Nejste přihlášen/a.
Dobry den prosim vas...je me 16 let...chtel bych zlatyho retrivra do bytu od stenatka...akorat je to trosku blby s casem..mam tyden skoly ...a tyden praxe..na praxi musim jet v 5:25 a vracim se kolem 13:00..skola od 8:00 a vracim se kolem 14...vstavani me nevadi klidne vstanu v 4 a pujdu s nim ven na dlouho..ale chtel bych se zeptat jestli by tento pejsek vydrzel takle dlouho sam doma ..az bych se vratil domu tak bch se mu plne venoval...ze bych se vracel takle pozde...dekuji
Jako že vydržel, tedy jestli třeba nepukne, nevybuchne, neprokouše se zdí? Jasně, že "vydrží". Je to ovšem pes původem lovecký. Vážně vám samotnému přijde fér ho zavřít v bytě?
(Ano, jsem velký odpůrce psů, natož velkých, do bytu. )
Ale hlavně: škola končí za jak dlouho, za dva roky, za tři? Kde budete potom? Za pět let? Za deset? Kde budete bydlet, kde pracovat? Nebo pak se chystáte psa dát "někam", když zjistíte, že do práce se odchází ráno v sedm a vrací se v šest?
e hlavně: škola končí za jak dlouho, za dva roky, za tři? Kde budete potom? Za pět let? Za deset? Kde budete bydlet, kde pracovat? Nebo pak se chystáte psa dát "někam", když zjistíte, že do práce se odchází ráno v sedm a vrací se v šest?
skola konci za 2 roky ...bude u me
...k bydleni..no enmyslim ze hned v osmnacti budu mit v tyhle dobe na byt hosku
...nikam ho davat nebudu ...bude to muj vic jak bracha
...a rohodne nebudu v praci od 7 do 18 do vecera :D co delas za praci? :D...
a rohodne nebudu v praci od 7 do 18 do vecera :D co delas za praci? :D...
A timhle si jste naprosto jisty? Osmihodinova pracovni doba, k tomu povinna pauza na obed, ktera se do pracovni doby nezapocitava, cesta do/z prace a muzete byt 11hodin mimo domov jen to hvizdne.
Takový pes, kterému se nemůžeš věnovat, je jen chudák.Ty budeš celý den pryč, pak si taky budeš chtít někdy zajít za kámošem, nebo někam s partou a to budeš vláčet všude psa? A to ti budou rodiče platit poplatky, veterináře, žrádlo? Taky ho musíš nějak vycvičit. A co rodiče, ty by nemohli jít s ním ven, než příjdeš? Nevím, ale zatím bych ti doporučoval si psa nepořizovat, bude chudák. Štěně se musí venčit několikrát , třeba i každou hodinu, aby se naučil dělat potřebu venku. Když se vrátíš ze školy, nebo rodiče z práce, tak nejdříve budeš muset všechno pěkně uklidit, bude se nudit a taky si může krátit chvíli cupováním potahů a vším možným, bude štěkat a sousedi tě brzo budou proklínat a stěžovat si.
Ale není to tak strašné, Já to vidím v pohodě. Jen bych viděla odběr štěněta o prázdninách, ať je víc času na učení čurání venku. Jinak bude tazatel vytírat loužičky a pes se to nemusí pořádně naučit. A hlavně bude čas na naučení samoty aby neštěkal. Jinak spousta psů co mají pracující, je doma 8 hodin, někdy i víc a nemyslím, že jsou to chudáci. Pes spoustu hodin prospí. Myslím, že je jedno jestli spí v bytě nebo u domu na rohožce.
Měla jsem 11 let na bytě německého ovčáka, nebyl problém a s partou jsem chodila i se psem, to je aspoň pořádná socializace...do hospody na zahrádku, na čundry, vlakem, autobusem...
Taky souhlas s borax, dospely pes tohle v pohode vydrzi, u stenete je to narocnejsi, takze prazdniny by byly idealni, aby byl cas ho zaklady naucit. Jen je potreba pocitat s nejakyma skodama na zarizeni bytu, nez pejsek trochu odroste a system se usadi. Ale to je vzdycky tak. Jinak retriever v byte neni problem, pokud dostane dostatek pohybu. Ono je mu jedno, jestli pres den spi doma nebo v kotci a navic je doma porad v kontaktu s lidma, coz psi potrebuji a retrieveri dvojnasobne. Mam v byte dva a opravdu nijak nestradaji, me to teda stoji spoustu casu, ale s tim se pocitalo, takze ani ja nestradam. A chodi se mnou temer vsude a ani s tim neni zadny problem, naopak si myslim, ze si to uzivaji, cim vic lidi kolem, tim jsou stastnejsi. Letos se mnou byli i tri dny na hudebnim festivalu a takhle spokojene jsem je uz dlouho nevidela, porad se s nima nekdo mazlil, dostavali plno dobrot, viditelne byli blahem bez sebe
No ja mam kamose ...ale enchodim s nima ven nemam to zapotreby tohle mesto je zkazeny ...jsem slusnej clovek..nemam party nic...vypsal jsem casy...a pak jsem rikal ze s emu budu venovat...ja mam cas totiz furt...nikdy me do toho nic nevleze...nechodim ven...a ptoto chci psa..ale jen pro sebe...a chci se mu venovat vic nez komukoliv jinymu...bude muj...a proste ja si ho vycvicim..mam svuj styl zivota...jestli si myslis ze kazdej musi mit partu a kourit a pit..tak to fakt nejsem jeden z nich
...a to ze jako vydrzi doma sam..tak jako jestli se enbude pocuravat kdyz je to tak 6-7 hodin...(samozdrejme az ho to naucim :/)
To jsem nemyslel, že budeš chodit do hospody atd.My jsme taky parta několik kluků i holek, nekouříme, nepijeme a do hospody už vůbec né, ale dokážeme se bavit bez těchto věcí. Ale jestli ti vyhovuje být sám a dokážeš se psu věnovat, to musíš sám vědět.Já napsal jen názor, to jsi chtěl. A pes je pro člověka, nejlepší kamarád. A pes vydrží 6-7 hod nečůrat, ale ze začátku to bude horší, než se to naučí a stýskat se mu taky bude, než si na určitý režim zvykne.
