Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nova Scotia Duck Tolling retriever - poraďte!

Od: cookie* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, jsem zkušená, co se týče psů. Mám doma dva a trvale se jim věnuji i sportovně. Až mi bude 18náct (CCA 4 roky) bych si chtěla pořídit Novoskoťačku do sportu a požději možná na chov.. Vím, že Novoskoťáků je v ČR poměrně málo a tím pádem se bojím, že se tady hodně křížej mezi sebou i spolu příbuzní Novoskoťáci, že právě pak může nastat situace, kdy kvůli tomu bude mít štěně zdravotní vady... co se týče např. displazie kyčelního kloubu.. nebo luxace pately atp. Co si o tom myslíte a dá se stím něco dělat? Máte nějaké zkušennosti?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Když si pořídíte štěně s pp tak v rodokmenu uvidíte předky štěněte.A když nebude mít štěnátko ještě papíry vystavené,tak vám na požádání určitě dá chovatel kopie rodokmenů matky a otce štěněte a tam uvidíte předky štěněte po několik generací.

zima*
hodnocení

2x

Jak je uvedeno již výše u psa s PP to nehrozí. Tollingové u nás nejsou tak žádaní jako třeba labrador nebo golden, takže nejsou ani tolik rozmnožení jako třeba labradoři. Zatím u nás seženete snadněji psa tohoto plemene s průkazem původu než bez. Co se týče kloubů v průkazu původu je také u předků uvedena hodnota HD. Těch vad vlivem šlechtění bych se více bála u zlatých, labradorských retrívrů a případně flat.

cookie*
hodnocení

Děkuju moc:) Už jsem hodně klidná :D

zima*

Ono za ty 4 roky se situace může taky změnit. Třeba bude i více tollingů. A s tím zdravím u zvířatek je to často taky sázka do loterie. Retrívry se docela zabývám, doma mám dva. A je pravda, že jsem měla goldena s PP a bohužel už není mezi námi, ale měl docela zdravotní problémy. A to byla po otci šampionovi. Teď máme pejsky bez PP a zatím bez větších problému. Tak snad budou i nadále v pohodě. Bohužel do toho jak se bude zdraví pejsků vyvíjet člověk nevidí.

mari2*

Dobrý den..Mohu se Vás zeptat zda může být golden celoročně venku? Má zateplenou boudu 4cm polystyrénem a zevnitř ještě komplet obouchanou kobercem, plus bych jí tam dala např. slámu..

zima*

Ano může. Akorát pokuď by byl větší mráz, tak by mně bylo líto nechat toho psa venku a vzala bych ho aspoň na chodbu. To by ale nesměla být moc vytopená, aby to pro pejska nebyl teplotní šok. Když jsme měli nejprve labradora, tak měl být přes léto taky venku v boudičce. Nakonec, ale máme pro pejsky vyhrazenou jednu místnost a jsou tam celý rok. Do boudy si zajde jen když je mu horko, nebo když se vyděsí bouřky. Ale běžně se chovají retrívři i venku.

mari2*

Tak to jste mě uklidnila,děkuji..Já si právě říkala,že bych ji vzala na pár hodin domů,ale na druhou stranu sem nevěděla jestli by jí ta změna teplot spíše neublížila..

zima*

Pokud si zvykne od štěněcího věku být venku, tak je lepší ji tam nechat než ji třeba na chvíli brát domů. Pokud by bylo vytopené, byla by to zátěž střídat ty teploty.

mari2*

Má 12 let. Já jí mám teprve od jara a to je celou dobu venku,snad ji naroste dostatečná podsada. Jak žila předtím nevím. Nebo to budu muset řešit jinak. Ale doma být nemůže. Už jen kvůli časté potřebě močení-nevydržela by ani přes noc. Co pak když jsou všichni v práci:(..

cookie*
hodnocení

Noo... přesně tak to někdy bývá. Kříženec zdravý a čistokrevňas třeba (plácnu) s kyčlí :(. Ale děkuji za názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]