Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku, jak mám krmit 9-ti denní koťátko? Naší kočičku Šmudlinku nám včera přejelo před domem auto a zůstalo po ní zhruba 9-ti denní koťátko. Ještě nekouká ani na jedno očíčko. Ráno jsme si ho hned vzaly domů dopokoje, dala jsem ho do krabice od bot na dno té krabice jsem dala termoláhev a hned jakjsem koťátko vložila do pelíšku tak usnulo. snažily jsme jí krmit nejlépe to jde z namočené vaty nebo bavlněné ponožky, zatím jsme jí daly teplé mléko s vodou, ale moc tomu nedalo a ted už zhruba přes dvě hodiny spinká. Máme strach, že to nepřežije jak máme postupovat? Je to jediné koťátko, které nám po Šmudlince zbylo a rádi bychom si ho vypiplaly.
Prosím moc o radu jak se o něj starat.
misisko. V žádném případě nedávat mléko! Mohlo by dostat průjem. Takže sunar nebo něco podobného. Ředění menší, jak pro mimčo. Pak si sežeň takovou tu "injekční stříkačku" . Víš, jak se na ni nasazuje inj. jehla. Zpočátku bedeš muset kotěti do tlamičky dát konec stříkačky a stříknout pár kapiček. Tady přitom krmení dát pozor na to, aby do kotěte "nenarvala" moc mlíka. Ještě lepší by bylo, kdybys sehnala malou lahvičku s dudlíkem. Mívají je v hračkárně pro panenky. Třeba v Tvém okolí je nějaká malá holka, co tu lahvičku doma má.
A pak musíš dávat pozor na to, aby se koťátko vypraznovalo. Takže masírovat mu bříško - prostě mu ho prstem hladit od pupíčku dolů. Tak, jak ho lízala jeho mamka.
Kotě je už dost velké. Měla bys ho vypiplat. Mě se to jednou taky povedlo. Ten prcek mě pak bral jako svoji mámu. Pořád se mě drřel drápkama za nohavici a visel tam, když jsem chodila po bytě .
Drřím palce, ať se Ti to povede
Zdravím,
kotě rozhodně nekrmit mlékem, dostane průjem a mohlo by umřít. Nejvhodnějsí jsou speciální mléka pro koťata. Existuje od Royal Caninu, ale to je dost drahé, my krmili mlékem od Beapharu Kitty milk, stálo kolem 150 kč a vydrzí dlouho. Každopádně mléko musí být zahřáté na teplotu tělo, studené mléko by kotě prochladilo. Lahvičku na krmení koupíte bězně ve zverimexu. Je tak akorát velká a koťátko může samo cucat. Injekční stříkačka není vhodná, kotě můžete takto utopit. Krmit musíte taždé 2 nebo 3 hodiny. I v noci. Po každém krmení se musí kotě vyprázdnit. Vezměte vatový tamponek, namočte ho do teplé vody a kotěti masírujte břichu a prdelku od pupíku ke konečníku. Vyčůrá se pokaždé, vykakat by se taky mělo, ale ne vždy to jde.
Na internetu je mnoho informací, my čerpali z
Nejlepší poradna pro kočky je www.kocky-online.cz
Hodně štěstí...
Elda řekl naprosto vše Držím palce, také jsem před 2 roky takto piplala naši slečnu
Povedlo se a je to úžasný zvíře s výbornou povahou.
My máme čerstvou zkušenost. Lojzíkovi včera byly 3 měsíce, má skoro kilo a půl, když se narodil, tak měl 77 g. Je to makačka, nejhorší bylo, když jsem k němu vstávala v noci, ale s přítelem jsme se střídali, takže se to dalo. Devítidenní kotě už je větší a má základ v krmení od matky, tak by se to mělo zvládnout... Člověk má pak k takto vypiplanému kotěti úplně jiný vztah...
Dobry den,ja krmila mlekem od beapharu:Koupila jsem celou sadu na dokrmovani kotat, ale dudlik je prilis tvrdy a uzky,nase kotata se ho vubec nechytla a nedokazala nasat,lepsi je v lekarne koupit kapatko a nebo pouzit z nejakych kapek,opravdu s tim mam nejlepsi zkusenost,kotatko krmte po trech hodinach a pokazdem krmeni mu masirujte jemne brisko,pak ho zvazte! Je to dulezite pokud nebude pribirat tak zemre. Preji vam at kotatko vypiplate v krasnou kocicku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.