Zlatý retrívr je nádherný pes, ale opravdu bych Ti ho nedoporučovala. To není maličká čivavka, takový pes potřebuje hodně pohybu, volnosti, potřebuje, aby ses mu věnoval. A to pořád, nejen od 14 hodin. Zvláště, je-li to štěňátko, bude se mu stýskat po své mamce a sourozencích, bude naříkat. To potom potřebuje opravdu někoho vedle sebe, kdo by ho pohladil, aby věděl, že není sám. Také ho budeš muset naučit poslušnosti, hygienickým návykům. To se musí průběžně, ne až od 14 hodin. Opravdu bych Ti ho neradila, jak už psali ostatní, kdoví, co bude po skončení Tvé školy. Třeba bude toho času na pejska ještě míň a pak to bude opravdu chudák. Raději s tím opravdu posečkej, pejska si pořiď až tehdy, až budeš mít život upravený tak, aby ses mu mohl doopravdy věnovat. Pes to potřebuje a vyžaduje.
Teď se Ti nechci snad vysmívat, myslím to vážně, ale kup si velikého plyšového psa na gauč, dělají teď takové, že vypadají jako živí. Ten na Tebe počká, nic nerozkouše, nepočurá se. Bude to hezký doplněk bytu a můžeš se s ním i pomazlit. Proč ne? Jaga.
Jinak, každý by se měl zodpovědně rozhodnout podle několika kritérií: důležitý je prostor - zda bude pes pouze v bytě, či třeba domku se zahrádkou a dvorkem. Záleží i na tom, jak často bude majitel s pejskem doma /směny od nevidím do nevidím/ a já sama bych rozhodovala i podle kondičky majitele pejska. Líbí se mi třeba moc bígl, ale je to pes lovecký, potřebuje hodně pohybu a bojím se, že bych to s ním "neuběhala". Takže pokaždé uvažovat nejen o tom, jaká rasa je krásná a momentálně moderní, ale i o tom, jestli se hodí konkrétně do mých podmínek. A ten retrívr se zatím k Tobě vážně nehodí.
ty voe sice me je 16 ale fakt se nechovam na 16..mg:D vsak vypadam na 18..mam rozum...a venoval bych s emu to se neboj...vic jak kdokoliv jinej...nvm no..staci kdyz vydrzi pak bez curani doma az prijdu ze skoly...a pak se mu budu venovat kazdou vteriku..nemam totiz fakt nic na praci...do skoly se ucit nemusim nic...mam to lehky...a kolik decek ma psa a je chudak? asi nikdo...ale diky
Tak na 16 se nechovas, podle tveho vyjadrovani bych si tipla i 14. Koli decek ma psa a je chudak? Hodne, akorat ty o nich nevis, to je jediny problem. Decko chce psa, pak zjisti, ze je to narocnejsi, tak se mu nevenuje, chodit rano ven je taky otrava, ackoli na zacatku slibovaly a prisahaly, jak se budou starat.
Prekvapuje me, ze si uz ted, kdy jeste nemas ani vyucni list, ani maturitu, vybiras cas, ktery stravis v praci. Zajimave.
Verim ti, ze se o psa budes starat, ale mas to trosku pomatene. Kdyz sezenes dobre misto v jinem meste, psa vezmes s sebou, do podnajmu do nejake garsonky?
jo simte..ja uz mel asi 5 zvirat...me tu bude nejakej veteran povidat ze em je 14..to jo...vis co me muzes...jdi shodit celulitydu...
