Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám tu divnou otázku.
Prej existují nějaké "firmy", které spopelňují domácí mazlíčky a prach dávají do urny, je to pravda? Nebo že existují i zvířecí hřbitovi. Máte někdo s tímhle zkušenost?
I u nás v Brně-Chrlicích je krematorium a hřbitov pro zvířata. Zde máte možnost zjistit jaké jsou ceny. prevozovasluzba.cz/...
Tento zvyk je rozšířen především v zahraničí, ale i u nás si pomalu získává své příznivce. Taková kremace prý stojí okolo 5 tisíc a může být i malý důstojný obřad. Potom si můžete dát udělat i pomníček.
U nás v okolí nic takového není a já mám všechny své pejsky pochované na zahradě s křížky, umělými květinami a někdy jim i svíčku rozsvítím. Klepete si někdo na čelo? Když Vám zvířátko dělá třeba 15 let společníka, bezmezně Vás miluje a často se k Vám chová líp, než některý člověk, přece ho nepohodíte někam do kafilerie. To bych nikdy neudělala a tak mám své pejsky pořád doma u sebe.
V současné době se hovoří o zřízení hřbitova pro zvířátka v Pardubicích, za krematoriem a hřbitovem pro lidi. Jde to ale velice pomalu, protože tento projekt má celou řadu odpůrců. Nechápu, proč. I zvíře má právo na důstojný konec života. Jaga.
babajaga-sama majitelka brněnského zvířecího krematoria říká, že na rozdíl od uren s popelem lidí jí se nestalo, že by si urnu mazlíčka někdo nevyzvedl. My máme na zahradě soukromý hřbitůvek včetně pomníčků a lampiček a když jsme ukládali do hrobečku vystlaném krušpánkem našeho posledního psího kamaráda měla jsem radost, že zrovna byl pohřeb a hrála mu k odchodu hudba co šla kolem. Divné to příjde jen tomu, kdo nikdy žádné zvíře neměl.
Přesně tak. Mám první pejsky v životě a naprosto mě dostalo, jací jsou to přátelé, parťáci a já nevím co. Až jednou přijde ta smutná chvíle, nenechám je hodit kdesi na veterině do černého pytle a tradá s biologickým odpadem kamsi do spalovny.
Sama jim najdu důstojné místo, sama je zabalím do bílého prostěradla a uložím do země. Ve vší lásce, s pokorou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.