Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kam s kocourkem?

Od: krkovicka* odpovědí: 13 změna:
Už půl roku procházím inzerci,zda někdo nepostrádá kotě kocourka,je rok starý(zřejmě) a nic.Nikomu asi nechybí.S blížicí se zimou mám obavy zda jí přežije.Přespává v altánu u sousedky na zahradě,ale krmíme jej všichni.Je to mazel a vyhledává společnost.Je to nalezenec,kdy vyhublý přišel v únoru.Teď je krásný,oblý.z okolí mají koček dost.Mám ho teda nabídnout?zkusit mu vybrat rodinu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jakubdeda*
hodnocení

2x

Nová rodina by byla fajn,ale co sousedi ti ho nějak nechtějí?Nebo když jim v tom altánku nevadí,tak něco pro něj vymyslet,aby mu nebyla zima.Nějaké přístřeší,boudu*smich*Vím není pes,ale aby na něj nefičelo a mohl se schovat,něčím to vystlat.

krkovicka*
hodnocení

Má tam pelíšek.Chci ho dát rodině.Byl by vděčný.Je ještě mladý, a Při představě,že žijí až 18let a já ho stale krmit budu *bzum* nerealný.

hankauk*
hodnocení

1x

Určitě. Byla by škoda dát ho do útulku jen proto, že se nikdo nepřihlásil. Vy jste udělala maximum a pokud nejeví nikdo zájem, tak bych do toho trošku šlápla. Vy ho nechcete?;)

krkovicka*
hodnocení

Ne.Mě stačí když je venku a krmím ho a příjde se pomazlit.Dnes v noci kňoural u vchodových dveří pak mě ve 4h ráno vyprovodil až k tramvaji,musela jsem ho zahnat,tak jsem zvědavá,zda se semnou bude dnes bavit ;)
cocinkamichalka*

Krkovičko, co v práci? Nevzala by si ho některá z kolegyň? Bavit se bude, tihle "tuláci" jsou nejlepší společníci. To ten náš Kulíšek ("šéf") milostivě přijde každý sudý den, sežere 8 kapsiček, milostivě se nechá pohladit a opět odkráčí :)

krkovicka*
hodnocení

Ne,bohužel nikdo ho domů nechce.Jsou to vesměs vdovy.Jedna má doma 3kočky,druhá jí musela ze zdrav.důvodů dát pryč.Už jsem se ptala jiných.Jo,jedna by ho chtěla,jenže ta jich má doma šest,tam by se ztratil :) zítra mu dám inzerát,snad se někdo najde.

hodnocení

0x

Krkovičko, nechte si ho.*hej*Připadáte mi jako hodná ženská, měl by se u Vás jistě dobře. A děti by uvítaly kamaráda do rodiny. Ani venčit se nemusí, jako pejsek. Já vím, není o ně příliš zájem, dneska i řada lidí má vysoko do žlabu a ještě kocoura k tomu. Třeba u nás na vesnici jsou jich hordy bezprizorních a polodivokých. Ale taky byste neřešila problémy, co s dalšími koťaty. Chodil by "zapracovat" jinam. Jaga.

krkovicka*
hodnocení

Právě je mě ho líto.U rodiny by mu bylo líp.Chodí za mnou jak ocásek.Je fajn mít číču ale domu si ho vzít nemužu.Za prvé kočičinec mi smrdí a partnerovi taky,líná a to by bylo všude,za druhé-máme křečka,to by si ho dal hned a za třetí,potřebuje péči a to my nabídnout nemůžem,chodím do práce,jezdíme pryč a různě.Až mi holka odroste poridím si pejska.
myse*

stačí když mu v altánu na suchém místě vyrobíte zimní "pelíšek" nejlépe větší krabici, do které vystřihnete 15x15 díru na vchod a vycpete slámou a obložíte polystyrenem. Na zimu je to ideální obydlí. No a pak zásobovat jídlem.

krkovicka*
hodnocení

Ano,už jsme řešily se sousedkou.Takže sláma?Paní jim tam chtěla dát kožešiny ale prej by se v tom držela havěť-má tam ještě 12ti letého kocoura,taky nalezenec,ale už víme komu patří,majitel spachal sebevraždu a rodina ho vykopla...takže sláma nevadí?dekuji.
myse*

sláma výborně izoluje a nepřebírá vlhkost. Takže voda proteče a sláma je stále suchá. Nacpěte tam fakt hodně a "vykutejte" v tom "hnízdo" aby byla sláma kolem dokola. Bude mu teplo. Naše zvířata spí všechna spolu v boudě se psem - taky ve slámě...

Chybička - slepice nee, ty jsou v kurníku. Ale je fakt, že to do psí boudy zkoušely a občas tam nechaly i vajíčko...

kejki

Na breberky jsou spreje, hlavně když bude mít kočičák vlastní ochranu před blechami (spot-on, nebo obojek). Moje nejstarší kočka taky nesmí do domu, má několik různých pelechů na špejchaře a ve chlévě. Hlavně odčervovat a jestli zvládnete i kastraci, nebude smrdět a prát se s kocoury. Ty rány se totiž zaněcují a hnisají.

arakain77*

Vám bych dal do altánu pelíšek.Kočka,ani jiná chlupatá potvora mi do bytu nesmí,ale náš kocour bydlí v pohodlí vytápěné garáže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]