Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pejsci mi čurají doma

Od: dv1958 odpovědí: 100 změna:

Dobrý den,mám problém se dvěma čivavými pejsky,kteří byli od malička naučeni chodit na kočičí záchůdek,venčí se jen od jara do podzimu,jednou denně,v chladných dnech a v zimě ne,protože to se vyprazdňovat odmítají.Do tří let nebyl problém a nyní ve čtyřech letech mi najednou začali čurat na rohy v bytě,dokonce i na jednu zeď,musela jsem všude dát rozstříhané kousky dětských koupacích podložek a podél stěny rozložit pečicí plechy.Nepomáhají tresty,pepř,kapičky,kam pejsek nemí čurat,voňavky,okamžitá výměna podložek,nic.Dopadlo to tak,že se mě pejsci začali po vymáchání čumáků ve výkalech a naplácání letákem bát,přestali mě vítat,když přijdu domů a místo toho se klepou na pelíšku,že znova dostanou,bolí mě to víc než je,zvlášť když to nikam nevede,vůbec netuším,co mám dělat.Myslím si,že to dělají oba,vždy jeden po druhém,ale nikdy jsem je u toho nechytila.Nevím,co to způsobuje a už vůbec netuším,jak tomu úplně zabránit-děkuji-Dáša V.

100 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já vám asi radost neudělám, protoře naprosto souhlasím s Mařenkou a stařenkou. ;) Já si myslím, že tyhle malinké rasy lidi berou jako nějaké zvířátko. Nějaké! Ne jako psa! Ale on v hlavičce, v srdíčku a hlavně v genech je PES! A má se s ním jednat jako se psem! Všechno to, co nechcete slyšet-vůdce smečky, místo ve smečce, jistota vedle vůdce smečky. To všechno je určující pro to, aby se pes choval podle představ vůdce smečky. *hi* Jsem daleka toho, vnucovat vám svůj názor, ale vy se na své psy koukáte jako na kočky. Přesně tak, jako se kouká má dcera na své tři kocoury. Kteří ji milují, jsou čistotní, aportují, umí povel Sedni. *jasne* Prosím vás, poklikejte v archivu, ve -zvířata- psi- čurání, značkování. Nebo to přímo zadejte do vyhledávače. Přečtěte, zapřemýšlejte dřív, než něco smetete se stolu. Pohledejte tam zrníčko pravdy, které se může stát řešením vašeho problému.*hej*

marenka*
hodnocení

2x

Ti psi si spojili dvě věci. Čůrání = trest. Proto to udělají tajně. Bože, paní, je mi těch psů hrozně líto. Učila jste někdy dítě na nočník? U psa je to to samé. Dáte dítko na nočník - psa ven, počkáte dokud se nevyčůrá - oba, až se vyčůrá, chválíte. Když se nepovede, sundáte počůranou plenu a dáte dítko na nočník s upozorněním, že tam má čůrat. Psa vezmete ven. Jednoduché jako facka. Naplácat potřebujete vy. Pepřem psovi zničíte čich, ale při jejich zničeném sebevědomí, při tom ponížení, už je čich to nejmenší. Já nevím co poradit. Dejte si tady do vyhledávače slova jako pes, čůrání psa ven, nácvik čistoty a pod. Nebo je darujte, někomu kdo je dá zase dohromady. *zed*

doplněno 05.09.11 22:03:

Pochopila jsem a už se nevyjadřuji.

dv1958
hodnocení

MŮJ PŘEDCHOZÍ MAIL PATŘIL SPÍŠE VÁM-PANE-VŮDČE.

osc

paní mařenko,dohromady by ste se měla dát vy,každej némá vořecha za flašku rumu asi jako vy.jelikož paní dv58 znám velmi dobře a vím že by jejím dvoukilovím drobečkum mohl kdejaký pes zavidět. chtěla jen poradi, ale na těhle stránkách se toho asi nedočká,tak si dejte do vyhledávače slovo jako mozek a už sem nepište,děkuji...

marenka*

Milá paní, můj vořech za flašku je docela komplikované plemeno, jestli vám něco říká mollos a jejich povaha a ještě sražená do velikosti mopse. Sic dvě kila nemají, ale přesto ani oni nesnesou mráz, déšť, vedro, vítr a pod. Jsou přešlechtění, co se fyzična týče, ale mollosovskou povahu mají. Ven chodí velice rádi a tohle jim upřít, i když to obnáší neustálý dozor a ochranu pacek, očí a já nevím čeho, přesto jim tu radost nevezmu. Vychovávat mollose je kapitola sama pro sebe, tomu kdybyste vymáchala čumák ve výkalech, psychicky ho zničíte. Ve chvíli, kdy zvolíte cestu trestů, psychicky zničí on vás. Takže ... klid. Já narozdíl od tazatelky prochcaný dům nemám. Asi tak. Teď oba spí a až si za chvíli nandám oběd, budou ležet u mých nohou a čekat, až se najím. Protože pak dostanou oni a jde se na procházku. Nežebrají, neničí, je na ně spoleh. Čím to asi bude? Že by mozkem?

pt®

"osc", styďte se za Vaše slova Mařence. Vidím, že jste jedna, jak druhá s celou Daškou, neli jedna ta samá. Asi jste dostala první PC, tak u něj sedíte a hrajete si, jak o závod, jenže zde nejsou děti, ale dospělí lidé s životními zkušenostmi. Co se dá říkat za skrytou anonymitou, to vždy vyplavou na povrch ty nejspodnější pudy.*cert* Tak jste se ukázala v pravém světle. - stařenka

hankauk*
hodnocení

2x

Podívejte se na link viz níže. Probíralo se to tu nedávno, i když název tomu nenapovídá. :) Třeba tam najdete tu správnou radu pro vás. *nevi**klik*

poradte.cz/...

dv1958
hodnocení

Děkuji,vaše rada mi pomohla,už jsem měla pocit,že si sem,tzv.poradci přišli zvedat sebevědomí-moc děkuji-Dáša.

hodnocení

2x

Taky máme psa)proto jsem četla všechny příspěvky...víte dv1958,je to vaše vina:(,ať je malej nebo velkej,je to stále pes,a ten potřebuje vůdce a to vy zcela určitě nejste.Místo,aby jste se zamyslela nad sebou a dala se do latě a do role alfa samce a vůdce,tak hledáte rady a návody,jak na pejsky.To vy jste ta škodná,která by se nad sebou měla zamyslet.Pes potřebuje vůdce,kterému věří a kterého miluje za to,že je mu vůdcem!

A teď se na mě můžete klidně vyřádit ) Sépi

marenka*

Přesně tak. Pejsci očůráváním značí, koho je to vlastně území. Buď jednoho, nebo druhého, proto to přeznačkují ve smyslu "to je moje". A paní nechce pochopit, že pokud bude vůdce ona, bude to její území a ti psi nemají oč soupeřit, co si podepisovat. Noo, dostala jste stejný sprdunk jako já. *smich* Ale což. Píšu to jen proto, až sem zamíří dle vyhledávače někdo jiný o radu, že máte pravdu. Předpokládám, že stejně jako já, máte psy kámoše, nic neničí, nepočůrají a ještě se snaží. ;)

doplněno 06.09.11 16:50:

Ještě si dovolím jednu fakt drzost. Paní se rozčiluje, protože chce řešit jen čůrání, ne výchovu. Jenže čůrání je důsledek, výchova je příčina. Tož tak.

dv1958
hodnocení

Milý vůdče-víte co vám povím-trhněte si a to je řečeno hodně slušně-do této diskuse jsem nešla kvůli tomu,aby si na mně někdo takový jako vy chladil žáhu,chtěla jsem pouze radu,ale ne tu od vás-KONČÍM TÍMTO DISKUSI A NA OSTATNÍ PŘÍSPĚVKY NEREAGUJI NEMÁ TO SMYSL-DÁŠA

TĚM,KTEŘÍ SE MI SNAŽILI POMOCI A TO NĚKTEŘÍ OPRAVDU BYLI-MOC DĚKUJI-ALE DALO MI TO POUZE TO,ŽE VÍM,ŽE TAKOVÝTO PROBLÉM NEMÁM JEN JÁ SAMA-VY,CO JSTE SI JEN PŘIHODILI-JAKO TENTO POSLEDNÍ MOHU JEN VZKÁZAT-JDĚTE SE VYCPAT!

klidně *smich*.))ale náš pes doma nečůrá .)):D

pecenkav*

Nechapu, proc se vzteka, kdyz ji nekdo konecne napsal pravdu?

