Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Člověk a zvíře vs zabití

Od: bongo odpovědí: 15 změna:

Ahoj,

napadlo mě, když člověk zabije člověka, tak jde na doživotí, nebo dokonce na smrt. A když člověk zabije zvíře, obecně nic se neděje, popřípadě jde do vězení max na 5 let, možná víc. Přece zvířata jsou také tvorové, akorát se liší jedním od nás. Neumějí volat o pomoc, jako lidská rasa. Vím, že lidský mozek je nejvzácnější hmota ve vesmíru, zatím neznáme jiné inteligentnější "bytosti", ale proč za smrt zvířete, člověka moc nepotrestají. Je mi teprve 14 a asi s tím nic neudělám, ale více lidí ano, né?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Bongo, paráda a mám z Tebe radost. Kéž by tak přemýšleli všichni. Těch více lidí, kterým to vadí existuje. Bojují za změny zákonů. Bojují za to, aby nebyl třeba pes považován za věc. Podepisují petice, proti zabíjení psů v útulcích na Slovensku, ve Španělsku je nechají umřít hlady nebo je pověsí. Bojují proti zvyklostem některých národů, kde týráním zvířete cosi oslavují. Jsou proti pokusům na zvířatech v laboratořích. Jsou proti hroznému zacházení se zvířaty ve velkochovech. Můžu Ti dát odkazy a můžeš se k nim přidat.

rori*

Já také souhlasím, pokud někdo zabije zvíře pokud z toho něco má (kožich, maso, nebo co já vím co..) tak mi to nevadí, pokud někdo zabije pro psa pro zábavu tak je to blbeček. A co ty útulky s těmi psy pokud jich je hodně a nikdo je nechce dělat? Je to smutný ale co jinýho se dá dělat..

marenka*

Jj, celé je to mnohem složitější než se zdá. Vždycky se musí odstranit příčina, ne následek. To se musí zapracovat na množitelích, kteří nesmyslně množí psy pro pár šupů. Kočku jako mazlíčka vykastrovat, nést za domácí zvíře zodpovědnost od jeho pořízení až po jeho odchod z tohoto světa. Aby se někdo občas zeptal, kde máte psa? Jak žije, v jakých podmínkách? Maso jím taky, ale nedokážu pochopit, když prase před porážkou trpí ve vlastních výkalech a je několikrát denně zkopáno. Když se v malých prostorách selata vzájemně požírají. Je toho fůra.

bongo
hodnocení

Prý, zvířata ve velkovýkrmech, například prasata, krávy, drůběž atd... Když je před pořážkou mlátí a trápí, tak zvíře má z toho samozřejmně strach a stres. Nevím jestli je to pravda, ale ten stres zůstává v mase a když ho jíme, tak nám to pomáhá k většímu, či častějšímu stresu.

A čemu věřím je to, že v Ásii, zejména v Japonsku a Číně, určitě ještě někde, pověsí psa za zadní nohy, nejčastěji prý bernské salašníky a umlátí je k smrti. Dělají to proto, že maso má lepší chuť a je šťavnatější. :(

Je toho určité více, ale napsal jsem jen to, na co jsem si Vzpoměl a když jsem se podíval na youtube na jedno video, tak tam psy od malinkým, přes střední až po velké, třeba štěnata, nebo starší. Dováží narvané v klecích a házejí je třeba z 5ti metrového nákladáku a když kňučí, tak je zkopou, prostě fuj. A co nejvíce mě dostalo, jak v Kanadě loví tuleně, na konci tyčky mají hák a vbodnou jim to do hlavy a táhnou je k náklaďáku, po odchodu lovců "debilů" tam nejde vidět bílá barva, je tam jen krev, popřípadě zraněná zvířata ,tam nechají. Píšu to proto, aby si každý uvědomil kdo to čte, co se ve světě děje a určitě ještě něco horšího. Je mi jedno, jestli je tu někdo přecitlivělí a nedělá mu to dobře ať vidí, co dělá lidská rasa zvířatům, která tu žijí déle.

martinaa*

Vseobecne se rika, ze maso ma divocejsi energii nez rostliny... kdyz jsem zila pet mesicu bez masa, opravdu jsem se docela neuveritelne zklidnila, zlepsila se plet, zazivani... za toto vse muze nahromadeny stres a rustove a jine hormony v mrtvem mase. Souhlas.

