Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo do akvária a jeho využití

Od: michalll* odpovědí: 5 změna:

Zdravím vás,

koupil jsme na tomhle eshopu tohle čerpadlo: http://www.chovatelskepotreby.com/z3103-cerpadlo-vnitrni-sp-850 a k němu filtr pěnový: http://www.chovatelskepotreby.com/z2841-pena-do-resun-king-2-13x7x4-5

Myslel jsem, že se jedná o klasický filtr na který nasadím tu pěnu a bude to filtrovat, ale bohužel je to jen čerpadlo, jak ho mám nyní využít buďto k filtraci nebo k jinému účelu (užitečnému nebo okrasnému jako třeba bublinkování)?

Nechci ho ikdyž stál jen 100 Kč jen tak položit do šuplíku nebo dokonce vyhodit...Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Můžeš si k čerpadlu filtr vyrobit - např.: moje-akvarium.net/... ...

ar*
hodnocení

2x

Hmm, mnoho využití toto čerpadlo mít nebude, aby jsi vyráběl vnější filtr musel by být jen závěsný. Má poměrně malý výkon a vytlačí jen 70 cm a to už je opravdu jen "čurůček". Nejspíš skončí opravdu v tom šuplíku a nebo jen na dopouštění vody z kýblu. Já osobně bych ho "poslal" dál, někomu se může hodit do terárka.

Příště kupuj čerpací hlavu a pokud chceš "čínu" tak ne Reusun, ale Atman ten je kvalitnější. Nevím jak je nádrž velká, ale podle tohoto čerpadla co máš by ti stačila hlava AT-200 max. AT-201

doplněno 08.11.12 22:28:

Michale, s tím terárkem moc neporadím, na to je tady expert Matrinna. Já spíše ty napuštěné vodou. :)

K pavoukům se to asi hodit moc nebude, spíše k "ještěrkám". Tímto se omlouvám všech chovatelům "jestěrek" jako jsou Agamy, Leguani atd. U plazů se to čerpadlo využije asi víc. Třeba se Martinaa ozve a poradí.

Těch 70cm je ale od hladiny hloubka akvária se nepočítá protože tam se tlaky před a za čerpadlem automaticky vyrovnají. Takže na výrobu vnějšího filtru by to čerpadlo stačilo. Jde o to že se bude zanášet násávací mřížka úlomky rostlin a podobným balastem takže to bude vyžadovat často údržbu.
ar*

Myšlenka dobrá, jenže čerpadlo se umisťuje do vnějšího filtru a není v akváriu. Odpadá zanášení čerpadla, ale jak jsem psal, vnější filtr by musel být zavěžený zezadu na stěně nádrže. Na umístění pod nádrží je to malý výtlak.

michalll*
hodnocení

Výroba filtru vypadá dobře a pouvažuju..

Také je skvělý tip na dopouštění akvária...

Ale nejvíce mě zajímá tip na použití do terária, jaké byste s tím měl úmysly? Mám terária 4 s pavoukama, tam asi využití tento čínský zmetek nenajde, že ano? Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]