dokdy mi ještě bude růst a "sílit". Bojím se, aby mi z něj nevyrostl kůň :D
Děkuji za reakce
Jakou ma vysku v kohoutku? Vaha musi byt samozrejme vysce umerna (na 5cm vysky 1kg), a JRT ma mit kohoutek kolem 30 cm. Dospivaji mezi 2 - 3 rokem, takze jeste je plno casu.. Mozna se ta vyska i sileni zarazi, mozna budete mit doma holt obrika
Tak teď jsem to měřila a má nějakých 28 cm a váží 5,6 kg... no, pokud má ještě dva roky dospívat a růst, tak nám z něj asi vyroste doga :D
Je to malé plemeno a to dospívá dříve. Nevím, jak je to u jiných malých, ale u kníračů byl svod před rokem života a bonitace po roce života. Tedy když pes dospěl a přestal růst. Velcí knírači to celé měli posunuté snad o půl roku. Vůbec se neděste, štěňata jsou kapku jako žvýkačky. Chvíli rostou do délky, chvíli do výšky. Chvíli se vytahují a chvíli stoji. :DU všech svých psů jsem se v půl roce věku děsila, že přerostou, ale do roku se vytáhli snad jen 2 cm. Takže to chce klid!
S těmi pamlsky to nepřehánějte, raději zařaďte třeba tvaroh se žloutkem (1x za týden), kousek sýra, chrupavku z masa.
Nakoukněte do propozic výstavy, do jaké kategorie jsou v určitém věku pejsci malých plemen zařazováni.
Děkuji za odpověď. Doufám, že mi už moc neporoste jinak si nedokážu představit jeho přepravování (hodně cestujeme, hlavně vlakem) Pamlsky dostává pouze když si to "odmaká" :D a dostává pouze sušené maso, či spešl pamlsky pro štěňata, jednou za čas sýr nebo šunčičku
Ale dneska mě vyděsila známá, která říkala, že někteří russlíci dorůstají až do 11 kg. Budu doufat, že to nebude náš případ :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.