Bohuzel pokud zeme jako Cina ci Japonsko radikalne nezmeni svuj pristup, i nadle bude kosatkam, delfinum, sledum a tunakum hrozit vyhubeni. Dokud se na tyhle pomatence nepouzije tvrdy bic. Lovit a zabijet zvirata po tisicich kvuli poveram o lecive sile jejich penisu ci zaludku je... proste silene.

Ja se snazim aspon kupovat vyrobky oznacene "netestovano na zviratech". Kdysi jsem cetla clanek o tyrani a dodnes si pamatuji jeho velkou cast, humus a hruza. Kdykoli vidim petici proti tyrani zvirat, dovozu, lovu, chytani atd, podepisuji. Otazkou zustava, zda to k necemu je:(

hop®

Martinoo, samozřejmě nesouhlasím se zbytečným či nehumánním zabíjením zvířat. Ovšem pokud se začneme bavit o výrobcích, testovaných na zvířatech, občas nastane dilema. Co třeba laboratorní zvířata, testy určitých výrobků (léků) mohou nám lidem v budoucnu zachránit život. A nebo by šlo tento lék zkoušet přímo na člověku, ovšem k takovému experimentu se málokdo z lidí odhodlá jako nadšený dobrovolník...

martinaa*

To samozrejme:( Ale u lidi nikdy nevite, zda jejich rohovka bude reagovat stejne, jako rohovka kralika, srst morcete...

Dodneska si pamatuji, jak kralikum pichali do rohovek jakesi latky, aby se zjistila reakce. Jak skalpovali kocky a zkoumali mozky - reakci na jinou latku...*plac* Tenkrat mi bylo asi 14, ale ty obrazky uz asi nikdy z pameti nedostanu.

Clovek je odjakziva vsezravec a cista rostlinna strava mu nesvedci. Beru humanni utraceni zvirat chovanym pro maso. Ovsem testovani vuni, deodorantu, laku na vlasy a podobne, ktere k zivotu potreba nejsou, je humus.

hop®

Ano, naprostý souhlas! *palec*

bongo
hodnocení

hope to je samozřejmné, ale zvířete se nikdo nezeptá, jestli chce podstoupit experiment :-/ Ale tím, že se zachraňujeme lékama, tak naší planetu ženem do katastrofálních časů. A každou hodinou se narodí více jka 200 000l idí a do roku 2052 má být na světě více jak 8 miliard lidí a to si vemte, že v dobách kdy se stavěly piramidy, na Zemi žilo kolem 30 000 lidí, dnes v Tokyu žije 42 000 000 lidí.Už teď je v celé Ásii, znečištěno 70% pitné vody a více jak 600 velkých měst je už bez vody a každým dnem ubyte úrodné půdy, či dřevnatých ploch (lesy, pralesy a pod...) Všechno je jedno k druhýmu, ale zpátky k týrání zvířat. Zaujalo mě to, že když vidím ty obrovské budovy, kde se zabíjí kočky a psi ve velkém, že se to neřeší, nebo tam je to povolené? Ale třeba v nějakém státu se diví, proč jíme prasa, nebo v Indii, proč jíme krávy. Ale v Číně se "žere všechno" si myslím já.

bongo
hodnocení

Omlouvám se žilo 30 000 000 :)

Bongo, jak už psala Mařenka, vážím si Tě, jsi fakt prima kluk, který nemá v hlavě jen disko, trávu a pivo. A přemýšlíš, s tím se člověk dneska u některé mládeže nesetká. V některých zemích to mají ošetřené , bohužel, u nás je zvíře "věcí" a tento zákon si vesele přežívá už spoustu let. Nikdo neřeší, že by se měl novelizovat, že zvíře cítí bolest stejně, jako člověk, jen se navíc nedokáže bránit. Je to hnus. Není to jediný špatný zákon v naší zemi, spousta je jich starých a nevyhovujících, ale ti naši tam nahoře to neřeší. Místo toho se jen handrkují, tahají o koryta a zesměšňují navzájem, poslední dobou třeba kníže s Bátorou. Cožpak je lid na takové žabomyší války zvědavý? Ale oni snad už ani přemýšlet nedovedou. Vyházet to všechno!