Já miluju zvířata tak bych mohla napsat a přemlouvat ať si ho pořídíte...pravda ale je že se psem je strašně spousta práce a starostí a vy v tuto chvíli nevíte co bude po škole...já bych řešila psa až když už budete mít práci bydlení apod...j8 byla ve stejné situaci taky jsem si s přítelem pořídila psa v 16, naši byli v baráku tak měl kde být problém byl po škole co jsem skončila jelikož jsem se musela odstěhovat do bytu a tam by pes nemohl být(měl ajsem labradora) pak jsme musela řešit kam ho dát...nakonec si ho vzali na výcvik vodění nevidommých...už bych takovou pitomost neudělala protože mě to do dneška mrzí. Dnes mi je 24 doma v bytě mám dva kocoury jsem spokojená jsou méně náročný a také mi dělají radost- psa chci mít ale až postavíme barák apokud to nedopadne tak třeba nějakého malého ale také nejsme zastánce těhle velkých plemen v bytech...něco jiného je pokud mu každý den dopřáváte dostatečnou procházku ale nedokážu si to moc představit když chodit denně do práce apod...Sestra má byt 1´plus jedna a má tam Tosa inu takové tele...před rokem ho strašně moc chtěla, šíleně zapálená...má ho ráda neříkám, že ne ale každý den s ním má spousta práce...je hrdá nepřizná to ale vidím to naní to ale neznamená že ho nemá ráda naopak, jen už ví že to je obrovská starost...a do útulku dát psa je strašně ,,jednoduché,,leč to spousta lidí bohužel dělá protože neví a nedomýšlí důsledky.
doplněno 14.09.11 13:12:a ještě jedna věc...strašně moc toho spapá a to stojí spousta penízků...a co kdyby jste si třeba teď pořídil méně náročný zvíře, a´t už kočku či králíka apod...já taky si nedokážu představit život bez zvířete po tu dobu než jsme si koupila byt jsme měla králíka te´d mám kocoury...
diky za nazor ja mel strasne moc zvirat uz..kralika..ptaka...vsecko..i psa...ale toho minuliho psa mlatili a hazeli ho o zed...atd...a on nebyl vychovanej tak jsme ho museli dat pryc..asi 2 roky jsme ho mely...delali jsme vse po to aby byl normalni...aby necural doma aby se nebal vseho atd..ale bylo to marny...
No já tě taky nechci od ničeho zrazovat, ale před více než měsícem jsem si pořídila flat coated retrívra (povahově podobný zlatému) do bytu a popravdě přiznám, že jsem to trochu přepískla, pejsek je úžasně hodný, mazlivý, ale už teď je mi jasné, že v bytě to pro něho nebude to pravé. Snažím se co se dá, procházky, cvičení, ale je neunavitelný (narozdíl odemě). Ráno vstávám ve 4 a chodím se psem po městě, v práci jsem občasně nepoužitelná a biju se do hlavy co mě to napadlo. Naštěstí mí rodiče mají dům se zahradou, takže v době kdy už opravdu nemůžu ho přivezu na pár dní k nim, ale pokud bych si někdy pořídila tak velkého psa znova tak jedině do domku se zahradou. A to pominu, že 5 dní od 6 rána do 14 h štěká v bytě, protože je mu smutno a to jsem s ním byla na střídačku 1,5 měsíce s přítelem doma a samotu jsme nacvičovali...no asi ne moc dobře. Sousedi se začínají bouřit a já panikařit. Osobností je ten můj piškot úžasný, chytrý a cvičí se rychle (krom samoty). Než jsem si ho pořídila projížděla jsem všechna pro a proti od času, zničených věcí, hlídání v době dovolené, smradu v bytě až po peníze a všechno jsem vyhodnotila, že se to dá zvládnout, ale realita je fakt jiná...Toho mojeho piškota bych nedala a hodlám si všechno slíznout do poslední kapky. Naštěstí díky zahradě u rodičů se občas i vyspím , ale vědět jaké to je, mít takového psa v bytě, určitě bych do toho nikdy nešla. Fakt to není prdel
Nevzdavej to a cvicte samotu a rano psa co nejvic utahej, prochazka nestaci, chce to cvicit, utahat hlavu a dobry je aportovani do mrtva a taky stopy a hra na schovavanou. A absolutne nejlepsi by bylo mit na rano nejake psi partaky, se kteryma se muze poradne vylitat Taky je fajn nechat doma psovi neco co ho spolehlive zabavi, pouzivala jsem k tomu velkou syrovou hovezi kost, ta funguje fakt skvele. Ted ze me mluvi majitelka flata v byte, takze opravdu vim co rikam. Flati jsou torpeda, s vetsinou zlataku se absolutne nedaji srovnavat, maji asi desetkrat vic energie, ale jsou to ti nejuzasnejsi psi jaky znam
Pes je vitany spolecnik lidi, je to tajemne, kouzelne a laskave zvire, jedno vubec z mala, ktere je s lidmi dlouho spojeno.. Vyzaduje nebo spise NALEZI mu odpovidajici podminky pro jeho NIKOLIV nas zpusob zivota a proto apeluji na vsechny a Iva5 je toho nazornym dukazem, nez psa poridite, zvazte vse, protoze to neni jako koupit hracku v obchode. Ke svemu priteli psimu hledam partaka do nepohody, ponevac ani pes nechce byt sam.. Bizon
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.