Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vse o psi psychice

Od: maruska25* odpovědí: 6 změna:

Dobry den, dostala jsem stene a rada by jsem se dozvedela vice z odbornych znalosti ohledne psiho smysleni, pameti u psu, chovani psu a proc zrovna tohle muj pejsek dela. Dokaze mi nekdo poradit ci doporucit nejakou vhodnou literaturu ci informace? Napriklad moje stene, ktera ma dva mesice, obcas dostane malicko vyhubovano za to, ze kouse kabel nebo neco podobneho. Stene okamzite reaguje submisivne a zacne se intenzivne mazlit a sat mi ruku, jako by salo mleko od maminky. Nemuzu se jej zbavit a pokud ho sundam z klina, tak ho tam mam ve vterine znova. Proc stene tak reaguje na vyhubovani. Dale by me zajimalo jak funguje pamet u pejsku, urcite veci si pamatuji velmi dobre, ale urcite vubec. Prosim o radu, ale predevsim jen nejake odborne informace. Moc dekuji. Misa

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Maruško, knížky Vám už rádkyně doporučily, já jen něco dodám. Já si se svými psy rozumím bezvadně a můžu s klidem říct, že snad i rozumím jejich řeči. Jsou každý úplně jiný, ale víte co? Oni jednají stejně, jako děti, pak jako dospělí. Tím je nepolidšťuji, ale prostě to tak je. Mají svojí osobnost, povahu, stejně jako lidi.

Jeden ze psů dělá to samé, co Vaše štěně. Když dostane vynadáno, tak se vnucuje, omlouvá, snaží se zavděčit, jakože hele jak jsem milý, nezlob se už.

Druhý, když dostane vynadáno, tak se urazí, otočí se na nás zadkem a trucuje. *smich*

Taky je krásný rozdíl mezi nimi při způsobu vítání. Ten první, co se rád usmiřuje příchozímu vždycky přinese hračku. Takový dárek na uvítanou.

Ten druhý se přiřítí, dá příchozímu pusinu, nebo jen vrtí ocasem a hned si řekne o piškot. Za odměnu, že čekal. Když ho dostane je po vítání, sbalí se a jde pokračovat ve spaní.

doplněno 28.08.11 11:11:

Babkazov, moc děkuju. *hi**pusa*

Mařenko, tak si tak tiše říkám, jaké štěstí měli vaši psi, že je osud nadělil vám. :)*palec*Vedra přešla, je příjemně chladno, přeji vám všem krááásnbou neděli. babka

maruska25*
hodnocení

Moc Vam dekuji za odpovedi. Knihu zakoupim a proctu :)

hodnocení

0x

Maruško, zeptejte se strejdy Gůgla. Stačí zadat do vyhledávač třeba Pes a jeho psychika nebo Řeč psů, Řeč psího těla, Psí weby, Všechno o psech. Atd atd. Jsou stovky psích webů všeobecně, odborné rady i konkrétní případy. *hej* Ať je pejskovi s vámi dobře ;)

doplněno 28.08.11 11:21:

Zdena Frýbová - Robin

claire*
hodnocení

0x

Znám výbornou knihu - Yvonne Kejczová : Rozumím si se svým psem? Všechno je tam popsáno z pohledu psa, taky jak se k němu chovat, jak ho něco naučit, odnaučit, jak si s ním nejlépe rozumět *palec*A je to takové logické.

Pak máme doma i příručku 101 praktických rad jak pečovat o štěně, ale to je jen na doplnění a kvůli obrázkům :D Tu knihu od Kejczové vřele doporučuji.

hodnocení

0x

Soukromý život psů(je to o cestě do hlubin psí duše)Thomasová,Psi v lásce nelžou(emocialní svět a citový svět psů)Masson,napsal také knihu Když sloni pláčou,Inteligence psů(průvodce myšlení,emocemi a vnitřním životem našich psích přátel)Coren

doplněno 28.08.11 11:10:

Je užitečné si přečíst odborné knížky,ale stejně je hlavní řídit se srdcem,ale to určitě víte.Přeji vám s vaším pejskem mnoho radosti.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]