Ale to jsem se dostala úplně jinam. A proto, když sleduji podobné komedie v televizi, říkávám si:" Čím víc poznávám lidi, tím víc miluji psy!" Nevím už, kdo to řekl, ale je to svatá pravda. Jaga.

krkovicka*
Omluvte mě za hyenismus,ale když byla válka,tak lidi taky žrali všechno a když píšete o tom přelidnění na světe,nepříjde ta doba kdy znovu budem jíst všechno,abysme přežily?Těžko říct.
doplněno 03.09.11 00:43: Samozřejmě nesouhlasím za ubijení psa jen aby mělo "štávu" Ty videa jsem viděla taky...tak stejně co video před 15ti lety.Opici šimpanze zavřeli do stolu s otvorem uprostřed,rozřízly lebku a jedlíci kolem stolu jedly její mozek-jaká delikatesa!Co já jako malinký pán mám dělat,jako ti ochranáři co bojují za velryby nebo ubytí mláďat tuleňů?
doplněno 03.09.11 00:44: ubití...
pt®

"krkovičko", jestli je pravda, co tu píšete, tak se mi zvedl žaludek, co jsme to za lidi, když někdo dokáže takové zrůdnosti.*blee**plac* Ani to nechci vidět. Takové lidi ztrestat nebo zabít, jinak to nevidím. - stařenka

krkovicka*
Ano.Je to pravda,máma šla ihned zvracet a já myslela,že půjdu s ní.A dnes je toho plnej internet.

michalov*
hodnocení

0x

To je takový druh barbarství.Svědčí to o výši a vyzrálosti společnosti a i jednotlivců.Píšeš: Je mi 14 a asi s tím nic neudělám... Ať je ti kolik chceš,musíš být vždy aktivní tam kde právě jsi a v té chvíli.A to neplatí jen pro tento případ vztahu zvíře-člověk.Nesnaž se hned dělat megalomanské a hrdinné věci.Stačí řešit ty obyčejné kolem sebe.

S tím lidským mozkem to je trochu taková záhada.Příroda na celé planetě funguje jako celek a fachčí jak pěkně promazaný stroj už miliony a miliony let.Všechna zvířata,rostliny vlastně koexistují a jsou v různých , více či méně vázaných, vztazích.Do této přírodní říše patří i naše lidská těla.Naše těla jedou bez našeho rozumu naprosto sama a s geniálními a vychytávkami jako celá fauna a flora na planetě se kterou jsou neodělitelně spojena.A teď se dostávám k tomu co jsem chtěl.Náš rozum,kterým myslíme a uvažujeme,kterým si uvědomujeme,že jsme,cvakáme tady pomocí něho na klávesnici, je ale úplně mimo řád biosféry planety.Je tu jako cizí element.Příroda má na vše geniální a často jednoduchá řešení(i tu klávesnici by udělala lépe kdyby chtěla :D).Rozum ale ne.Ten v nápadech těžce pokulhává za přírodou. Všimni si,že přírodu naprosto nezajímají lidské plány a představy(např. vypleješ záhon a zachvíli tam máš původní rostlinný kryt,t.j. plevel)Má svůj směr a nás ignoruje.Naše aktivity vedené rozumem nezapadají do příodního plánu.Jsme prostě mimo.Jako lidé si tu počínáme jako slon v porcelánu.Jdeme jako naprostí nováčkové v tomto světě stylem pokus omyl.Jak jsme se zde ocitli je pro mě záhadou.Jestli to je evolucí,tak proč si příroda vychovala takové sabotéry? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]