Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na myši na zahradě

Od: kudrnata* odpovědí: 14 změna:

Zdravím všechny a prosím o radu ...na zahradě to mám samou myší díru..a co hůř,stále jich přibývá*zed* jed nepřipadá v úvahu,neboť máme volně pobíhajícího psa.Je nějaké řešení?Díky za rady a názory.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Varianta 1.
Volně pobíhající kočka
Varianta 2.
Pes chytající myši, třeba ratlík, krysařík a pod.
Varianta 3.
Jed aplikovaný hluboko do děr. Varianta 4.
Tekutá kočka teda lepidlo na myši někde tam, kam se nedostane pes. Varianta 5.
Past na myši a trpělivost.
Nejúčinnější bude celoplošně varianta 3.
sebod*

kudrnata. A jsou to myši? Není to rejsek nebo něco podobného? Tak či onak je to nepřijemné. Pravda je, že myši jsou více "voražený" a vadí jim méně věcí. Třeba rejska vyženeš i těmi PETlahvemi, co vypadají jako větrníky.

jey*
hodnocení

1x

my to vyháníme zakopáním lahví od piva tak aby hrdlo vyčnívalo ven , ale láhev nesmí být plná! To by asi myšky pozvali aji sousedovic.. Ale nevím jistě jestli to zabírá zrovna na tohle..

kudrnata*
hodnocení

toto myslím platí na slimáky...

stafan*
hodnocení

0x

Já to řeším petardami.Odhrabnu krtinec (myšinec) a do díry nacpu zapalenou petardu (nebo i dvě). Zašlapnu nohou a po exsplozi zahrabnu hlínou. Zlotřilým tvorům se to nelíbí a emigrují.

krkovicka*
hodnocení

0x
Kočka.divoká,né domácí.Od té doby co k nám přišel bíločernej kocour tak nejsou v okolí myši a popravdě ani ptáci u nás nehnízdí.
kudrnata*
hodnocení

nevím krkovičko, jak dlouhej by měla kočka život...náš hafik má skoro 60 kg a s kočkama nekamarádí:).ale děkuji za tip.

krkovicka*
Tak hru-vyštourej myšičku,hledej Rexíku...pak ale budete mít rozvrtanou zahradu.

hankauk*
hodnocení

0x

My zkoušeli peterdy, plynování (hadice k výfuku od "pinďoura"), snad i jedy... Ale máme vyzkoušeno i na krtka... Do země zapíchejte kovové tyče/dráty - takové, co se používají do železobetonu - a na ně nasaďte hrdlem dolů plastové lahve. Jak povívá vítr, "cinkají" lahve o dráty a dělá to hluk a vybrace. Kolega mi to nevěřil a na zahradu pro krtka vymýšlel speciální pastičky, které byly drahé. Pak snad nakoupil i ty petardy a dával je přímo do díry, když krtek vykoukl ven. A co myslíte? Krtek si to užíval.*haha* Po lahvích zmizel. S podobnou havětí by to mělo být stejné.:)

kudrnata*
hodnocení

hankauk Váš nápad se mi zamlouvá.rozhodně vyzkouším.díky

jey*
hodnocení

0x

ne na slimáky rozhodně ne! Vydává to jakýsi zvuk který je hlodavcům nepřílemný.

elisme*
hodnocení

0x

Dobrý den , na zahradě jsem ojevili neco podobného ovšem to jsem netušili že se mýlíme a nejsou to díry myší ,nýbrž od potkanů což by mohl být možná i Váš případ.No my jsem ale na potkeny zvolili sklapovacku coz je neco kam date chleba a ona ( ta mys) když tam vleze tak se to sklapne a zavre ji to tam.Ale to pak musíte jít Vy a buď ji zabít nebo odnést nekam na pole.No a nebo pasticky ,ale to je asi kvuli pejskovi problem.Nebo ohradte cast ,kde jsou díry a tam poličte pasticky.Také jsem díry vytopili vodou (a případné mladé utopili) a ty potkani vybehli z tech dir.

kudrnata*
hodnocení

jejda elisme nestrašte s potkanama,já mám hrůzu z myší,natož z potkanů a jen z představy vynášení pastiček a jeho obsahu kamkoliv mi naskakuje husina.Zkusím (až naprší dost vody)ještě tu vodu a budu čekat co vyběhne.:)

222hel*
hodnocení

0x

Řešení je různé. Nejúčinější je koupit granule na krysy, velký stříbrný pytlík asi 70 Kč. Do díry se dá asi deset kousků, vezme se přepravka - třeba na ovoce, nebo kbelík - něco, aby do díry nemohlo pršet, pes to nemohl hrabat. Nahoře se to zatíží třeba kachličkou. Stačí tak zabezpečit 4 až pět děr - dál od sebe. Jednou za tři dny zkontrolovat, zda je v díře ještě granule, je červená a je vidět. Ze začátku to chce kontrolovat častěji, jed mizí rychle, postupně vidíte, že jed zůstává. Když nikde nevidíte, že jed mizí, dejte do děr hadici a zaplate je vodou. Vyzkoušeno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]