Nejste přihlášen/a.
Před chvílí jsme našli v lesíku u domu ptáče. Podle fotek z internetu jde s největší pravděpodobností o hrdličku. Je už téměř opeřené, vnímá, vypadá zdravě. Prosím o radu, co dál, čím ho krmit, jak často... Budu vděčná za každou radu. Díky
Nesahat, nechat osudu! Příště se této milosrdnosti vyhněte v zájmu dotčených ptáčat!
doplněno 05.09.11 19:54:Jak jsem již napsal, nevědomost zabíjí...
V zájmu ptáčat je nechat umřít? Nevim, jak bych to vysvětlila svojí 3leté dceři, co šla s námi. Možná jsem měla ještě dodat, že ptáčata byly dvě a jedno bylo už studené a nedýchalo. To druhé bylo taky na pokraji smrti, ale doma se po zahřátí probralo, reaguje a vypadá z nejhoršího venku. Říkejte si co chcete, ale nechat jsme ho tam prostě nemohli. Takže děkuji za pokárání a teď prosím o radu, jak se o něj postarat, když už jsme tedy byly tak měkcí, že jsme ho nenechali umřít.
To jste určitě napsat měla - "zachránců" zvířat, které tím odervou od rodiny, je stále dost. I když si po pravdě myslím, že vysvětlit do dítěti by byla i tak lepší volba (to moje s tím problém nemělo, i když mu to bylo líto), pokud berete ohled na jeho city, tak pomněte, že vám doma s dost velkou pravděpodobností uhyne - a to už se bude vysvětlovat hůř.
Jinak hrdlička není špatná varianta, holubářů je určitě pořád dost a tak věci pro ně by měly být k sehnání. Zavolala bych veterináři, ve větších městech mají pohotovost nonstop, pro začátek by měl být schopen poradit co s ní v domácích podmínkách
Hrdlicka je bylozrava. Tudiz musky a zizaly v zadnem pripade...
Tazatelko, mrknete na odkaz hrdlicka.blog.cz/....
Ano, voda Taky jsem kdysi nasla ptace a nadsene jsem ho donesla domu... za dva dny se uzdravilo a v noci, kdyz jsem u nej nebyla, odletlo, mela jsem velkou radost. Za par let mi pak tata rekl, ze ptace v noci umrelo, ale radeji mi rekli milosrdnou lez...
Dneska, pokud najdu ptacatko (neplati pro vzacne ptaky, dravce, strakapoudy aj.), je nechavam na miste. Priroda velmi dobre vi, co dela... prirozeny vyber je prirozeny vyber. Ovsem - tenkrat jako dite bych toto taky neuznala
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.