Nejste přihlášen/a.
zajímaly by mě vaše zkušenosti - naše štěně mělo na očkování (zatím 2x) pokaždý bouřlivou reakci - za hodinku začne být smutné, nejí, lehne si a celou noc bezvládně leží a pokňourává, má horký čumáček, evidentně mu je zle - teď vet změnil sérum, ale bylo to snad ještě horší... je to normální?
Mindo, pro pejska je očkování stejná zátěž, jako pro miminko. Dejte mu dostatek vody, věnujte se mu, věřím, že to brzy přejde. Je důležité, aby o tom Váš veterinář věděl. Očkování je vlastně malé množství látky té nemoci, proti které se očkuje (je to sice lidský příklad, ale já po očkování proti chřipce mám vždy jednodenní chřipku).
V podstatě jen píšete že je mu zle...vezměte si že stejná dávka vakciny je pro 70kg hafana a stejně tak pro štěně krysaříka.Pokud jde jen o nevolnost v noci,nemusíte se bát.Pejsek se z toho vyspí a druhý den bude fit.Proto také veterinář doporučuje vzít pejska po očkování rovnou domů,nevyčerpávat ho,dát mu vodu a nechat spát.Očkuje se pouze pokud je stoprocentně zdravý.Reakce by byla silný otok,třas,horečka,příznaky alergie...teplý čumák je také normální,podle toho teplotu nepoznáte,problém je pouze pokud je suchý a rozpraskaný.Hodně štěstí
Mám dotázek, a nechci kvůli tomu zakládat nové téma...
Když si koupím štěnátko, nějaké malé plemeno (krysařík, čivava atd), jak brzy s ním na očkování a kolikrát? Stačí pouze jednou a pak až za rok, nebo dostává očkování zkraje 2x v blízké době, jak jsem někde slyšel? Děkuju
Každé naše štěňátko bylo očkováno první proti Psince a odčerveno. Ve čtyřech měsících je další očkování proti různým nemocem,
jako je Leptospiróza, Parvoviroza apod. Nejlépe je mít svého veterináře a ten vám přesně řekne, kdy máte přijít na jaké očkování, můžete mu kdykoliv zavolat, když budete mít s pejskem nějaké problémy.
Viky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.