Nejste přihlášen/a.
Děkuji moc za předchozí rady. Ráda bych popsala situaci s mojí Betynkou-bígl. Je jí rok a dva měsíce a doma zůstává sama cca 5-6 hodin pracovní dny. Když se vrátíme, tak je to spoušť _ načůráno a o nábytku se raději zmiňovat už ani nebudu (odprošťuji se o materiálních hodnot :0)) Za každé vyčůrání se venku velká pochvala a pamlsek a doma pokárání, ale nic. Je jí rok a dva měsíce a už jsem z toho zoufalá. Byli jsme i u vete a prý je (díky bohu) v pořádku. Doma má spoustu hraček, jak na hraní, tak na kousání. Procházky absolvujeme na stopovacím vodítku a část na volno, házení míčků, cvičení je samozřejmost každý den. Venku strávíme 2-3 hoďky denně-o víkendu samozřejmě více času. Jinak je poslušná :0), když se vrátíme z procházky tak odpadne jak borůvka a chrní.
Četla jsem, že jediné jak na to je klec, ale mě se do toho samo vůbec nechce, ale mám pocit, že už mi nic jiného nezbývá. Taky tady padaly nápady jako oslovit nějakého důchodce, ale to už jsem zkoušela a nikdo není ochoten. Už nevím jak a co udělat aby bylo vše tak jak má být. Děkuji moc za všechny rady. Monika M.
A kdyz jste doma, tak ma s necistotnosti taky problem nebo jen kdyz je sama? Jestli to dela jen ve vasi nepritomnosti, tak bude problem spis v nesamostatnosti. Plus asi nastupuje puberta. Jak jste ji na samotu zvykali? Dlasi otazkou je, kolik ji date pohybu nez jdete z domova. Ja vim, ze to neni jednoduche, ale pes ma byt nejvic unaveny, kdyz odchazite, pak odpadne a bude odpocivat. S beaglem to neni zadna legrace, ti psi jsou sice krasni, ale desne aktivni lovecti psi a musi se s tim pocitat.
Ke klecim celkove nemam moc dobry vztah, takze jsem je nikdy nepouzivala a jestli jde o nesamostatnost, tak bych ji asi nedoporucila zkouset, sice pes nic neznici, ale muzete ji jeste vic vystresovat a pridelat si dalsi problemy.
Ano řešením je klec, pes si pod sebe "nenedělá" Pochopitelně to není na zbytek života, jen na naučení.
Taky doporučuji klec. Ať si kdo chce, co chce říká, není to žádné týrání. Pokud je dostatečně velká a pes v ní netráví většinu dne. Pes v době vaší nepřítomnosti stejně především spí. Pokud se ovšem nejedná o jedince, který je samotou frustrovaný - jako váše bíglová. klecí psa donutíte odpočívat, ale i to se nejprve musí učit, mohlo by se snadno stát, že by ty dlouhé hodiny, kdy budete v práci proštěkala...
Dobrý den,
taky máme bíglici. Ale u domečku a když jsme pryč venkovní takže tyhle problémy neznáme.Ale co mě napadá..nešlo by místo klece nějak zamezit aby nechodila po celém bytě/domě ale chodila jen např. po jedné místnosti, nebo někde v jedné chodbě.. prostě aby ten prostor na přečkání té doby než příjdete měla menší. Oni mají od přírody že ve svém bezprostředním okolí nenadělají..takže by to možná mohhlo pomoct. Případě by aspoň ta spoušť byla na menším prostoru Jinak držím pěsti s bígly je to boj ale já osobně je miluju
Když nejste doma dala bych jí pelíšek,misku s vodou a plínkovou podložku,nebo wc s kočkolitem do koupelny.Tam bych jí nějaký čas zavírala.A dávala bych jí tam hračky,které nemá okoukané a dostávala by je jen, když nejste doma.A také jsou výborné balonky,co se do nich dávají pamlsky.Pejsek se pěkně zabaví,než je dostane ven.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.