Nejste přihlášen/a.
dobrý den
můžete mi prosím někdo poradit, jak na neustále štěkajícího sousedova psa? těká téměř neustále a na cokoli.
Existují jakési elektronické odpuzovače, nemáte s nimi někdo zkušenost, prosím?
Nechci malovat čerta na zeď, ale ani ten zvukový odpuzovač nemusí fungovat. Anebo máme extrémního psa. Ten měl obojek, ve kterém bylo "pískací" zařízení. Jak začal štěkat, vydávalo to zvuk, který slyšel jen on. Ale vůbec na to nereagoval. Přítel ještě předtím měl "dálkový odpuzovač" a ani ten nepomohl. Pak se dá ještě koupit obojek, který při zaštěkání stříkne psovi před čumák citronelu. Psi to prý nemají rádi. (Nedokážu si ale představit, jak byste sousedovi vysvětloval, že to musí dát svému psovi na krk.) Náš pes nějak s mým příchodem do jeho teritoria se štěkáním přestal. To víte... ženská... dává mu žrádlo, chodí ho venčit, hraje si s ním, mazlí se... A když štěkne, tak je hned zle. Ostře mu řeknu, že nesmí a ev. dostane "na zadek" a musí do pelechu. A to on nemá rád.
Takže radši poslouchá.
Ovšem pokud sousedův pes neustále štěká, nebude agresívní. Spíš je pořád ve stresu a bojí se. A štěká... A jeho majitelé to takto nechávají. Je mi líto toho psa. Policie vám asi nepomůže. Zkuste se obrátit na obecní úřad a může to přezkoumat přestupková komise?! Ono se těžko radí. Pokud sousedi nejsou soudní, tak to ale jinak řešit stejně nepůjde. Obecní úřad bude první instance.
P.S. Přítel říkal, že ten dálkový odpuzovač měl v mobilu. Jmenuje se to "high pitch generator". Stáhnul to někde na internetu a nahrál do mobilu.
děkuji za obsáhlou odpověď, nechci chodit po úřadech a komisích, nechci se se sousedy rozhádat, chtěl jsem nějak nenápadně psa alespoň odehnat z naší bezprostřední blízkost, když bude sousedům štěkat bezprostředně pod jejich okny, věřím, že jej umravní...
našel jsem např :
a zajímalo mě, jestli má někdo kladnou zkušenost..
Tohle není normální, aby pes pořád štěkal. Ne pes, který má plnou misku, možnost vyžití a péči svého pána. Já bych to řešila tak, že bych volala městskou policii. Pořád. Oni tam udělají kontroly a někoho to přestane brzo bavit.
Jen aby se z něj odpouzovačem nestal ještě horší neurotik. Nebudí mít kam před ním utéct a začne šílet.
díky za vyjádření, jsme na malém městě, městská policie nepřichází v úvahu, se sousedem jsme mluvili, přes den je pes navolno na oploceném pozemku i v nepřítomnosti sousedů, potřeboval bych něčí zkušenost s tím odpuzovačem, pes má kam zmizet, je to velký pozemek s domem uprostřed...
No dělají se takové ty na obojek, které mu dají ránu, když začne moc štěkat, ne? Nebo na dálkový ovládání, pustíte mu to, když začne něco žrát nebo neposlouchá. Že prej to má i výhodu, že si trest nebude spojovat s osobou majitele. Ochránci se bouřej, podle odborníků to je ok, nevím.
Ale teda je pravda, že některý (důraz na slovo některý) psi jsou buď nevychovaný nebo prostě od přírody hajzli a jsou tak akorát na odstřel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.