Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny a prosím o radu ...na zahradě to mám samou myší díru..a co hůř,stále jich přibývá jed nepřipadá v úvahu,neboť máme volně pobíhajícího psa.Je nějaké řešení?Díky za rady a názory.
My zkoušeli peterdy, plynování (hadice k výfuku od "pinďoura"), snad i jedy... Ale máme vyzkoušeno i na krtka... Do země zapíchejte kovové tyče/dráty - takové, co se používají do železobetonu - a na ně nasaďte hrdlem dolů plastové lahve. Jak povívá vítr, "cinkají" lahve o dráty a dělá to hluk a vybrace. Kolega mi to nevěřil a na zahradu pro krtka vymýšlel speciální pastičky, které byly drahé. Pak snad nakoupil i ty petardy a dával je přímo do díry, když krtek vykoukl ven. A co myslíte? Krtek si to užíval. Po lahvích zmizel. S podobnou havětí by to mělo být stejné.
Dobrý den , na zahradě jsem ojevili neco podobného ovšem to jsem netušili že se mýlíme a nejsou to díry myší ,nýbrž od potkanů což by mohl být možná i Váš případ.No my jsem ale na potkeny zvolili sklapovacku coz je neco kam date chleba a ona ( ta mys) když tam vleze tak se to sklapne a zavre ji to tam.Ale to pak musíte jít Vy a buď ji zabít nebo odnést nekam na pole.No a nebo pasticky ,ale to je asi kvuli pejskovi problem.Nebo ohradte cast ,kde jsou díry a tam poličte pasticky.Také jsem díry vytopili vodou (a případné mladé utopili) a ty potkani vybehli z tech dir.
Řešení je různé. Nejúčinější je koupit granule na krysy, velký stříbrný pytlík asi 70 Kč. Do díry se dá asi deset kousků, vezme se přepravka - třeba na ovoce, nebo kbelík - něco, aby do díry nemohlo pršet, pes to nemohl hrabat. Nahoře se to zatíží třeba kachličkou. Stačí tak zabezpečit 4 až pět děr - dál od sebe. Jednou za tři dny zkontrolovat, zda je v díře ještě granule, je červená a je vidět. Ze začátku to chce kontrolovat častěji, jed mizí rychle, postupně vidíte, že jed zůstává. Když nikde nevidíte, že jed mizí, dejte do děr hadici a zaplate je vodou. Vyzkoušeno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.