Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Páreček morčat

Od: martinus* odpovědí: 23 změna:

Zdravím, mám problém. Koupil jsem si samici, ale zjistil jsem, že když není moc času na to věnovat se morčeti denně, tak je lepší plořídit jich více.Tak jsem po třech týdnech koupil samečka a jsou v jedné kleci, mají společný domek, ale pořád se ozývají nějaké zvuky. Může se jim stát něco vážnějšího. Třeba, že by si ublížili, nebo si na sebe nezvyknou. Počítám s tím, že budou mít mláďata.

Prosím poraďte...

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

solenza*
hodnocení

2x

Také jsme měli morčata. Pokud byli v páru, tak si neubližovali. Jakmile jsme ale měli v jednom výběhu dva samce nebo i samice, tak spolu neustále bojovali. Narodilo se nám 5 mládat.

susenka*
hodnocení

2x

A kolik je tý samičce? Doufám že není moc mladá jinak bude mít mláďata moc brzy a nemusí to zvládnout. Mláďata by měla mít min. ve věku 5-6-ti měsíců a nejméně 500g. Ale stejnak si budeš muset koupit ještě jednu klec, protože samička nemůže být se samečkem napořád jinak by se ti urodila k smrti. Ty zvuky jestli to je jakoby takové bublání tak to si sameček samičku namlouvá. Pokud jsou moc mladí tak je odděl. Samička může samečka i ošklivě poranit, pokud jí sameček bude otravovat. A opravdu si jsi jistý že chceš mít mláďata? Budeš mít pak nějaké zájemce? A takhle budou muset bydlet každý sám. Bylo by lepší kdybys sis spíše koupil dvě samičky než samičku a samečka. Hlavně prosím napiš kolik je tý samičce?

martinus*
hodnocení

nevím, možná jim jsou tak dva měsíce, a zatím jsem je nevážil. to mně taky připadá moc brzo, ale já je nemám kam dát, klece jsou drahý. samec tak nějak bublá a hrčí a samice pořád píská. a taky se třeba chvilku honí po kleci. divný.

susenka*

No tak to je vážně mladá. Tak pozor ať ti jí nenakryje. A co takhle třeba aukro.cz tam jsou docela levný klece. Já jsem tam koupila metrovou za 600,- , teda můj taťka. A proč jsi si kupoval samečka když nemáš ještě jednu klec? Musíš je co nejdřív oddělit nebo samička pak nemusí přežít porod.

martinus*
hodnocení

No, já jsem věděl, že nebudu moc doma, až skončí prázky a tak jsem jí chtěkl koupit kámoše nebo kámošku, ale raději samečka, protže ve zverimexu je vykupují a to by mohlo trhnout hodně peněz, nevěděl jsem, že by mohla samice při porodu zemřít. Po kleci se podívám na aukru. Dík za tip...

susenka*

Proč raději samečka? Jako jak vykupují to jsem trošku nepochopila.

martinus*
hodnocení

Chtěl jsem samečka, aby měli mladý a ve zverimexu od lidí malý morčátka vykupují, aby je pak mohli prodávat jiným lidem. a dávají za to slušný peníze. Chtěl jsem vyzkoušet páreček, přišlo mi to takový zajímavější. a taky jsem někde četl, že by mohli být klidně lesby.

Vykupují možná jak kde, jednou jsem nakupovala, když se nějaká paní snažila morčecí prťata v petcentru nabídnou. No, nechtěli je, že jich mají spousty, ale když jim je tedy chce dát zadarmo, ať si zkusí zavolat za dva týdny *nevi*

Jinak my máme doma dvě holčičky a dva chlapečky (ehm, původně asi rok chlapečka a neplodnou samičku... a pak jsme nevěděli, kam s morčatama :D), chlapečky jsme nechali vykastrovat a pohoda na place, mají dvě velké klece spojené do jedné a nejraději se houfují všichni pohromadě ;)

susenka*

No nejdřív bys sis měl o nich něco nastudovat, protože to vypadá že o morčatech moc nevíš. A kdes jako našel že by mohli být lesby? Jak může být samec lesba?

