Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se postarat o ptáče hrdličky

Od: martinas* odpovědí: 11 změna:

Před chvílí jsme našli v lesíku u domu ptáče. Podle fotek z internetu jde s největší pravděpodobností o hrdličku. Je už téměř opeřené, vnímá, vypadá zdravě. Prosím o radu, co dál, čím ho krmit, jak často... Budu vděčná za každou radu. Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nesahat, nechat osudu! Příště se této milosrdnosti vyhněte v zájmu dotčených ptáčat!

doplněno 05.09.11 19:54:

Jak jsem již napsal, nevědomost zabíjí...

martinas*
hodnocení

V zájmu ptáčat je nechat umřít? Nevim, jak bych to vysvětlila svojí 3leté dceři, co šla s námi. Možná jsem měla ještě dodat, že ptáčata byly dvě a jedno bylo už studené a nedýchalo. To druhé bylo taky na pokraji smrti, ale doma se po zahřátí probralo, reaguje a vypadá z nejhoršího venku. Říkejte si co chcete, ale nechat jsme ho tam prostě nemohli. Takže děkuji za pokárání a teď prosím o radu, jak se o něj postarat, když už jsme tedy byly tak měkcí, že jsme ho nenechali umřít.

sargo*

To jste určitě napsat měla - "zachránců" zvířat, které tím odervou od rodiny, je stále dost. I když si po pravdě myslím, že vysvětlit do dítěti by byla i tak lepší volba (to moje s tím problém nemělo, i když mu to bylo líto), pokud berete ohled na jeho city, tak pomněte, že vám doma s dost velkou pravděpodobností uhyne - a to už se bude vysvětlovat hůř.

Jinak hrdlička není špatná varianta, holubářů je určitě pořád dost a tak věci pro ně by měly být k sehnání. Zavolala bych veterináři, ve větších městech mají pohotovost nonstop, pro začátek by měl být schopen poradit co s ní v domácích podmínkách :)

krkovicka*
Zabalte jej do šály,do tzv.mumie a přes pipetu kapte vodu.Kolíček nebo pinzeta poslouží jako náhrada matčiného zobáku.Mušky,broučky,kousky žížal...Vše je jen na osudu.Vložte jej do vystlané krabice(natrhané ubrousky nebo sláma).To je vše co mohu poradit.
martinaa*

Hrdlicka je bylozrava. Tudiz musky a zizaly v zadnem pripade...

Tazatelko, mrknete na odkaz hrdlicka.blog.cz/....

martinas*
hodnocení

Šlo mi hlavně o to krmení, na internetu píšou, že je hrdlička býložravec...

krkovicka*
Hrdlička?Tak to Nevím,no.S kamarádkou jsme odchovaly kosí ptáče...Nejradši mají slunečnice-semínka.ale zas jestli je to vhodný pro ptáče.

martinaa*
hodnocení

0x

Kousky maceneho rohliku, chovatele davaji i smes na rucni dokrmovani papousku.

martinas*
hodnocení

Díky moc! A rohlík máčený asi ve vodě, mléko předpokládám, že ne..?

martinaa*

Ano, voda:) Taky jsem kdysi nasla ptace a nadsene jsem ho donesla domu... za dva dny se uzdravilo a v noci, kdyz jsem u nej nebyla, odletlo, mela jsem velkou radost. Za par let mi pak tata rekl, ze ptace v noci umrelo, ale radeji mi rekli milosrdnou lez...:(

Dneska, pokud najdu ptacatko (neplati pro vzacne ptaky, dravce, strakapoudy aj.), je nechavam na miste. Priroda velmi dobre vi, co dela... prirozeny vyber je prirozeny vyber. Ovsem - tenkrat jako dite bych toto taky neuznala:)

jabraka*
hodnocení

0x

Myslím že krmení jako u holubů.Matky jim ovšem semínka nechají uležet ve voleti a pak jim je vkládají do krku.Řekl bych,že suchá semena by ho asi odpravila,měla by se nechat asi nasáknout.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]