Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak to udělat, abych si mohla koupit psa?

Od: monca* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den . Chtela bych poradit jestli nevíte jak mám přemluvit mamku aby jsem si mohla koupit pejska? Chtela bych čivavu přeji si ji uz od malicka a mamka mi ji nechce dovolit. :(. Mám našetřené peníze v kasičce a koupila bych si ji za svoje penize.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

2x

Maminka nechce pejska ze zásady nebo proto, že vidí za pejskem kupu starostí? Pokud je přístupná, zkus si s ní promluvit, za jakých pravidel by ti pejska povolila. Pak bys ale samozřejmě musela přistoupit na pravidla maminky. Mít pejska je obrovská zodpovědnost. Nemůžeš ho doma nechat jen proto, že chceš jet s kamarádkami na výlet nebo na prázdniny. Kdo se o pejska postará? Je to úvazek na 24 hod denně. Když byste pak jako rodina cestovali a pejska si nemohli s sebou vzít, kam ho dáte? Pochybuji, že maminka bude ochotná zaplatit útulek na dobu, kdy budete pryč.:(

Až začneš chodit do školy, kdo ho bude venčit? Maminka tě určitě ven potmě samotnou nepustí, když bude mít pejsek večerní venčení. A ráno v zimě je taky tma...

Musíš uvážit i tyto možnosti a pak třeba pochopíš, proč maminka pejska nechce. *nevi*

dzordz*
hodnocení

0x

No jo, našetřeno na koupi .. ale co pak, žrádlo jí taky budeš kupovat, veterinářskou péči hradit, starat se o ni, vstávat v pět ráno a venčit, nebo to nakonec zbyde všechno na mamku? Přesně z tohodle důvodu bych to dětem taky nechtěl dovolit :)

martina0*
hodnocení

0x

A víš kolik je s takovým štěnětem starostí? musíš s ním chodit minimálně co dvě hodiny ven a to ne týden ale několik měsíců. A poté minimálně třikrát denně ven. Budeš mít na to čas? Potom pejska vycvičit taky není žádná sranda i když se jedná o čivavu. Je na to potřeba spoustu času. Myslím, že finanční stránka věci je to "nejmenší". Taky jsem dlouho chtěla pejska, už od mala. Naši mi ho nechtěli pořídit, tak jsem si jej pořídila teď v jednadvaceti letech. A vážně to není sranda, nevím jak bych to stíhala sama když jsem byla mladší. Počítej s tím, že se o něj bude muset starat i mamka...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]