Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,potřebuji poradit jak vyčistit akvárium od zeleného slizu který je všude na skle,kamenech a rostlinách.Když akvárium vyčistím do 2dnů je to zpátky.Předem děkuji za každou odpověď.
Dobrý den, nemáme bohužel žádné informace o vaší nádrži, velikost, obsah, typ filtru, filtrační médium, osvětlení, délka osvětlení, umístnění nádrže...domnívám se, že je příčinou nedostatečná filtrace, filtr musí být ,,zaběhnutý,, tj. musí se v něm uchytit a růst ,,hodné,, bakterie, které odbourávájí škodlivé látky z vody, dalším důvodem může být přerybnění nádrže, ale to vlastně souvisí právě s tou filtrací. Takže abychom vám mohli nějak hodnotně odpovědět, tak musíme znát víc o vaší nárži, s pozdravem Uki...
Dobrý den. Jsem přesvědčen, že za to mohou zelené řasy. Ty si libují při nadměrném osvícení nádrže. Snižte intenzitu a dobu svícení v akvárku. Jinak s tím filtrem také souhlasím. Já ten zelenej " sliz" vždy drbal houbičkou se solí. Ale to nesmí být rybky v nádrži. Ahoj
není tomu tak, při čistění skel houbičkou se solí mohou být v pohodě ryby v nádrži, chlorid sodný je přirozenou součástí životního prostředí, takže z pohledu toho zda-li rybám solí ublížíme, tak já říkam, že ne. maximálně mohou být vystaveny stressu z toho, že se jim hrabeme do nádrže, ale stress vzniklý jejich přelovováním do jiné nádrže nebo nádoby po čas čištění nádrže je daleko daleko větší. Takže pokud nemáme obří nádrž třeba s piraněma, ale i nich se to dá sáhnout do nádrže, nebo třeba s rejnoky, ale ani oni nejsou až tak nebezpeční, ale prostě pokud to jsou ryby, z kterých máme respekt, tak prosím, pak je můžeme přelovit, ale pokud se jedná o 99 % ostatních akvarijních ryb, tak je přelovování nesmyslné. A chlorid sodný se používá i jako léčivo, ať již preventivně, nebo v akutních případech již o začátků akvaristky, v dobách kdy byl rájovec dlouhoploutvý nejcennějším klenotem vodní říše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.