A jeste by bylo zajimave se dozvedet, co to bylo za potrestani, ktere bylo po napomenuti.

Nejake ty ty, to se nedela a za trest se nebudes tyden koukat na vecernicek, to na psi neplati.

doplněno 06.09.11 16:09:

A me taky doma psi nic nevypousteji, a kdyby se me bali a nebo me nemeli radi, tak by se mi asi necpali do postele.

hodnocení

1x

Doporučil bych přečíst si tento článek : www.celysvet.cz/v/... , zde najdete odpověď, která se Vám nebude líbit.

Okusuje-li pes doma nábytek nebo jiné věci, znamená to, že na procházkách nevynakládá dost energie.

dv1958
hodnocení

Dobrý den,děkuji moc za radu,toto jsem potřebovala a ne aby tu o mně vzájemně drbali a kritizovali,jaké to mám či nemám doma,jací jsou moji psi chudáci a já,že nejsem vůdce smečky,to ať si nechají,já jsem žádala o radu,konečně se objevil někdo,kdo mi ji dal a nechová se,jako by to u mne doma znal ba dokonce se mnou bydlel,protože jen tací by mohli tvrdit to,co si dovolili jiní,ač na to vůbec nemají právo.

Mockrát děkuji-Dáša.

A co jste potřebovala? Přečetla jste si to vůbec? To ty Vaše čivavy, ještě ke všemu okusují nábytek? Sama tady tvrdíte, že pejsky nemůžete vodit ven, protože bydlíte v místech, kde je plno jiných psů, a Vy byste je musela vozit venčit někam za město autem, kterým disponuje Váš manžel. V tom odkaze je doporučováno, abyste psa vodila na vodítku, aby běhal podle Vás třeba když jedete na kole, a tak dál. Už Vás vidím, jak si to pádíte na kole a ti dva mrňousové, na vodítku, vlečete za sebou. Vždyť to vůbec neřeší ten Váš problém, je to od věci! A co se štětíte, my jsme přece nenapsali Vám, abyste nám pověděla, jak se u Vás doma chovají Vaši pejsci. Přišla jste s tím Vy, sama, a my se jeden po druhém snažili odpovědět podle svého nejlepšího svědomí. Ale vlastně je Vaše reakce normální, patříte k lidem, kteří se uráží a osočují druhé, když nedostanou odpověď podle jejich představ. Jak Vám mohla ta poslední rada pomoci ve Vašem problému, to nechápu. Ale asi jste z toho už unavená, a ani nevíte, co to mluvíte. Tak klídek, nic se neděje a dělejte jak myslíte, jak je vidět, ani jste vlastně žádnou radu nepotřebovala. S úctou Suzy.

doplněno 07.09.11 16:03:

A kdybyste byla alespoň trošku soudná, tak byste musela uznat, že mnozí z nás, Vám radili právě to častější venčení, na čež jste Vy reagovala negativně. Tak jak Vás mohl uspokojit dlouhý článek, který se zabývá pouze tímto problémem. O co Vám vlastně jde?

Dokonce sám Datel napsal, protože zřejmě četl všechno co už bylo řečeno: "Zde si najdete odpověď, která se Vám NEBUDE líbit." A ejhle, tu máš čerte kropáč. Ona se Vám líbí!

pt®

Suzy *palec*, a pak nám těch psíků nemá být líto, když panička sama neví co vlastně chce, ach jo. Jestli tazatelka sprdne ty malinké chudinky, tak, jako nás tady, tak už se nedivím, že jsou psíci ve stresu a dělají to, co dělají. My zdejší výkřiky do tmy, můžeme ignorovat, ale ti psíci nemají kam utéct. Musí to být pro ně hrozné, když člověk, který je jejich pániček je každých pět minut jinak a mění svůj názor. Mít paničku s takovou povahou, musí být utrpení. Není to náhodou něco o "týrání"? Suzy, tak pa. - stařenka

dv1958
hodnocení

MILÁ SUZY A STAŘENKO A VŠICHNI OSTATNÍ,CO SI PŘIHODILI POLÍNKO,DOUFÁM,ŽE JSTE SE VŠICHNI DOBŘE POBAVILI,JE VIDĚT,ŽE NEMÁTE ROUPAMA,CO DĚLAT,KDYŽ SE ZABÝVÁTE TAKOVÝMA BLBOSTMA,KTERÉ JSTE TU ZAČALI ROZEBÍRAT A KTERÉ SE VŮBEC NETÝKAJÍ VĚCI,O KTERÉ JSEM PSALA-ALE,TO UŽ JE TEĎ V PODSTATĚ VĚC DRUHÁ,O KTEROU MI ŠLO,ALE VAŠI ZÁSLUHOU JSEM JI PŘESUNULA NA DRUHOU ,NYMÍ UŽ NEPODSATATNOU KOLEJ,UKÁZALI JSTE MI VŠICHNI POUZE TO,JAKÝ DOKÁŽE JEDINÝ ČLÁNEK ZPŮSOBIT HUMBUK MEZI ČESKÝM LIDEM A NAPROSTO NEPODSTATNÝ,ZABÝVEJTE SE RADĚJI DŮLEŽITĚJŠÍMI VĚCMI,ABY SE NÁM V NAŠÍ ZEMI LÉPE ŽILO,ALE S TAKOVÝMITO LIDMI S TĚMITO PŘÍSTUPY SE VŮBEC NEDIVÍM,ŽE JE TO TU TAKOVÉ,JAKÉ TO TADY JE-SBOHEM...

pt®

Ahoj, paní Dášo, chápu, že jste nic nepochopila. Všechny Vaše soudy si obraťte na sebe, je to Vaše zrcadlo, sama jste si o to svými komentáři řekla. Přesně víte, co má říkat druhý, ale co máte říkat Vy to nevíte. Ano, již jsme se odchýlili od tématu, i když nechcete před námi veřejně, tak alespoň sama v sobě, si zdejší rady a postřehy ještě jednou přečtěte, opravdu nám všem šlo o to, abychom Vám se psíky poradili, každý svým způsobem. Jenže Vám uniká to jádro a babráte se v tom okolo, a tak dáváte příčinu k odpovědím, které Vás štvou. Místo sezení u PC a hašteření, naložte psíky do kočárku a šupajdy s nimi na čerstvý vzduch. Nějaký mlsek s sebou a za vykonání potřeby chválit, chválit, ne jen trestat. Přeji psíkům, abyste změnila své myšlení. - stařenka

Ahoj stařenko, já jsem na to myslím přišla. Ona totiž ta paní napřed začala tím, že ty pejsky trestá, a oni nejenom, že na tresty nedbají, ale ještě ke všemu jsou ve stresu, a když ji vidí přicházet, už se třesou. Ovšem, že dodala, že jí je jich líto, bodeť by ne, ale já vím, co ona od nás chtěla, poradit nějaký jiný způsob trestu, na který ona ještě nepřišla, a který by byl účinný. A pak byla zaskočena tím, jak jsme všichni reagovali v zájmu těch zvířat, a ne v tom jejím. A ty bylo od nás špatně! Tak se zlobí na nás, zatímco by se měla naštvat na sebe, a hlavně se zastydět. Být na jejím místě, určitě bych mnohým rádcům poděkovala, a ne je za dobrou vůli sprdávala. Ale přesto všechno si nechci ani připustit myšlenku, že by v tom pokračovala. Asi se jí nechce přiznat, že to neměla dělat, to plácání, pepř a máchání čumáčků ve výkalech. Ona dobře ví, že přestřelila a proto sem šla. Určitě v koutku duše doufala, že jí někdo řekne, že tak se to má dělat, aby ulevila vlastnímu svědomí. No nestalo se, a já věřím, že i když je naštvaná na nás, změní svůj přístup k pejskům. Tak to bylo přecejen k něčemu dobré. Ahojky Suzy.

dv1958
hodnocení

TO JEN,ABYCH UŽ OD VÁS MĚLA-K O N E Č N Ě-KLID,BYL TO ZÁMĚR,NEPOCHOPIL,JSTE-ŠKODA-TAK VÁM TO POVÍM V NÁSLEDUJÍCÍM MAILU NAPLNO.A JEN PRO VAŠI INFORMACI,DNES MI KLUCI DOMA ČURAT PŘESTALI,VYŘEŠILA JSEM SI TO PO SVÉM,BEZ VAŠICH PŘIBLBLÝCH RAD A URÁŽEK A KRITIKY-ŽE VÁM NENÍ HANBA,JE MI VÁS FAKT LÍTO,CO TAKÉ JINÉHO,ŽE!

