Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , dnes jsem našel na našem kocourovi několik klíšťat . Prosím o radu , jak jej vytáhnout a zlikvidovat . Děkuji předem za odpověď
Já tahám jezevčíkovi klíšťata sirkou. Trochu oleje, do něj namočit hlavičku sirky a těsně kolem klíšťáka objíždět hlavičkou sirky a do minuty se většinou pustí.
Tím že klíště zakápnete olejem mu zacpete stigmata,dýchací otvory.Klítě se začne dusit a vyvrhne do hostitele svůj obsah.Pokud je nakažené,v tuhle chvíli jste si to spočítal.Pokud to musí podstupovat Váš jezevčík,má to spočítané on.Klíště se normálně chytí pinzetou,ne rukou jak píše další uživatelka,zajímalo by mne co by dělala v případě prasknutí klíštěte a vystříknutí do oka...kývavými pohyby se jednoduše vytáhne,to je všechno.Přeju hodně úspěchů všem zúčastněným
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.