Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodní želva

Od: tweety* odpovědí: 4 změna:
jak velké akvárko by měla mít vodní želva? Stačí 70x30x30, nebo má mít větší? Děkuji za odpovědi!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj, jestli je malá - mladá, tak to tvoje akvárium postačí, ale jestli plánuješ mít želvu do dospělosti, tak počítej s tím, že samec dorůstá až 35 cm a samice 30cm, to bych pak doporučoval akvárium podstatně větší, moderní poznatky v chovu želv dokonce doporučují chovat větší kusy v zahradních bazéncích.
tweety*
hodnocení

dííííky mooooc, tato informace nebyla pro mne ale pro známou=), ráda jí všechny informace předám:)!
styx*
Jde také o to to jaký druh želvy tvoje známá chce. Né každý má stejné nároky na akvárium. A s tím bazénkem je to dobrý nápad ale na zimu jí stejně bude muset přendat do teplejšího prostředí ne?
ukulele*
no jasně, ale já jsem vycházel, že si chce pořídit želvu nádhernou, určitě se nebude jako začátečnice pouštět do chovu třeba matamanty třásnité, nebo do nějakého druhu dravých východoasijských druhů sladkovodních želv, a s tím bazénkem je také samozřejmě jasné, že když teplota klesne pod 10 stupňů, tak musí dojít k přenesení želv do teplejšího prostředí, ale jsou znáná pozorování volně žijících želv nádherných, v naší přírodě i v zimě za mrazu a na sněhu, a tahle jaro zima jim určitě prospěla!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]