No, tak teď jste uhodila hřebíček na hlavičku. Tak oni ti psi jsou vlastně pro Vás nepodstatní, a vaše otázka byla blbost. Vždyť klid Vám nikdo neupírá, naše povídání, už ani nemusíte číst. Snad Vám každá naše zpráva nezaťuká na obrazovku, abyste ji honem přečetla. A to jsem ráda, že Vám kluci právě v tuto chvíli čůrat přestali. Snad jste jim nezakroutila krkem. Ne za tuhle větu, se hluboce omlouvám, to je fakt přiblá nepřípustná poznámka. No, hlavně, že jste to dokázala *hej*

doplněno 07.09.11 17:38:

Už jsem z toho taky nějak divná...Přiblblá, to také *smich*

doplněno 07.09.11 17:47:

Jo, a ještě něco. To jste hodná, že nás tak litujete, ale my se o sebe dovedeme postarat, jsme lidé, mělo by Vám být líto Vašich pejsků, ti se bohužel mohou spolehnout jen na Vaši péči.

doplněno 07.09.11 17:50:

A přitom máte tak hezké jméno, Dagmara, víte, že tak se jmenuje moje sestra, a já jí celý život závidím, že jsem ho nedostala já. Fakt, věřte mi to. Proto jste mi byla zezačátku i sympatická. No teď jste to trošičku pošramotila.

pt®

Ahoj Suzy, máš postřeh, taky jsem získala ten dojem, že Daška, hledá spřízněnou duši, která ji podpoří a možná ještě s tresty přitvrdí, ale nestalo se. Jsme na poradně nějaký ten pátek a tak člověk jaksi odhadne tazatele. Kéž bychom se mýlily. Doufám, že psíci ve zdraví přežijí, a že se Daška zamyslí, i když nechce před námi. Má asi trochu problém se sebevědomím, jinak by nám takto nereagovala, a ti psíci to vycítí. Doufám, že už vypravila psíky do kočárku a jde s nimi na klidné místo, aby se vyvenčili, možná, že už se i vrátila, když přestali doma čůrat. Třeba ty rady zde byly účinné a Daška si je vzala k srdci a mezi komentáři, co nám píše, tak chodí psíky venčit a to by byl pokrok. Suzy, papapa - stařenka

Však jsem Ti za ten nápad s kočárkem a mlsky, dala zelenou hokejku. Taky doufám, už se neozývá. ;)

pt®

Suzy, já ti dala zase modrou hokejku za kastraci proti přírodě. - stařenka

pt®
hodnocení

0x

"dv1958", nejste s takovým problémem sama. Určitě Vám zde napíše spousta rádců, co má pejsky. My máme také pejska a stejný problém. Konzultovala jsem to s psí psycholožkou, kterou jsem si našla na internetových stránkách. V žádném případě netrestat, ani novinami, ani křikem a už vůbec ne máchat čumák do výkalů. Trestáte psíky za to, co je pro ně /nakonec i pro Vás/ přirozené. Čím menší pes, tím kratší střeva a také častější potřeba čůrat. Když se psík nebude koukat, tak to po nich ukliďte, choďte častěji venčit a venku chválit, doma netrestat. Chce to trpělivost, Vaši psíci jsou ve stresu a je mi jich líto. - stařenka

dv1958
hodnocení

To strach mít nemusíte,mne to trestání bolelo víc než je a velice brzy jsem to dělat přestala,zvlášť když jsem viděla jejich reakci,ale vůbec nic se nezměnilo,čurají stále všude.Zvlášť ten dominantní,který je velice chytrý a když mu nyní počuranou plenu jen ukážu,už mizí pryč nebo si okamžitě vleze na místo,kde má potřebu vykonávat,když je tak chytrý,tak už vůbec nechápu,proč to dělá.Hovořím nyní jen o jednom pejskovi,protože druhém máme,bohužel v kleci,protože má uloženu tří týdenní léčbu v klidu,vyhodil si plotýnku,už za sebou máme skoro čtrnáct dní a bude to dobré.Proč do toho pletu toto,říkali jsme si,jestli třeba ten druhý nepřestane s očurávání,ale ono ne,zmírnilo se to,ale asi je to tím,že nečurají oba,jinak nic.On je to takový vůbec zvláštní pejsek,ale o to víc mě to u něj šokuje,když jsme si ho maličkého dovezli,byla jeho první cesta na kočičí záchůdek,aniž bychom ho tam někdy dali a chodil tam stále-doma je dominantní,ale venku se tak bojí,že chodí s ocasem mezi nohama a nečurá ani nekadí-toto ale dělal,i když se chodil vyprazdňovat na záchůdek,venku je z něj strašpytel,je to typický gaučák-takže je pro mne jeho chování doma naprosto nepochopitelné.Když ho sleduji,nikdy to neudělá,asi to ví a jen se začnu věnovat nějaké činnosti je to ocvrkané a když odejdu také.Jen se modlím,aby to přešlo,jako to přišlo.

marenka*

Jen poznámka. Jednou denně chodit ven je sakra málo, to jsem ještě neslyšela. Pak se nedivte. My chodíme ráno, pak ve tři, v šest a v devět. O víkendu víc, když je hezky. A že se venku bojí? Copak cítí vedle sebe vůdce smečky? Nebo někoho, koho mají chuť bránit? Já jsem svoje psy odnaučila bát se i ohňostroje. Vzala jsem je ven a tam jsem jim ukázala, že kdyby něco, od toho jsem tu já kdo to vyřeší. Doma by se nevyčůrali, ani nic nezničili, protože mě prostě nechtějí ne našvat, ale zklamat. A o tom to je.

Můj názor.

dv1958
hodnocení

To se tedy velice pletete,já jsem o jednoho z nich pečovala po operaci šourkové kýly,nosila jsem ho v kapse jak klokan,dokud se mu to nezahojilo a dýchala bych za ně,mají veškerý přepych po kterém může pejsek toužit,ale na venčení jednou denně jsou zvyklí a v zimě mi ven chodit odmítají a já je tam cpát nebudu,když se stejně nevyprázdňují,proč také.Ale stále hovoříme o něčem úplně jiném než proč jsem žádala o radu a to je čurání doma,které začalo až nyní ve čtyřech letech a já nevím,proč a co s tím,na ostatním se vůbec nic nezměnilo.Tak mi neukazujte,jaký jste dobrý vůdce smečky,tuto radu jsem fakt nepotřebovala.

martinaa*
hodnocení

0x

Nezmenila jste denni rezim? NOva prace, konicek, partner...? Mozna se pejsci citi opomenuti, tak naschval curaji...?

JInak samozrejme je okamzite prestante placat novinama, to nikam nevede. Tohle plemeno je silene, co se tyce chovani a naschvalu.

Opravdu je zkuste brat ven aspon 2x, i kdyz nechteji. Nejaka duslednost je potreba.

doplněno 05.09.11 22:05:

Podle posledniho prispevku mam dojem, ze si proste kluci dokazuji, kdo v domacnosti vladne.

dv1958
hodnocení

Jediné,co jsem si pořídila,je počítač,u kterého trávím dost času,ale máme ho o maličko delší dobu než co toto dělají,ale je fakt,že ne o moc.

pt®

Dášo - V, co je to platné, že psíka nosíte v kapse, že ho zahříváte, když na druhou stranu psíky trestáte za jejich přirozenost. Mařenka Vám to napsala stručně, jasně a pravdivě. Má psíky, má s nimi zkušenosti a Vám chtěla otevřít oči, ale Vy jste ji hned odpálkovala a rady jste si stejně nevzala k srdci. To, že je trestáte a pak zase nosíte v kapse je jen divadlo a opičí láska. Psík se Vás začal bát a proto začal čůrat, a za druhé s nimi nechodíte venčit. Vy jste nechtěla radu, jen jste chtěla slyšet, že to děláte dobře. Ne neděláte, musíte si ale vážně něco načíst a rady přijmout. My se Vám zde snažíme poradit, protože takových dotazů zde již bylo hodně. Když nechcete naše rady, tak si dejte do hledaného výrazu téma o pejscích a počtěte si. Je mi Vašich psíků velice líto. - stařenka

dv1958
hodnocení

Já mám takový pocit,že jste mě špatně pochopila,snad vám to bude jasnější po mých odpovědích.Já jsem si kupovala tuto rasu proto,že jsem nechtěla pejsky,kteří se musí venčit a bylo mi to doporučeno chovatelkou čivav,do tří let to bylo OK.Vy o mně hovoříte,jako bych je mlátila na potkání,to ale byla také rada od chovatelů.Když jsem viděla,že se mě bojí,ihned jsem toho nechala a ráda,to mi věřte.Nechtěla jsem s nimi chodit ven proto,že jsme před nimi měli malého knírače,kterého jsme venčili 4-5x denně a nakonec nám venku něco snědl a přestal jíst,pít,vylučovat,zvracel a nakonec přestal i chodit,nestačili jsme jezdit k veterináři a nakonec jsme ho museli během 14 dnů nechat uspat,protože měl chycená játra a ledviny a vlastně umíral,bylo to hrozné a znova už to opravdu zažít nechci,zvláště u těchto koťat,UŽ CHÁPETE?

