Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat kdy má liška steklinu

Od: vejvodka* odpovědí: 5 změna:

Dcera bydlí téměř na samotě. Na jejich zahradu se naučila chodit liška. V současné době se pohybuje ve vzdálenosti 2 -3 m od lidí. Sedne si někde v blízkosti, odpočívá a pak jde pryč. Rozkousala už dětem boty a nafukovací bazének. Vypadá zdravě, nechová se nepřátelsky a navštěvuje jejich pozemek už od loňského roku. Nikomu nevadí, jen se obáváme, aby nebyla nakažená. Děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Už několikrát jsem četla, že zvíře nakažené vzteklinou ztrácí svou přirozenou plachost, nebojí se lidí, dokonce na sebe nechá i sáhnout. Liška je zvíře plaché, tohle chování se mi moc nelíbí. Raději bych ji hnala od domu, aby si odvykla tam chodit. I když je to hezké zvíře, do blízkosti lidí rozhodně nepatří.

Ale je možné, že Vaši dceru přišla jenom poučit, že: ...na těchto základech můžete stavět.!*smich* Jaga.

myse*

NEEEEEEEEEE, chodí jim dávat dobrou noc... *smich*

já bych se jí nebála, ale asi ji nehladila a tak. Vzteklina se prý na území ČR téměř nevyskytuje...

sargo*
hodnocení

3x

Vztekliny se objevuje maličko, ta pravděpodobnost je minimální - zvlášť když už její návštěvy trvají tak dlouho :)

jakubdeda*
hodnocení

3x

Ano, jak už tu psala babajaga. Děda nám vykládal, že divoké zvíře,které má vzteklinu, tak se klidně i nechá pohladit, ale domácí zvíře zase je zlé a kousne i páníčka. Je to právě opačně. Chtělo by to zajít za nějakým myslivcem a poptat se a zároven upozornit na tu lišku a co udělala a jak se chová. Děcka mají tendenci každé zvíře hned hladit a když by liška kousla, tak je hned průser. Hlavně, at jí nikdo tam nehází nějaké žrádlo. Třeba nemusí být nemocná, ale toho myslivce bych určitě upozornil, řekl by Vám, zda dávají do nějaké návnady léky.

doplněno 11.09.11 07:51:

Jo, ted jsem zjistil, že už tam chodí celý rok, tak to by už bylo po ní.Ale stejně, at jí nikdo tam nedává žrádlo, když tam nic nebude mít, tak snad tam přestane chodit. A ten myslivec, by Vám určitě řekl víc. K babičce zase chodí srnka, ale hlavně v zimě a to má asi hlad. Ale jinak ji občas vidíme a na zavolání reaguje, ale k plotu moc nejde, děda ji pojmenoval Sněhule, že přišla, když bylo hodně sněhu.

tlapka*
hodnocení

2x

cz-pes.cz/... Tady je to o psech, ale bude to nejspíš stejné i u lišek. Některé příznaky na pohled nepoznáte, ale lepší než nic. A opatrnost v každém případě. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]