A víš, ty bloude, proč je vykupují? Jako krmení pro hady! Ty jsi tedy milovník zvířat, hlavně že budou peníze.*cert* JAGA.

lidus*
hodnocení

0x

Mladé budou mít stále, sotva jedny odrodí už bude čekat druhé a vy nebudete vědět kam s nima. Někdo říká, že se má samec odebrat aby mladým neublížil, no naše morčata žila spokojeně spolu.

hodnocení

0x

Kdysi děvčata měla samičku. Křejda se jmenovala. Jednou přišla na návštěvcu kamarádka se samečkem. Aby ho nemusely holky hlídat, daly ho ke Křejdě. Po čase se Křejda zakulatila a porodila. Mladých bylo hodně a byly nesmírně pohyblivé. Vím jak vypadala Lotova žena. Tak já jsem koukala, protože mláďata ještě ani nedorostla, neměla přádnou srst a už se pářila a zabřezla (otěhotněla) *cert*Dcery mláďata honem honem prodávaly za 5 kč. :D Martinus, dej řeč s rodiči.

martinus*
hodnocení

a kolik je jich do měsíce samička schopná odrodit?

susenka*

Tobě jde jako jenom o peníze nebo co? Kolik jich je schopná do měsíce odrodit to je teda otázka. Prosimtě když březost trvá dva měsíce. A pak kvůli takovýmto chovatelům jsou plné zverimexy malých morčátek, které nikdo nechce a pak je dají hadovi! A dávat mláďata do zverimexu kde si je může koupit i někdo pro hada, to je taky dobrý no. To chce mít zájemce a ne je šoupnout do zverimexu. Být tebou tak. Nechám buďto samečka vykastrovat nebo koupit každýmu kámoše/ku stejného pohlaví a mít je spolu.

martinus*
hodnocení

Ne nejde mi o peníze. Já je prostě prodám komu, kdo bude chtít a pak se uvidí. To je hnus to dávat hadovi. A vykastrovat samečka to je mi líto.

A strhat samičku neustálou opakovanou březostí a porody vám líto není? Buď budou oddělení (což taky nic moc řešení) nebo samička bude neustále březí. Já jsem houby chovatel, takhle mi neplodná samice zabřezla třikrát bezprostředně po vrhnutí protože jsem blbá a bylo mi líto morčáky od sebe oddělit (aby jim nebylo smutno)... no a pak už vždycky bylo pozdě*bzum* teď jsou kluci vykastrovaní, mohou si vrznout, kdy si vzpomenou (resp. kdy jim to holky dovolí a ony se baby jen tak nedaj :D) a samičky se zbytečně nevyčerpávají. Navíc udat morčata není jen tak, nikdo je nechce *nevi*

borax*

Ano je blbost chovat morčata pro peníze a nechat samici rodit do skonání ještě vetší...ale argument "dají je hadovi" není na místě. Čím byste chtěla hady jako krmit, než hlodavci? Had vám kuřecí řízek nesežere, potřebuje potravu živou...nemůžete mít tak jednostranný pohled.

martinus*
hodnocení

já ani náhodou nechci chovat morčátka pro peníze.

lidus*

Březost trvá 9-10týdnů, ve vrhu je 2-6 mláďat, Mláďata se odstavují od matky v 5-6 týdnech a to už matka může být znovu březí, první mladé má mít samička asi v 5 měsících ale může se pářit od 10týdnů věku ovšem zkušený chovatel tak mladou matku nenechá zabřeznout.

hodnocení

0x

Protože rad už tady bylo dost a stejně se mi zdá, že to moc nikam nevede, zlehčím to jedním skutečným příběhem.

Mám 2 synovce. Když byli malí, často pobývali u prarodičů. Děda měl velikou králíkárnu a pořídil si morčata - prý odhánějí od králíků nemoci. Kdo ví. A aby se mu nepářila, dal do každého kotce ke králíkům pouze jedno morče. Vše bylo v pořádku a najednou se morčata rozrodila. A všechny samice plno mladých. Děda se chytal za hlavu, dumal, kudy chodil, ale vysvětlení nenašel. Až uhodil na své vnoučky. A víte, co ti kujóni dělali? Po dvou sestřenicích byl v kůlně starší kočárek pro panenky. Tak do něho nandali několik morčat, na ně peřinky a jeli s nimi po vsi na procházku. Po návratu je zase pěkně rozdělili po jednom. A druhý den znovu, a zase vzali nějaké další kousky. A takhle to nakonec dopadlo. Děda běsnil a kluci na něj nevinně koukali: Víš ale, dědo, jakou měli radost? Oni ti po sobě tak skákali a radovali se, že jedou ven...a ty je nikdy na procházku nevezmeš. I když si myslím, že proto, že jedou ven se asi neradovali, důvod byl evidentně jiný.*smich*

Ano, i takhle lze přijít k hejnu morčat!*haha* Jaga.

martinus*
hodnocení

Velmi pěkný příběh. V poslední době nevím jak to mám popsat. Sameček vydává takové bublání, četl jsem, že tím jaksi "nabaluje" samičku. Jenže samička píská a pak se honí po kleci. Takže asi si ho samička nepustila k tělu.

cherry
hodnocení

0x

Mohu se jenom zeptat je mozne aby 2 morceci kluci byli homosexualove?kdyz na ne koukam vypada to jako kdyby to delali,ale kluci spolu?

susenka*

cherry - dělají to proto že si ujasňují pozice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]