martinaa*

Je to smutne, ale rodic, kteremu auto srazilo dite, tezko bude cely zivot drzet druhe dite pod zamkem... tak kontrolujte, o pejsci venku jedi, mejte je na voditku. Ze jsou zavreni doma jim skutecne ublizuje.

martinaa*

A neni mozne, ze berou PC jako vetrelce?

dv1958
hodnocení

Také mě to po vašem upozornění napadlo,protože když u něj sedím,tak si dost často vyžadují pozornost nebo za mnou leží na zemi na kožešině z berana.Zajímavé ale je,že to močení kolem pc nedělají,ani vůbec v místnosti,kde je,jen v těch ostatních.Já už jsem jim tam rozestavěla misky s pitím,ty zabraly,na ty si už nenačurali,ale zkusila jsem jinde jejich hračky,ale ty si klidně počurají.U někoho jsem četla pokapat citronellou,i to jsem zkusila,voněl celý byt,ale oni čurali dál.

hankauk*

Já mám dojem, že ti malí pejsci všeobecně jsou větší "psýchaři". Já to vidím venku, když chodím venčit toho našeho šmudlu. (TO ne že by byl ušmudlanej, je čistotnej jako kočka; takže mu říkáme i kočkopes.*smich*) Jak je to malá rasa, tak je to nervózní, hned to ňafe, útočí na našeho, i když ten je v pohodě. Myslím si, že jsou neustále ustrašení a v obavách, že se něco stane. Jestli jste doma něco změnili, tak to může být taky příčina. Navíc, pokud jste si třeba dříve více hráli, více hladili, apod. a teď tu samou "péči" dostává počítač, tak se mohou cítit ohroženi. A docela bych si troufla říct, že v tom vašem PC vidí psa, tudíž potenciálního konkurenta, takže si musí označkovat svoje území. *klik* Zkuste počítač zapínat, když nebudou přítomni, nebo až budou v pelechu, aby vás neviděli. Bude to chítít ale čas.. rychle to neodezní...

dv1958
hodnocení

Sednout si k pc,když nejsou přítomni je problém,mám je u sebe stále,právě za mnou leží na beranovi,chodí se mnou i na wc,do koupelny,naprosto všade i spolu spíme,do postele mi to,naštěstí nedělají.Ale také už jsem si všimla,že začali značkovat věci,které se přinesou domů,nemohu položit na zem nákupní tašky,to musí být vše nahoře,tuhle mi ocvrkali i vyprané prádlo,které jsem sundala z balkonu.Ve zverimexu mi radili právě ten pepř nebo skořici a dokonce zavírání do klecí nebo do vymezeného prostoru jen pro ně,což je panelovém bytě problém a na klece nemám to srdce.Brečeli by i v uzavřené místnosti,když jsem doma,myslím,že by ani nepochopili,proč tam jsou.

hodnocení

0x

Já to teda nechápu!I když je mi líto,že jste přišli o pejska,knírače.Ale kvůli tomu připravit vaše čivaví kluky o radost poběhat si venku?

dv1958
hodnocení

Já nechci připravit pejsky o radost z venku,když jedeme na chalupu,běhají celý den a večer mi to doma stejně dělají.Chtěla bych vidět vás,kdyby vám pejsek v devíti letech během týdne umíral před očima a pak jste ho ještě musela nechat uspat,brečela jsem,kudy jsem chodila a nebyla jsem schopna ani vyhodit jeho věci,nikomu bych to nepřála,asi jste si tímto ještě neprošla,že?Vůbec bych vám to nepřála.Ale koukám,že asi umíte jen kritizovat,ale rady se od vás nedočkám,alespoň ne takové,která by mi byla něco platná.Abyste.milá paní věděla,já jsem jim koupila i psí kočárek za 5.500,-Kč,abych si je mohla brát do města a supermarketů všade s sebou,ve zverimexu už mi říkají,že mají vánoce každý den,protože tam za ně týdně nechám nejméně pět set,ale toto vůbec není důvod,proč jsem na tyto stránky psala,to jen vy,mě k tomuto nutíte,abych se bránila,protože ze mne děláte nějakého psího tyrana,už se raději neprojevujte,děkuji-Dáša.

martina0*

Já Vás nechci kritizovat, nevím jaké to je mít doma tak maličkého pejska jako je čivava:) ale myslím si, že venčení třikrát denně by jim neuškodilo:) aspoň by se přestali bát venku, případně si pohráli venku i s jinýma pejskama, vyřádili by se a doma byste měla pokoj :) a v zimě jim šupnout svetřik aby nezmrzli a trénovat alespoň jednou denně. Napsala jsem jen svůj názor, nevím jestli by to pomohlo se značkováním. Každopádně to jak máte pejska ráda či jak se o něj staráte by se nemělo přepočítávat na peníze. Já za svého miláčka taky sice utrácím majlant :D ale nejšťastnější stejně je když jsme venku, cvičíme, hrajem si anebo jen tak na procházce... Každopádně držím pěsti, aby se pejskové naučili zas chodit na jedno místo a aby Vám už dělali jen radost.

dv1958
hodnocení

Já to také na peníze nepřepočítává,i když člověk počítat musí,když jedete jen z částečné invalidky jako já.Ono to s tím venčením tak snadné není,jak vy uvádíte.On se totiž jeden venku bojí,je mladší o půl roku proti druhému,který začal od doby,kdy jsme ho dovezli hlídat a naprosto po všem startuje,po lidech,dětech,psech a to je mu jedno velký-malý a po všem,co se hýbe-motýl,pták,ale takovým stylem,že by dotyčného pokosal,číhá a startuje,není to opravdu jednoduché,takže procházka je spíš za trest.Zkoušela jsem po začátku dvojvodítko,ale nepřichází v úvahu,protože ten,co startuje tahá toho bojácného za sebou a ten se bojí ještě víc.Víte on se bál vždy,i když je doma dominantní,venku je to opačně,ale jednou jsme byli venku a nějaký blb tam práskal kovbojský bičem,který dával rány jak petardy,já jsem myslela,že psi zešílí a ten debil se jen chichotal a práskal stále a od té doby to má pejsek tak nějak v sobě a reaguje na každě šustnutí,začal se bát i bouřky a všeho,pak je to problém a právě ten mi doma značkuje.Jak vidíte,tak to až tak jednoduché není.Oba jsou spokojeni jen na chalupě u mých rodičů,ale tam jezdíme jen jednou za čtrnáct dní.*bzum*

martina0*

A nemáte v okolí nějake klidné místo kam byste třeba pejsky na hodinku denně vypustila? Chápu, že pokud má Váš pejsek trauma z hlasitých a nepříjemných zvuků je to těžké. Ale, jak už bylo napsáno v této diskuzi, pes je pes a ne hlodavec, který by měl být zavřený doma či v kleci celý den. Chápu, že se o ně bojíte a jsou to Vaši miláčci, ale myslím, že pokud na ně máte dostatek času a hlavně trpělivosti jde zvládnout všechno. Na to, že se bojí by možná pomohl zkušený kinolog nebo cvičitel. Ale to už odbíhám od tématu, bohužel na značkování poradit neumím, naše štěně s tím teprv začíná a zatím jsem se díkybohu nemusela potýkat s problémy, co máte Vy. Omlouvám se za zahlcení diskuze malinko mimo téma:)

dv1958
hodnocení

Dobrý den,klidné místo tu opravdu nikde není,jsme uprostřed ohromného sídliště,které lemuje silniční obchvat a venčí tu psy všichni z celéh okolí,už jsem o tom mnohokrát přemýšlela i jsme vyráželi daleko od místa bydliště,ale psů je čím dál více i jinde,je to tu hrozné a na to,abych je vypustila proběhnout už není místo vůbec,asi bychom museli jezdit mimo bysliště autem,což je problém,protože já řidičák nemám a manžel odjíždí mimo město do zaměstnání a vrací se až večer.Dáša

