Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak proti divočákům

Od: frak* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,mám prosbu.Mohl by mi někdo poradit,jak odradit divoká prasata(neskutečně přemnožená a drzá)aby nelezla do oplocené zahrady a neničila úrodu.
Děkuji Franta.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Prý pomáhají lidské vlasy na plotě. Stačí pramínky. *jasne* Ostříhat rodinu je asi hloupost, ale myslím si, že v kadeřnictví by vám mohly pár vlasů z podlahy dát.

doplněno 12.08.11 23:57:

Tady jsem objevila i nějakou doporučovanou chemii. ;)

loveckeforum.info/...

kosak*

to je fakt, na plot kterej má číro si žádný prase netroufne *palec*

doplněno 13.08.11 00:10:

v praxi to pak vypadá asi nějak takhle

doplněno 13.08.11 00:14:

>>> 3x.cz/...

frak*
hodnocení

Děkuji, na to jsem si vůbec nevzpomenul.

frak*
hodnocení

Díky,to by mohlo zabrat.

1jara*
hodnocení

2x

Být Váma, tak si nějaké prasátko občas odchytnu, když myslivci nemají čas a peníze! Co je na mém pozemku je moje.

olaf71*
14.08.11 12:58

souhlas

1jara*

Kdy máme přijet na grilovačku?

marenka*

*haha* Slavnosti sněženek. *smich*

frak*
hodnocení

Už mám připravenou jámu a teď připravit padací most a otevřu si hospodu "U kňoura".Dám včas vědět*ua*

hansschuman*
hodnocení

1x

Dobrý den.

Jednoduchým řešením je postavit kvalitní plot se základem a a prkenou nebo kovanou výplní.

Ten ani nepodryjí a ani neprorazí.

Hans S.

frak*
hodnocení

Díky ale to v mém případě není proveditelné.

olaf71*
hodnocení

1x

to by se dalo řešit s místními myslivci.

frak*
hodnocení

Myslivci prý nemají peníze:D

olaf71*

jako že by ta prasata podplatili?*smich*

já myslel, aby jim domluvili kulí.

kosak*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Jak proti divočákům

divocak
hodnocení

0x

Na prasata se používají speciální repelenty.Většinou jsou na bázi kyseliny máselné(je obsažena v lidském potu),která je odpuzuje. Jsou ve spreji a nebo v plastové flašce jako tekuté (např. Hukinol). Nanáší se na kousky hadříků připevněných na asi 50ti centimetrových kolících zatlučených cca v 10 metrových rozestupech na hranici pozemku.Vzhledem k použité chemikálii se musí dávat pozor na potřísnění rukou či oděvu,protože nejde umýt a člověk pak zapáchá. Na prasata to funguje spolehlivě,ale srnčí na to kašle. Např. ze najdete něco z nabídky: vseprolov.cz/...

frak*
hodnocení

Díky za typ.

V lese jsem viděla na jednoduchém oplocení školky přivázané v pravidelných rozestupech pytlíčky ze starých punčoch naplněné ostříhanými vlasy, zřejmě z kadeřnictví. Bylo to trochu děsivé, něco jako woodoo nebo Záhada Blair Witch. Pak jsem se dověděla, že je to proti divočákům. Levné a prý spolehlivé.

frak*
hodnocení

Děkuji,taky jsem to slyšel,ale protože občas zapomínám,tak se mi to hned nevybavilo.
Franta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]