Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám dotaz mám 3letou fenku bígla. Připravujeme se na ZOP, ZZO..a máme problém s náhubkem. Abych objasnila situaci. Fenku mám od roku. Když ke mě přišla byla takový bláznivý bíglý teenager, který byl sice socializovaný ale nic neuměl. Neslyšela na jméno, sedni, lehni nic..no a o náhubku ani nemluvě. Začaly jsme chodit na cvičák kde nám chytrá paní dala "chytrou radu". Mám koupit košíček ..dát jí ho a radostně pochválit.. s tím že to mám spojovat s procházkami..takže vždycky na procházku. Aby se naučila že to není za trest ale naopak..a že teda je to spojené s něčím příjemným procházkou. No tenkrát mi to jako začátečníkovi znělo logicky a asi to i funguje..nevím. Možná jen ne u bíglů. Prostě po měsíci mé poctivě snahy to vypadalo tak že moje fenka jakmile jsem jí dala košík že jdeme ven tak ona místo toho aby byla šťastná tak se jí začaly klepat nohy. Prostě jsem to pokazila.Ona nesnášela když ho měla na čumáku..sundávala si ho a když jí to nešlo tak si lehla tlapky přes čumáček a že nikam nepůjde. Vydržela to měsíc..potom jsem pochopila že je to celé špatně a košík jsme vyhodili. Rok a půl jsme to zvládali bez něho. Teď jí na něj ale potřebuju naučit.
Takže jsem koupila nový košík. Úplně jiný ..naložila ho do salámu aby jí voněl. A pak začala s klikrem..pomalinku. Takže teď jsme ve fázi že když ho vidí žádný stres a jde a strčí si do něj čumáček, chvilku (cca 5s) to vydrží sundám jí ho a dostane pochvalu a hlavně žrádlo. A teď ta moje otázka..jak jí na něj naučit na procházku..a tak prostě aby v něm delší dobu vydržela. Ona si ho po chvilce začně stejně tlapičkou sundávat. Zatím jsem to řešila tak že jsem jí na to říkala NE a když ho měla tak jsem chválila a na konci "cviku" dostala pamlsek.
Zkuste,když jí ho venku na chvilku nasadíte,cvičit s ní sedni,lehni a tak.A za dobře provedené jí strkejte pamlsky skrz košík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.