hana57
hodnocení

0x

ahoj mám čivavy 3 a jsou to pejskové problém mám ten samý a zdá se mi že se přeznačkovávají takže jsem vše vzdala a uklízím a peru hadry které mám všude a už to neřeším protože ani tresty ani domluvy neplatí pravda je ale ta že to dobře vědí že se to nesmí stačí říct\kdo to udělal?! a už se pakují takže přeji pevné nery.Hanka

dv1958
hodnocení

Dobrý den,Haničko,to jste mě tedy moc nepotěšila,protože mi mluvíte úplně ze srdce.Moji se také přeznačkovávají,o to víc je pak vše očuráno,to je jasné.Víte,já jen nechápu,proč to začali dělat až teď po čtyřech letech klidu.Říká se,že to,co psa naučíš,jako maličkého,že to s ním jde celý život a jak vidím,není to vůbec pravda.Jen stále ve skrytu duše doufám,že to jednou přejde,jak se to objevilo.Zjistila jsem,že je možné to trošku omezit,když opravdu jednoho šupnete přes den na chvilku do klece,tak se to zmírní,ale asi je to jen tím,že se nepřečurávají.My jsme si museli koupit na jednu čivavku klec pro králíky je dost velká tak metr x půl m x také přes půl m na výšku,dá se otevřít i shora,tak tam má otevřené okénko,přední vstup jsem zajistila kolíčkem a je tam spokojený,vejde se mu tam pelíšek,plena na čurání i krmení s vodou.On si tam ale většinou potřebu stejně neudělá a čeká až ho dám vyčurat já,je to totiž pejsek,který čurá na povel,to mi říkala chovatelka,že prý ještě neviděla.Ono k tomu došlo tím,že měl tu šourkovou kýlu,dávali jsme ho operovat při váze třičtvrtě kg a lezl mu močový měchýř do ní,no a už nám to zůstalo.A mám krátkosrsté čivavy,takže je v zimě nevenčím,protože by akorát nastydli a stejně potřebu neudělají.

Moc děkuji alespoň za povzbuzení,že v tomto nejsem sama.U mne doma to vypadá naprosto stejně jako u vás,všade oblepené pleny,protože mám všude koberce a neustálá výměna,je to paráda.Nestačím pleny kupovat.Takže i vám silné nervy a buďme rády,že nám to nedělají i do postele,jak už tu někdo psal.Krásný den-Dáša.

pt®

Tak vidíte p. Dášo, napsala jsem to samé, co Hanka. Náš psík to dělá také, je mu 7 let a už jsem se s tím smířila. Chodíme s ním i v noci ven, jenže abychom to omezili, museli bychom mít budíka, a každé 3 hodiny v noci venčit, jak mi radila psí psycholožka, ale spoléháme na to, že se vzbudíme. Někdy usneme tvrdě a psík to udělá, uklidíme a hotovo. Někdy hudruju a psík zaleze do pelíšku. Víte také jsem pochovala psíka, auto nám ho před očima srazilo a jeho poslední pohled patřil mně. Vím, jak to bolí, brečela jsem kolik dní. A teď spí věčným spánkem na zahradě i se svými hračkami. Nynějšího psíka nám tak pokousal při venčení vlčák, že jsme rozhodovali o jeho životě. Vlčák mu překousl pravou nožku pod ramenním kloubem a tak ho pokousal, že měl nateklé nejen celé břicho. Nakonec nám psíka operovali a dali do pořádku, ale šrouby mu zůstanou v nožce až do smrti. Takže dala jste se na vojnu, musíte bojovat. Máte pejsky, musíte tomu přizpůsobit svůj život. Sportovec musí také svůj život přizpůsobit sportu a tak to je. Kočárek, nekočárek, s pejsky musíte ven a to několikrát denně, musíte jim přizpůsobit svůj život i pohodlí. - stařenka

dv1958
hodnocení

V tomto pozor,mně to psi v noci nedělají,to si pěkně vlezou na záchůdek a uleví si tam,kde mají.Je mi moc líto,toho-co jste si musela prožít s pejsky,to muselo být také hrozné.

hodnocení

0x

Mladý pejsek neznačkuje.Některý s tím začne tak kolem třetího roku.Když přeznakovávají po sobě stejná místa,tak by oba chtěli mít nejspíš vyšší místo ve smečce.Zkusila bych je naučit čůrat a kakat jen venku.Aby věděli,že doma se nic takového nedělá.Když nepomůže ani to,uvažovala bych o kastraci.Protože někdy začnou mít pejskové tak silné samčí pudy,že jim v značkování nic jiného nezabrání.A než být pořád naštvaná,že vám pejskové vše očůrávají,nebo je mít ,jak vy píšete v kleci ,to bych opravdu když nic jiného nepomůže volila kastraci.

dv1958
hodnocení

Dobrý den,také už jsem o tomto slyšela,ale mně to přijde,tak nějak proti přírodě a manželovi se to vůbec nelíbí.Názory se hodně různí,někdo je pro,někdo proti a někdo dokonce tvrdí,že to pomoci může,ale také vůbec nemusí-Dáša.

hodnocení

0x

Já se osmělím na něco zeptat. Jsou ti pejsci vykastrovaní? A co jsou, kluci, nebo holky? Mne totiž najednou napadlo, jak to tady všechno čtu, že se hodně často opakuje slovo "značkování". já nemám zkušenosti se psy, protože mám kočky, ale vzpoměla jsem si, že jsem mamce koupila kocourka a ten také začal značkovat, když dospěl. jakmile jsme ho nechali vykastrovat, přestal. Já nevím od kdy jsou dospělí pejsci, ale říkáte, že začali až po čtyřech letech. Co když to vězí v tom, že jednoduše opravdu značkují své teritorium. Pokud jsou vykastrovaní, tak se samozřejmě omlouvám, ale nedalo mi to. A také nejsem znalec psů, jen je mám ráda, jako všechna zvířata, a také mi je jich líto, že se třesou. Já Vám věřím, že už je neplácáte, ani jim nemácháte čumáčky v čůránkách. Napište, jestli jste našla nějaké řešení. Suzy.

borax*

Nejsou vykastrovaní, paní to příjde proti přírodě. Ano, značkují teritorium, to není proti přírodě, ale paní to taky vadí...tak tomu nerozumím. Chyba je ve výchově a přístupu. Je to problém spousty lidí co učí psa konat potřebu doma, když ji teda začnou vykonávat jak jim velí příroda, je zle (obzvlášť u dvou samců), ale jak vysvětlit psovi že až tak přirozený být nemůže?... nejde to.

Takže buď kastrace a velká šance, že to přejde...nebo oplechovat rohy a savo...

Ale to je přece směšné, to že je kastrace proti přírodě. Vždyť ten pejsek nežije v přírodě, ale v domácích, lidských podmínkách. Ještě bych rozuměla, kdyby se s nimi počítalo k chovu. Ale to by zase měla majitelka přispůsobit své obydlí k těmto požadavkům. No, já doufám, že si to ta paní alespoň přečte, protože napsala, že už se mezi nás nevrátí. Je mi těch pejsků opravdově líto, to, co dělají je přece správné, mají to v genech. To jakoby jí někdo zakázal menstruovat, a když by neposlechla, namáčel jí do toho nos a nasekal přes zadek. Ach bože. Já se s ní snažila spojit vnitřní poštou, ale není registrovaná. Ale to savo těm malým pejskům také moc dobře dělat nebude. A pak, myslím si, že si v tom případě najdou jiné místo. No, uvidíme, jestli se ještě tazatelka ozve.

suzy, víte co? Pro tazatelku je snadnější žít v (s odpuštěním) v prochcaném bytě, než se zamyslet nad tím, co lidé, kteří mají dlouholeté zkušenosti se psy, protože i čivava je pes, píší a radí. Uvědomit si, že miliony pejsků jiným majitelům po baráku nečurají. Že tedy musí být chyba v ní. Ne ve zvířatech.*hej* A také je zajímavé, že velcí psi tyto problémy s čuráním nemají. Ti malincí, kdy majitel neuznává slovo "pes" mají tyhlety problémy ve velkém množství. *sok* No řekněte, není to podivné?!

