Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
moje bíglice když venku najde klacík nebo něco jiného, tak mi ho nechce dát a vrčí na mě, to samé třeba doma s ponožkou, mám strach, že když už vrčí tak by mě mohla kousnout, přitom je děsně hodná chjo. Mám pocit, že se jí začínám při takových situacích bát a ona to cítí. Nevíte někdo jak jí vzít kořist, aniž by mě mohla kousnout? Doma když si hrajem s hračkou mi ji dává bez problému. Děkuji M
doplněno 04.09.11 09:36:na poslušnost chodíme, já s ní trénuju každý den, vážně podctivě. A skutečnost je, že jsem měla pocit, že snad neslyší, ale díkybohu slyší. Několikrát jsem ji i zalehla, ale nepomáhá to, ona asi cítí, že se ji v určitých situacích bojím a toho zneužívá. Pán, který mi ji pomáhá cvičit je proti stahovacím řetízkovým obojkům, jaký na to máte názor?
doplněno 04.09.11 09:51:Jo a fence je rok a dva měsíce.
Já bych ji trénovala postupně na čemkoli, co zrovna drží v tlamce - nejdřív věci na kterých jí až tak nezáleží, např.hračce apod. - řeknu pusť a rozevřu jí čelisti, odeberu tu věc, pochválím ji, případně dám nějaký pamlsek a pak jí tu sebranou věc vrátím... tak ji postupně naučím, aby mi dávala cokoli, co právě drží v tlamě, na povel - když na vás vrčí a nechce vám to dát, znamená to, že neuznává vaši autoritu a chce si prosadit svoje, to jí nedovolte tak hodně zdaru
monika, mnohem lépe by se mi odpovídalo, kdybych věděla kolik máš roků a jak je stará psina. A také, jestli jste cvičili poslušnost.
Záleží jaké je to vrčení. Naši při přetahování vrčí, ale je to cosi, co patří ke hře. Kousnout nechtějí ani náhodou. Čím víc vrčí, tím víc ho to baví a já mu ještě hlubokým hlasem říkám "dej to sem" a jenom popotahuju. Nechám ho vyhrát, pes je spokojený a vlastně o nic nejde.
Pokud je to vrčení zlostné, pak opravdu stačí přísně se postavit a říct něco v tom smyslu, že se vám to nelíbí. Já používám "co to je?" nebo "co to zkoušíš?". Pes přestane a přesně jak tu psala hankauk, ještě se jde vnucovat.
Ale přikláním se k doprovodnému zvuku u hry, měla byste slyšet ten rachot, když se přetahují naši psi spolu. To zní jak když ukazují v televizi souboje vlků o kořist. Strašidelné, ale směju se tomu, vím že je to hra.
No, ale došlo mi, že když takovým tajemným hlasem řeknu Dorce-"Co to máš?! Dej to sem!", ihned padne na lokty a začne vrčet jako vlkodlak. Sranda veliká! A když ji něco z papule chci vzít, ostře, ale tiše, zavelím-"Sssedni" a naprosto jistě, bez zaváhání po ní chmátnu a do té papuly sáhnu. A až pak říkám něco o čuňatech vepřových.
Musí vědět, kdy končí sranda a začíná náboženství.
Tak to náš pes nevrčí... když má něco v tlamě. To takhle jdeme ven, zaběhne do roští a už má v tlamě tenisák. Je schopen ho v té tlamě mít celé venčení, než dojdeme domů. Když se mu ho snažím vzít z tlamy, tak nepustí. Na povely nereaguje. Prostě ho chce mít na hraní doma. Tak vezmu klacek a hodím, že si jako hrajeme. On běží pro klacek, tenisák musí pustit a pak donese klacek. V tom se otočíme a jdeme domů. Na tenisák už zapomněl a chce jen ten klacek. Ten pak před ohradou zahodím a domů jdeme bez problémů. Někdy si ale takhle hraje. Donese třeba kocoura... hračku, dá mi najevo, že ho mám chytit a nepustí ho z tlamy. Přetahujeme se o něj. A když má něco, co fakt nechce pustit, tak dostane pamlsek, protože chuťové buňky jsou mocné čarodějky a laskomině prostě nemůžou odolat. JE to lepší než ožužlávat kus dřeva nebo plyše.
Vrčí jen v případě, že třeba chce ven, ale není jeho čas. Nebo byl venku před 10 minutami a vymýšlí blbosti. Nebo když jíme a je odkázán do pelechu - to se mu nelíbí. Tak vrčí... tak zvláštně "pod vousy" a dělá, že je neviditelný. To mu vždycky řeknu, jak si dovoluje na mě vrčet. Tak dojde a chce pohladit. ... No, je to trdlo.
Naštěstí na našeho psa žádné chvaty dělat nemusím, abych mu ukázala, kdo je pán. On ví, že když zlobí, tak dostane na zadek - prostě ho plácnu. A to je pak jak andílek. Jinak mu můžu dělat co chci s tlamajznou, ušima, nohama... ví, že mu neublížím, tak drží.
když vrčí tak nemusí kousnout.Má třebe jen bojovnou náladu a dělá jí dobře,že se přetahujete.Záleží asi taky na tom,jestli vrčí jen při přetahování nebo už stačí se k ní přiblížit,když má klacek v hubě.Jestli vrčí už když se k ní přiblížíš tak asi fakt nechce,aby jsi ji to brala a radši bych ji nechal být.
Pritele krizenec vlcaka a boxera taky vrci, kdyz se s nim pretahuju o klacek, nafukovaci dusi, balon... a jak se dostava do raze, tak se schopny chnapnout, ale nikdy to nemysli ve zlem Pro nej je to hra... ale nesmim dat najevo, ze se bojim. Nekdy ucuknu, ale nebojim se.
Retizkovy obojek neni spatny, ale hodne panicku ho neuznava. Radeji doporucuju cvicak, a to kvalitni, kde ji nauci poslouchat a na povel "dej" Vam ten klacek vazne da.
Vzít kořist můžete tak, že psa takzvaně vyvěsíte...takže na vodítko a přizvednout na obojku do vzduchu přední nohy. Ne psa oběsit! Jen nadzvednot aby stála zadníma na zemi. Pes věc pustí, pak ji můžete odkopnout a vzít, popřípadě psa odvedete...
Jinak doporučuji cvičit, cvičit, cvičit...cokoliv, ale aby bylo jasno kdo koho poslouchá. Hodně štestí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.