Myslím, že máte naprostou pravdu. Ale asi to bude mít co dělat s tím, že někteří majitelé malých pejsků, od nich očekávají, že se budou chovat jako kočky. Ještě že po nich nevyžadují, aby místo štěkání mňoukali. Určitě i malý pes potřebuje tu procházku. Mám kamarádku, má toho mrňouse, holého, s velkýma ušiskama. Je to roztomilé zvířátko a také dost háklivé. Ale ta s ním chodí dvakrát denně po parku, alespoň půl hodinky, jestli to není víckrát, a pokud jsem měla možnost vidět, ten pejsek se procházky dožaduje a ne, že se venku nevyprazdňuje. No já nevím, ale asi se majitelka těhto dvou chudáčků, více neobjeví. Měla si koupit plyšové a ty posadit do toho chlupatého koberce, nebo co to popisuje za kůži, kde ti pejsi leží. Má je myslím jenom jako živý,ozdobný doplněk svého interiéru. Ale co zmůžeme, nic. *nevi*

doplněno 07.09.11 12:28:

Však Vy mluvíte shora v tom samém duchu jako já. Ale tazatelka se rozhněvala. Ahojky. Suzy.

dv1958
hodnocení

KOUKÁM,ŽE SE NA MŮJ ÚČET VŠICHNI DOBŘE BAVÍTE-PŘÍJEMNOU ZÁBAVU-JÁ SE BAVÍM TAKÉ,TO TEDY MUSÍM UZNAT.MUSÍM VÁS ALE UBEZPEČIT,ŽE PSY JAKO BYTOVÝ DOPLNĚK ROZHODNĚ NEMÁME A O DETAILECH VENČENÍ,CHOVÁNÍ MÝCH PSŮ VENKU I DOMA VÍTE SAMI HOUBY,TAK DO TOHO NESTRKEJTE NOS.PROČURANÝ BYT TAKÉ NEMÁM A NIKDY MÍT NEBUDU,TO SI BUĎTE JISTI A PSI SE U MNE MAJÍ JAK V BAVLNCE,NETUŠÍM JAK TI VAŠI,ALE TO JE TAKÉ ROZHODNĚ JEN A JEN VAŠE VĚC,O TOM VÁS UBEZPEČUJI.TAKŽE KLÍDEK A STAREJTE SE O SVÉ MAZLÍČKY.RADU JSEM U VÁS NENAŠLA,ALE DRBAT,TO VÁM TEDY FAKT JDE...NO KOMENT.DÁŠA

martinaa*

My se starame a nasi mazlici se maji dobre. Poradit jste chtela Vy, problem mate taky Vy.

Kdyz do nej nemame strkat nos, tak si, vazena damo, trhnete nohou. Zde chodi lide pro rady, aby si z nich vzali neco k srdci.

hodnocení

0x

Snad už nejsou v kleci oba?

pt®

"arwi", fuj,*blee* to je hrozná představa, ale budu se modlit *andel*, aby to nebyla pravda, poněvadž by se vážně jednalo o týrání *uspech* a to už by se muselo začít jednat *klik*. - stařenka

dv1958
hodnocení

Milá,vševědoucí,stařenko,ještě maličkost pro vás,do klece jsem musela zavírat jednu z čivav na doporučení veterináře,že měla vyjetou plotýnku a jinak by ochrnula na zadní nohy a ta klec na králíky,kterou jste tak kritizovala má rozměry 102x52x40na výšku,zdá se vám to snad malé na 3kg čivavu-tak už snad máte klid a gratuluji za ty bodíky,i když vůbec netuším,žač vám je dali...*bzum*

No vidíš, Arvi, na to jsme jaksi pozapoměly, my dvě, já a stařenka. Vždyť on je jeden v kleci. Achich ouvej.

marenka*

Jj, vykastrovat, lupnout do klece a je klid. A jelikož jsem milovník zvířat, tak ty pejsky vezmu jednou denně ven. Musí jim to stačit, vězni taky chodí jednou denně na půl hodiny. *palec* A konečně se může uklidit. Jen bych ještě vymyslela dostatečně vysoký okraj z lina kolem klece, aby nelítaly chlupy. Tak... *bum*

Tohle si myslím bude ta pravá rada.

pt®

Mařenko, kéž by Daška už konečně prohlédla, je to k neuvěření, co se člověk dozví, jak zvířátka musí trpět a musí mlčet, protože neumí mluvit. - stařenka

dv1958
hodnocení

Týýýý,brďo,to jsem fakt nevěděla,že pejsci nemluví,dík za informaci,ale vyvedu vás z omylu,ti moji mluví a nechtějte vědět,kam vás posílají...

Nebýt dámy,mou nahozeného tématu,tak si ani nepokecáte,že-je zajímavé vás sledovat a k vaší debatě,jen tak na okraj,kdybych chtěla dát oba do klece,tak koupím ještě jednu,aby měl každý svou,museli by tam mít dostatek prostoru na pelíšek,plenu a krmení s pitím.

Tímto zdravím vaše mazlíčky,protože jestli se jim paničky věnují jako mailování-ale spíše to vypadá naopak,že-pak jsou to šťastní tvorečci.Moji mazlíčc šťastní jsou,tak je přestaňte řešit-já vaše také neřeším,toto jsem ovšem netušila,když jsem na tyto stránky začala psát,dozvěděla jsem se tak leccos,ale to,co jsem potřebovala ne.Venčit prostě budu jako doposud,pejský netrestám,protože to nemá smysl,kastrovat je také dávat nebudu a jdu jim uvařit kuřecí prsíčka-krásný večer-Dáša.

Jojo, jen aby to byla pravda. Kuřecí prsíčka. Dášenko, tak nám pošli fóťu, jak si na nich pochutnávají, to víš, my jsme ty baby nevěřící. A co se týče toho mailování, to jsi nějak pozapoměla, že právě Ty jsi psala, že od té doby, co máš počítač, pejsci na něj asi žárlí, protože sedíš u něho a už se jim tak nevěnuješ. Doslova jsi psala, že jsou oba za tebou, na nějaké té kůži, nebo kožešině, nebo co to bylo. tak póózor na slova, mámě paměť. Ale máš pravdu v jednom, docela dobře jsme si pokecaly, škoda, že se nemohli připojit ti Tví mluvící mazlíčci. To by byla teprve prča. To bychom se asi nestačily divit. Dost možná, že by už v tuto chvíli, některá z nás, zvonila u Tvých dveří. To je ovšem myšleno obrazně! Neboj se a klidně otvírej beze strachu.Jo a schválně se jdu podívat, jakou to klec má ten první, co je nemocný. mluvím o tom prostoru. Hned jsem zpátky, ale mám pocit, že to nebude nic moc. Něco jako pro králika. Když,tak se omluvím.

doplněno 07.09.11 19:41:

Takže omluva se nekoná. Je to klec pro králíka! Zavřít pejska do klece pro králíka, a ještě se s tím chlubit, že ji můžete otevírat i shora, že tam má plenku a misku s vodou a na žrádlo, to už si opravdu děláte srandu. A ještě máte tu odvahu, se tady rozkřikovat. Že se nestydíte. Pes není králík, ani kočka ani nic jiného, je to pes, i když malý. Krucipísek! A už dejte pokoj, my na Vás rychle zapomeneme, i když v podvědomí mi zůstanete jako výstražné znamení navždycky. Vytvořila jste precedens! A až se zde bude zase někdy něco podobného řešit, určitě si na Vás vzpomenu, a neodpustím si Vás uvést, jako odstrašující příklad. Suzy.

dv1958
hodnocení

V čem jsem,prosím,já jako odstrašujicí příklad,můžete mi to vysvětlit,já nevím,vy jste poradna nebo nějaká kritička?Já už si ,díky vám,také rozmyslím,někde požádat o radu,kterou stejně nedostanu a místo toho se propírá moje soukromí, o kterém už se dále širit nebudu,protože nechci ani pomyslet,kam bychom se za chvíli dostali a teď mě napadlo,není on toto vlastně účel vaší kritičny,asi ano.Naznám chovatele,který krmí pejsky Royal caninem pro čivavy,denně mají tyčinky Vitakraft z králičího,klokaního,pštrosího masa,k tomu tyčiny králičí Rinti, Dr.Clauder¨s sušená masa hovézí a jehněčí a sušená masa Wanpy kuřecí,hovězí,jehněčí-dáváte to svým psům i vy-velice pochybuji,jinak běžně papají kuřecí prsa s troškou másla,protože samotná už nechtějí a šunčičky,nejlépe dětskou,junior extra a milují nektarinky,hrozny,rajčata,meruňky.To jsou chudáci,co?Ale nebojte-vás bych tu nechtěla,to bych brzy přišla o nervy,ale vydržím dost,to mi věřte a i blba přesvědčím,že je blb.To už jsem vám ale odkryla své soukromí zase víc než dost,což jsem v úmyslu neměla-krásný večer-Dáša.

Jo a ještě jsem zapomněla na uzená vepřová střívka,která papají a enzymatickou zubní pastu,kterou jim čistím zuby-přeji vám krásné sny...

martina0*

Jen taková drobnost. Někde jsem četla, že hrozny pro pejsky nejsou zdravé :) Podle toho co tu píšete si je opravdu opečováváte jak miminka :) nejsou maličko rozmazlení? můj pes kdyby mi nechtěl žrát samotne neochucené kuřecí prsa tak by nedostal nic jiného a to nemám žádného obra, mám jacka russela. A šunčičky dostává opravdu výjimečně, jen pokud splní co chci:) a ne jen tak zadarmo... Takovouto "výchovou" už z nich asi vymizelo téměř vše, co je dělá psy. No ale každý máme na výchovu a péči jiný pohled :)

doplněno 07.09.11 21:15:

Ale zas abyste si nemysleli, že ho nějak zanedbávám, dostává spešl pamlsky pro psiska (sušené maso atd.) a jedno z nejkvalitnějších krmiv :)

dv1958
hodnocení

*vtip*To je zábava,co-já jsem si myslela,že psem bych u vás být nechtěla a máte v tomto naprostou pravdu-každý má na výchovu jiný pohled.*ee*A hroznama je necpu na potkání,když zbaští kuličku,tak jim to naprosto stačí,buďte v klidu*haha*

marenka*

No, milá paní, hrozno je pro psa toxické. Je jasné, že kulička hrozna neohrozí 40 kilového vlčáka. Ale jestli ti vaši váží já nevim 3 kg, pak si to spočítejte. Já mám třeba 20x víc. A sníst 20 kuliček, něčeho, co mi odepíše ledviny... Malá kulička je to pro vás.

martina0*

No, já bych Vás jako svého psa taky nechtěla to se nebojte:D myslím, že můj pes má vše co potřebuje, dobrot až moc protože moc dobře ví, že když něco udělá dobře dostane to co mu chutná a proto mám v jeho 5 měsících jakš takš vychovaného pejska který se mi doma nevyčůral už dva měsíce:) a myslím, že ten můj pes se má líp než ti dva vaši a to hlavně proto, že se každý den může potkat s "kamarády" a pořádit si. A ty hrozny... já bych je nedala psovi ani za nic... to už mu radši uvařím zeleninku a je na vrcholu blaha:)

pt®

Daško, *ua**smich**hej* teď jste mně pobavila. Vy tak lžete, že tomu až sama věříte. Nebo jste to přepískla a jste už tak zhulená, že nevíte, co píšete, vždyť ti pejsci by už museli být z Vaší péče "hore pácem". Čekala jsem, že už budete psát rozumně, ale ne. Vy ty psíky nemáte ráda, Vy je máte, jako nějaký exponát, s kterým se chcete chlubit. Jen se chlubíte, jak malé dítě a hrajete si na "hvězdu". Myslím, že byste potřebovala pořádného chlapa a hned byste měla jiné starosti, než se tady s námi dohadovat. Už jste byla s psíky venku? Pes potřebuje ven a očichat značka jiných psíků, je to jejich přirozenost. Máme zahradu, ale s psíkem chodíme i tak venčit, mimo zahradu, prostě ti psíci to potřebují. Pokud ty psíky máte ráda, tak poslechněte některé rady, neli všechny, tím těm psíkům uděláte jen dobře. Už opravdu nevím, jak Vám to napsat, aby jste to pochopila. - stařenka

martina0*

Já myslím, že si paní pojede stále tu svou :)

dv1958
hodnocení

*hej*Vy mě asi také moc neposloucháte,že psala jsem,že máme zahradu třicet kilometrů od místa bydliště,ale-co-já už vlastně vůbec nevím,proč se tady s vámi ještě vůbec bavím-mějte se*uspech**jasne*

Tak tedy jinak. když si nedáte říci! Vaše prvotní otázka zněla: "Mám dvě čivavy a začali čůrat v bytě. Zkusila jsem pepř, nasekat jim letákem, vymáchat jim ČUMÁKY, (u čivavy, čumák?), ve výkalech, nic nepomohlo, dělají to dál. všude mám pleny, plechy atd. Když přijdu domů, nevítají mě, jsou vystresovaní a třesou se ve svém pelíšku. Poradte, co mám dělat."

A na toto téma, jsme milá dámo, reagovali všichni. Bylo nám pejsků líto a snažili jsme se vám pomoci. Každý dle svého nejlepšího svědomí. Načež jste Vy reagovala podrážděně a tvrdošíjně jste odmítala každou rozumnou radu. Nakonec jste to Vy sama zvrhla v diskuzi o něčem úplně jiném. nikdo se Vás nikdy neptal, čím Vaše psíky krmíte, tak nechápu výčet, klokaního, pštrosího kuřecího a "mišli pišli". Krmte si je třeba kaviárem, co nám je do toho? O tom nebyla řeč, tak co se snažíte vykompenzovat vaší neschopnost výčtem smyšlených potravin, které samozřejmě Vaši ubozí psíci nikdy neviděli, natož aby ho okusili.

Dále píšete, a to vskutku nevím, co Vás to popadlo, že umíte i blbci dokázat, že je blbý. No, jestliže tomu tak je, tak Vám doporučuji aplikovat své umění sama na sebe. Možná, že to bude k něčemu dobré.

Jinak, Vaše soukromí mne ani trochu nezajímá, zajímala jsem se o životní problémy vašich psíků. A v tom jsem se, tak, jako i ostatní, snažila nějak přispět. Jenomže Vy jste zatvrzelá osoba, která už neví kudy kam, mele páté přes deváté a ještě se cítí dotčeně. Chtěla jste mé vysvětlení, tak tady ho máte. S pozdravem Suzy.

dv1958
hodnocení

Milá dámo,vysvětlila jste mi jen,jak jste natvrdlá va sama,o krmení psů jsem začala jen z toho důvodu,že vy jste začali,jací jsou to chudáčci,jak se u mne mají zle.A že nevrtáte do mého soukromý-prochcaný byt,tvrďák manžel a nevím,co ještě,nepřeháníte to už trochu DOST?!DO TOHOTO VÁM UŽ OPRAVDU NIC NENÍ A JAK VIDÍTE,PSI SE U MNE ZLE NEMAJÍ A I KDYBY SE MĚLI,ZAS VÁM JE DO TOHO HOUBY.MŮJ PROBLÉM VAŠE RADY NEŘEŠÍ,JEN JSTE MI HNULI ŽLUČÍ A O TOTO JSEM FAKT NESTÁLA.NA PEJSKY SE TU BYLA PODÍVAT I CHOVATELKA ČIVAV,BYLA NADŠENÁ A PRÁVĚ PROTO MI NECHALA I DRUHÉHO PEJSKA,I KDYŽ BY Z NĚJ MĚLA DALEKO VĚTŠÍ ,JEK SE ŘÍKÁ VEJVAR,KDYBY HO PRODALA DO ZAHRANIČÍ,ALE VÍ DOBŘE,ŽE JSOU U MNE JAK V BAVLNCE,TAK HO RADĚJI NECHALA TADY,VÍTE-MILÁ PANÍ A TO,ŽE JE NECHCI VENČIT,TAK S TÍM BYLA OBEZNÁMENA UŽ PŘI KOUPI A ŘÍKALA,ŽE TO VŮBEC NENÍ ŽÁDNÝ PROBLÉM,tak o čem se se mnou ještě chcete bavit,já SI MYSLÍM,ŽE JSME SKONČILI-KRÁSNÝ ŽIVOT VÁM I VAŠEMU PEJSKO,ALE JEN PODLE VAŠICH PŘEDSTAV-JÁ TO DĚLÁM TAKÉ TAK,ALE JAK VIDÍM,NAJDOU SE LIDÉ,KTERÝM SE TO DOKONCE NELÍBÍ-DÁŠA.

Dášo, zadejte do vyhledávače nick každé z nás, kteří tady tak blbě radíme a přečtěte si naše rady na jiná témata. Zjistíte, že jsme ještě nikdy nebyly takhle moc agresivní. *hej*Já se za svoji osobu omlouvám. Jak jednáte se svými psy, je pouze vaše věc a já jsem se dala vyprovokovat. Měla jsem pochopit, že komu není rady, tomu není pomoci. Jen jsem vzala v úvahu, že když napíšete, že vám pejsci doma čurají, že máte problém s pročuraným bytem. Dala jste nám informace, hodila do prostoru část svého života, dala v šanc svou pověst a my si daly dohromady pár věcí, jejichž souvislosti se vám, možná právem, nelíbí. Pochopila jsem, že stojíte o naše názory, ke kterým jste nám dala informace. A my vám své názory napsaly.*klik* Přeji vám i vašim pejskům krásný a dlouhý život. babka z Ostravy

dv1958
hodnocení

*slunce*Děkuji vám,jsem ráda,že už budu mít klid *modla* a přeji taktéž vše nej vám i vašemu pejskovi*houpy*Dáša.

martinaa*

Suzymon, uz nemam bodika, ale Vam davam hned 10!*palec*

Děkuji Martino. moc jste mne potěšila tím, co jste mi napsala. Kam se hrabou bodíky! Vždyť přece víme,že o ty snad až zase nejde. Jde o porozumění. Ahojky,a opravdu ze srdce děkuji. Suzy.

borax*

Přidávám se k Martině, je to tak...

martinaa*
08.09.11 22:27
dv1958
08.09.11 23:13
hodnocení

*hej*

dv1958
08.09.11 23:12
hodnocení

*bzum*

pt®

Suzy, přesně, jasně a pravdivě jsi to shrnula. Většina má stejný nebo podobný názor, jen tazatelka odlišný, tak ať si jej nechá, má na něj právo, jen škoda, že psíkům pomoci není. *plac*- stařenka

Všem Vám velice děkuji ještě jednou! Bojovali jsme všichni společně, za jednu a tu samou věc! Snažili jsme se poradit a pomoci. zvrhlo se to v dohadování, a napadání. Ale to nevadí, protože je to tak, jak to v životě chodí. Něco zlého, pro něco dobrého! A my, kteří jsme se této debaty zůčastnili, zase víme vzájemně o sobě o trochu více a jsme si ještě bližší. A to za ty nervy stálo! Ahoj všem, a velké díky za morální podporu. Vaše Suzy.

dv1958
08.09.11 23:20
hodnocení

*uspech**haha**slunce*

dv1958
08.09.11 23:18
hodnocení

*houpy*

*andel**zed*Pro dv1958, *sok**jasne**vezen**pivo**bum**uf**hi**fn* A tak dál...

bela*

Nechce se mi procitat celou diskusu,ale mam jen jednu radu.Lide podobne vasemu typu by si VUBEC nemeli porizovat nejaka zviratka,natoz pejsky.Darujte je prosim nekomu,kdo ma k tem tvoreckum nejaky vztah.

dv1958
hodnocení

*zed*VY JSTE,PANÍ BELO NEBO JAK SE JMENUJETE ASI PADLÁ NA HLAVU,ŽE-TYTO DISKUSE UŽ MĚ ZAČÍNAJÍ OPRAVDU VYTÁČET,KAŽDÉMU ZNÁMÉMU,KTEŘÍ VĚDÍ JAK KRÁSNĚ SE MOJI DROBEČCI MAJÍ DÁVÁM KONTAKT NA VAŠE PŘIBLBLÉ NÁZORY,KTERÉ JSOU ABSOLUTNĚ OD VĚCI,JSTE NAPROSTO MIMO,PŘÁTELÉ,KDYŽ JSOU TI MOJI DROBEČCI TACÍ CHUDÁCI,PROČ SE TEDY ODE MNE NEHNOU NA KROK?TO BY ASI TAKOVÉ CHUDINKY,JAK PÍŠETE NEDĚLALY,ŽE-UŽ MI OPRAVDU DEJTE POKOJ NEBO NA VÁS PODÁM TRESTNÍ OZNÁMENÍ ZA ZASAHOVÁNÍ DO MÉHO SOUKROMÍ,NAPADÁNÍ A URÁŽKY NA CTI,PROTOŽE UŽ MI OPRAVDU LEZETE KRKEM,AŽ NA NĚKTERÉ VÝJIMKY,NAPROSTO VŠICHNI,S TAKOVÝMITO RADAMI JDĚTE NĚKAM,ŘEČENO SLUŠNOU FORMOU.VŠEM MILOVNÍKŮ ZVÍŘAT,KTERÉ ZNÁM,A JE JICH DOST,PORADÍM,ABY SE NA VAŠE STRÁNKY V ŽIVOTĚ NEOBRACELI,JE TO ZA TREST.*plac*

martina0*

Já myslím, že Vám tu nikdo nechtěl záměrně ublížit. Jen má většina lidí trochu jiné metody výuky a výchovy pejska. Já osobně si nemyslím, že by se u Vás hafáci měli nějak špatně, jen se k nim nechováte jako k psům :) Každopádně, pokud jsem Vás v předchozích komentářích nějak urazila či Vám ublížila tak se omlouvám, protože to opravdu nebyl můj záměr a chápu, že pokud si myslíte (nebo víte) že je máte ráda a chováte se k nim jak nejlépe dovedete a jak si to podle Vás zaslouží, tak je tato diskuze v některých částech opravdu nepříjemná. Přeju Vám ať už psiska dělají jen radost a minimum starostí :)

Pro Martinu O. Jste moc hodná, že se té paní omlouváte, ale já jsem všechno projela znova, ale asi budu přitroublá, protože Vy jste jí přece neřekla slůvka křivého. Já znám Martinu s koníkem, a ta se jmenuje Martinaa, ta ano, tahle naše Martina se debaty aktivně účastnila, ale nikde jsem nenašla jediný příspěvek, od Martiny O. Ale v podstatě s Vámi souhlasím, ta paní totiž rozpoutala vichřici, ve sklenici vody. To všechno, nic kloudného, nepřineslo. Bohužel. Jen možná jedno jediné pozitivum. A to je to, že Dáša dala naší adresu i svým známým. Tím pádem můžeme očekávat nové a určitě dobré abonenty, na tyto stránky. ;) necháme to na jejich úsudku. Suzy. *placni*

pt®

Suzy, já to vidím u Dašky už na trojjedinost: dv1958 + osc + martina0. To je člověk, který se nudí, místo aby chodila venčit psíky, tak je její hobby se hádat, urážet a nadávat. Co se dá dělat, lidé s nižším IQ, to jinak ani neumí.*ee* - stařenka

martina0*

:) stařenko, opravdu s paní Dášou nemám absolutně nic společné, jen se mi zdálo, že to už malinko psychicky nezvládá, tak jsem chtěla napsat aspoň něco "povzbuzující" nebo tak nějak bych to řekla:) Pokud si všimnete nějaké ty komentáře tam opravdu mám, sice nejsou nijak urážlivé, ale příjemné taky moc nejsou - některé. Můžete juknout i na styl, jakým píšu já a ona a věřím, že uvidíte aspoň malý rozdíl:)

pt®

"martina0", tak už to vidím, opravdu s Dášou nemáte nic společného, naopak dobře jste jí to napsala. Stejně si myslím, že si do trojjedinosti někoho dosadí, ta nedá pokoj. O psíky jí od počátku nejde, jelikož každou radu odsoudila a motala úplně jiné věci. - stařenka

martina0*

Naprosto souhlasím... Všchny dobré rady smetla ze stolu a dál si jela tu svou :) moc nevím co chtěla slyšet, možná jak vše dělá správně a chyba je ve psech... Jenže ve zvířeti většinou chyba nebývá. Většinou (nebo téměř vždy) za to múže páneček...

dv1958
hodnocení

:DTO VÍTE,ŽE ANO,MILÁ PANÍ A JAKO VY*ua*,ZASE UVAŽUJÍ JEN INTELIGENTI-JÁ JSEM NAPROSTÁ BLBKA-RADĚJI VÁŠ DUŠEVNÍ ÚÚÚÚÚÚÚÚÚPRD NEBUDU KOMENTOVAT *blee*

martina0*

Nějaké příspěvky tam mám.. ze začátku s aspoň trochou snahou pomoci, potom už trochu na jiné téma :D A ano souhlas, paní se přišla jen "pohádat" a možná i pochlubit jak se ti její pejsci mají bezvadně:D no ale jak už jsem psala každý na to máme svůj názor.. já osobně bych si radši pořídila plyšáka či králíka, kdybych ho chtěla mít jen doma a pořád do něj něco cpát atd... Ale nechtěla jsem hodnotit, opravdu nevím jak to u nich doma vypadá... Každopádně pokud bude víc takovýchto přispěvatelů tak se alespoň nebudem nudit :D

pt®

Zazvonil zvonec a pohádky je konec.*slunce* - stařenka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]